Şimdi Ara

Predestination (2014) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
5
Favori
17.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jack Reacher

quote:

Orijinalden alıntı: Atatürk'ün Askeri

Benim gibi ilk başta anlamayan insanlar için çok iyi özet var elimde isteyen pm atsın arkadaşlar spoiler ı yanlış yapıyorum hep

Bana atar mısın hocam

Yolladım

• anlamayacak ne var yahu;

1-bebek jane yetimhaneye bırakılır
    2-jane bir serseri tarafından hamile bırakılır ve terkedilir
    3-jane bebeği doğurur ama bebek çalınır
    4-jane hermafrodit olduğu anlaşılır ve hayatına erkek olarak devam etmesi gerektiğini öğrenir.ayrıca erkek olarak bir kızı hamile bırakabileceğini öğreniyor.döllenme yani.adını da john olarak değiştiriyor
    5-john bara gidiyor ve barmene hayat hikayesini anlatıyor.barmen de buna intikam fırsatı verip alıp johnu geçmişe o yıllara götürüyor
    6-john geçmişte kız haliyle karşılaşıyor ve o arada hamile bırakanın kendisi olduğunu farkediyor
    7-barmen de o arada bombacının peşinde ama bombacı bunu patalıyor.patlama yerine gittiğinde yüzü yanan birini görüyor ve önündeki cihazı adama uzatıyor.o an herşeyi anlıyor ama seyirci henüz bazı şeylerin farkında değil
    8-barmen o zaman diliminden de ayrılıp jane'in çocuğunun doğduğu yıla gidip çocuğu çalıp yine geçmişe gidip hastaneye bırakıyor
    9-barmen bombacıyı buluyor ve aslında bombacının kendisinin yaşlı hali olduğunu anlıyor
    10-barmen johnu alıp geