Şimdi Ara

pre out terminali ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, elimde Technics su-c 1010 / se-a 1010 pre-power amplifikatör, bir cift JBL E-90, bir çift te Technics SBT-200 hoporllör var. Bunlara ilave iyi bir ev sinema anfisi almayı düşünüyorum. Bu yeni ev sainema anfilerin arkasında pre out terminali bulunmakta ve ben alacak olduğum cihazı şu an kullanmakta olduğum Technics anfiye bağlamak istiyorum, bağlayıp bu yeni cihazı ikinci bir power ampli olarak kullanmak istiyorum. Bu arada Technics , in pree katında cift power girişi var asıl amacım yeni alacak olduğum anfiya ikinci bir power olarak kullanmak. Aceba bu mümkünmüdür. Eger mümkün değilse planımı değiştirip ikinci el Rotel marka bir power ampli alsam diyorum. Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ve foto ları gönderiyorum. HOŞCAKALIN.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pre Out Terminali: İşlevi ve Kullanım Alanları

Pre out terminali, ses sistemlerinde bulunan ve önceden yükseltilmemiş sinyaller çıkartan bir bağlantıdır. Bu sinyal, harici bir güç amplifikatörüne aktarılarak daha güçlü bir şekilde yükseltilir.

Pre out çıkışı genellikle hoparlörleri doğrudan çalıştıracak kadar güçlü olmayan ön amfilerde veya alıcılarda bulunur. Harici bir güç amplifikatörü kullanarak, daha yüksek ses seviyesi ve daha iyi ses kalitesi elde edilebilir.

Pre out terminalleri, şu kullanımlara uygundur:

• Hoparlörleri yükseltme: Harici bir güç amplifikatörü, hoparlörleri daha yüksek ses seviyelerinde çalıştırabilir, böylece daha güçlü ve sürükleyici bir ses deneyimi sağlar.
    • Subwoofer ekleme: Bir subwoofer, düşük frekansları yeniden üretmek için tasarlanmış özel bir hoparlördür. Pre out çıkışı, bir subwoofer'ı ses sistemine entegre etmek için kullanılabilir.
    • Çok bölgeli ses sistemi oluşturma: Pre out terminalleri, farklı odalarda veya bölgelerde ayrı ses sistemleri oluşturmak için kullanılabilir.

Pre amfi adı verilen cihazlar, genellikle pre out terminallerine sahiptir. Pre amfi, ses kaynaklarını seçmek ve sinyal seviyelerini ayarlamak için kullanılan bir ön işlemcidir. Pre amfilerde ayrıca ton kontrolü ve diğer ses işleme özellikleri bulunabilir.

Pre out terminalleri, ses sistemlerinin performansını artırmak ve kişiselleştirilmiş ses deneyimleri oluşturmak için değerli bir araçtır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla dostum beni aşar ,yanlış bilgi vermeyim sana .
    üstadlar uyansın bi bakarlar çözüme rahat ol.
    selamlar
  • Preout DSP'den çıkan sinyalin yükseltici katına girmemiş halin dışarı veren çıkıştır.

Aldığınız Yamaha'nın front pre-out çıkışlarından Technics power a giriş yaparak bi-amp şekilde technicsi değerlendirebilirsiniz

Technics Preamp boşa çıkar.
  • müzik/film geçişinde frontlara bağlamak ve bi-amp olarak kullanmak bence şu durumda en mantıklısı hem kaliteli müzik hemde iyi sinema perf. veren bir set haline gelir. technics i avr ye pre olarak kullanmaya gerek yok bana sorarsanız. söylediğiniz şey mümkünmüdür kesin birşey söyleyemeyeceğim kolay gelsin
  • düşündüğünüz sinema anfiside bir yükselgec dir .elinizdeki prenin işini görür.ayrı bir power almak daha mantıklı ( rotel rb-1080 ) ama müzik dinlemek ağırlıktaysa eğer yada film seyretmek ağırlıktaysa AVR nin film özelliklerini bu tür pre power ler barındırmaz
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, benim asıl hevesim böyle bir sinema anfisi alıp daha cok power amp. olarak kullanmaktı. Sinemadan cok müzik dinlemek şimdilik tercihimdir, o yüzden sinema anfisini bir süre daha erteleyebilirim ama hem avr hemde power amp. olarak kullanılabilseydi keşke ozaman cok iyi olurdu. Şimdilik rotel rb-1070 gibi bir power denk getirmeyi nasibse hedefliyorum. AVR şimdilik biraz daha bekleyebilir, eğer benim şuanki sisteme ilave bir power amp. tavsiyelerinizi bekliyorum. Technics pree ye bağlayıp iki power ın da ses kontrolü aynı seviyede olur herhalde. HOŞCAKALIN...
  • by technics rotel rb 1070 in fiyatına yakın olan denon pma 2000 ae yi MEDYA marketin ( büyük cekmece carfurun üstü ) hifi bölümünde dinlemeni isterim power anfiyi aratmayan bir gücü vede ses kaliteli sesi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID Card nedir, ne işe yarar!
    16 yıl önce açıldı
    Sync Every Frame ne işe yarar?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • süper cüp kardeşim maalesef ben izmirde oturuyorum, sizler kadar şanslı değilim bu konuda. Burda istanbuldaki kadar gezilecek cihazları inceliyecek cok az yer var. Bazı bayramlarda yolum istanbul a düşüyor ama o zaman da bayram telaşı. Nasipse bir gün bayram harici sizin o tarafa yolum düşerse zaten herhalde iki gün full gezerim. Ama DENON u bir araştırayım, o nun power cıkışı varmı.
  • ben daha önce pre power olarak araştırma yaptım vede en ideali rotel di sadece 1090 power vede onun presi ingilterede yapılıyor 1080 1070 vede daha altı cinde imal ediliyor .fiyat olarakta ucuz olmadığını kesinlikle diyebilirim.ses olarakta B&W HOPARLÖRLERİNE UYGUN OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR yumuşak vede sert in biraz altı olarak söyleniyor bu anfiler için .tesadüfen ama daha önceden hayalimde olan pma 2000 ae yi dinledim .22 kg lık vede japon malı olan bu anfiyi size tavsiye ederim .ben yakın zamanda ilgilenecem bu anfiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: by technics

Teşekkür ederim arkadaşlar, benim asıl hevesim böyle bir sinema anfisi alıp daha cok power amp. olarak kullanmaktı. Sinemadan cok müzik dinlemek şimdilik tercihimdir, o yüzden sinema anfisini bir süre daha erteleyebilirim ama hem avr hemde power amp. olarak kullanılabilseydi keşke ozaman cok iyi olurdu. Şimdilik rotel rb-1070 gibi bir power denk getirmeyi nasibse hedefliyorum. AVR şimdilik biraz daha bekleyebilir, eğer benim şuanki sisteme ilave bir power amp. tavsiyelerinizi bekliyorum. Technics pree ye bağlayıp iki power ın da ses kontrolü aynı seviyede olur herhalde. HOŞCAKALIN...

Ben sıkıntıyı çözmüş değilim, bu technics pre neden sistemde kalmak zorunda power neden değişmek zorunda. Bu receiverlardan pre olur power olmaz. Receiveri pre olacak şekilde bağlayın front preoutlardan technics amfiye çıkın frontları technics powera bağlayın diğer kolonları direk receivera hem frontları sürmek zorunda olmayan receiver diğer kanallarda daha iyi performans verir hemde stereo da technics powerin üstündeki frontlardan çalar.

Ben burada bir şey gözden kaçırıyorum galiba.

• Daneel arkadaş, seni tebrik ederim. senin mesajından evvelki arkadaşların yazdıklarını okuyarak kafamda biraz birşeyler canlanmaya başlamıştı ama senden sonra herhalde netliye kavuşacak. Şimdi benim sorunum iki sbt 200 iki de e-90 hopörlörüm var Bu arada hic bahsetmediğim ve hemen hemen hiç kullanmadıgım alırken bir düzüne para verip hevesle aldığım bir jbl e-250 sub bas ım var. ilerde bir cift kabin daha alınabilir. Benim amacım yeni ve güclü bir avr alıp Technics i rahatlatmaktı. Aklımdan da bu olsa olsa power olarak kullanmak şeklindeydi, cünkü cihazların arkasında pre out u görünce tamam demiştim ama sizlerin sayesinde öyle olmadığını anladım. Şimdi ben muhtemelen bir power almassam elimdeki Technics ten daha kuvvetli bir avr almam lazım ki e-90 ları o na bağlamayı deneyebilirim. Çünkü Technics te 2 x 120 w 4 ohm. 2 x 85 w 8 ohm. yazıyor. Hehalde bunlar 85 watlık cihazdır. Bunları yazdıktan sonra birazda işi sizlere havale ediyorum 1500 ytl civarı bir avr düşünüyorum. %85 cıstsk cıstak müzik dinliyorum. Radyo maydanoz gibi. Tavsiyelerinizi bekliyorum. HOŞCAKALIN.

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

Orjinalden alıntı: by technics

Teşekkür ederim arkadaşlar, benim asıl hevesim böyle bir sinema anfisi alıp daha cok power amp. olarak kullanmaktı. Sinemadan cok müzik dinlemek şimdilik tercihimdir, o yüzden sinema anfisini bir süre daha erteleyebilirim ama hem avr hemde power amp. olarak kullanılabilseydi keşke ozaman cok iyi olurdu. Şimdilik rotel rb-1070 gibi bir power denk getirmeyi nasibse hedefliyorum. AVR şimdilik biraz daha bekleyebilir, eğer benim şuanki sisteme ilave bir power amp. tavsiyelerinizi bekliyorum. Technics pree ye bağlayıp iki power ın da ses kontrolü aynı seviyede olur herhalde. HOŞCAKALIN...

Ben sıkıntıyı çözmüş değilim, bu technics pre neden sistemde kalmak zorunda power neden değişmek zorunda. Bu receiverlardan pre olur power olmaz. Receiveri pre olacak şekilde bağlayın front preoutlardan technics amfiye çıkın frontları technics powera bağlayın diğer kolonları direk receivera hem frontları sürmek zorunda olmayan receiver diğer kanallarda daha iyi performans verir hemde stereo da technics powerin üstündeki frontlardan çalar.

Ben burada bir şey gözden kaçırıyorum galiba.

• Arkadaşlar
    yine döktürmüşsünüzz bilgiler için sağolun
  • By Technics sen cihazların normal speclerine bakma yanıltıcı oluyorlar. Sen şu anki technics preyi sistemden çıkaraksın. Bir receiver alacaksın, en alt model Yamaha 661 olur üst modellere çıkarsan Onkyo 705, Yamaha 1800 şeklinde uzar gider. Beklersen Yamaha 663 de olabilir( Onkyo 606 olmaz preout yok)

Aldığın receiverin front terminallerini boş bırakacaksın, onun yerine pre outtan rca ile technics power anfiye inputlara bağlantı yapacaksın. Receiver üstünden SBT200 leri surround hoparlör çıkışarına, centerin varsa gene receiver hoparlör çıkışlarından centerine bağlayacaksın. JBL'leri de Technics power'ın arkasındaki hoparlör terminallerine bağlayacaksın.

Bütün dvd-uydu alıcı ıvır zıvır receivera bağlayacaksın, receiver hem processor hemde surround ve center için anfi görevi görecek. Receiver kanalları tek güç kaynağından beslendiği için frontları sürmek zorunda olmadığı için diğer kanalları daha rahat sürecek. Frontlar ise preouttan bağladığın technics power amp üzerinden sürülecek. Technicsi stereo power olarak kullanıp bi-amping yapmış olacaksın( Seperates bi-amping, arka kanallar dan çıkış alınan discrete channel bi-amping deil)

Receiverda ses açıp kapayınca technicse bağlı olan kolonlarında sesi açılıp kapanacak. Bass yönetimi için receiver gerekli filtrelemeleri yapacak, misal frontlar için 60hz crossover ayarladın receiver preoutlara 60hz ve üzeri front sinyali bilgisini gönderecek 60hz altını subwoofera gönderecek.

• quote:

Frontlar ise preouttan bağladığın technics power amp üzerinden sürülecek. Technicsi stereo power olarak kullanıp bi-amping yapmış olacaksın( Seperates bi-amping, arka kanallar dan çıkış alınan discrete channel bi-amping deil)

Receiverda ses açıp kapayınca technicse bağlı olan kolonlarında sesi açılıp kapanacak. Bass yönetimi için receiver gerekli filtrelemeleri yapacak, misal frontlar için 60hz crossover ayarladın receiver preoutlara 60hz ve üzeri front sinyali bilgisini gönderecek 60hz altını subwoofera gönderecek.

Yalnız burada bir durum var. Reciverin preoutundan çıkış alıp technicse girecek buraya kadar tamam. Ancak reciverin üzerindeki volume düğmesi sadece reciverin power amfi katına kumanda eder. Yani reciver üzerinden sesi açarsa sadece recivere bağlı olan kolonların sesi açılır. Frontların sesini açabilmek için technicsin sesini açmalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Contrbas

quote:

Frontlar ise preouttan bağladığın technics power amp üzerinden sürülecek. Technicsi stereo power olarak kullanıp bi-amping yapmış olacaksın( Seperates bi-amping, arka kanallar dan çıkış alınan discrete channel bi-amping deil)

Yalnız burada bir durum var. Reciverin preoutundan çıkış alıp technicse girecek buraya kadar tamam. Ancak reciverin üzerindeki volume düğmesi sadece reciverin power amfi katına kumanda eder. Yani reciver üzerinden sesi açarsa sadece recivere bağlı olan kolonların sesi açılır. Frontların sesini açabilmek için technicsin sesini açmalıdır.

Gerçek power amplerde ses ayarı olmaz, hani olsaydı bile ses arttırma amfi katında değil sinyal katında yapılır ve preoutlara da yansırdı.

Yanlış bilmiyorsam arkadaşın power üstünde de bir ses ayarı yok sadece iki tane analog güç göstergesi var iğneli, gerçek powerlar yükseltme katında sinyali hep aynı oranda yükseltir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Contrbas

quote:

Gerçek power amplerde ses ayarı olmaz, hani olsaydı bile ses arttırma amfi katında değil sinyal katında yapılır ve preoutlara da yansırdı.

Yanlış bilmiyorsam arkadaşın power üstünde de bir ses ayarı yok sadece iki tane analog güç göstergesi var iğneli, gerçek powerlar yükseltme katında sinyali hep aynı oranda yükseltir.

Kesinlikle haklısın Ancak bu arkadaşın amfisinin power amfi olmadığını sadece Tchnics marka stereo bir amfi olduğunu sanıyorum. Eğer böyle bir amfiyse o zaman maalesef benim dediğim gibi bir durum çıkıyor ortaya

• Tamam işte bu amfinin preout u üst kattaki kontrol katında
  • Contrbas power üstünde gördüğün gibi bir ayar yok, tekrar olacak ama amfi yükselteç katları aynı oranda hep yükseltir, ses yükselmesi ses işleme katında yapılır bu durumda preamplifierda.

Arkadaş bu preout u çıkaracak yerine aldığı receiveri takacak mevzu tamam olacak. Zaten alltaki power amfi, üstteki processor/preamplifier, biz anfi deyince sadece alttakinden bahsediyoruz.

• Peki o zaman öyle diyorsan öyledir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.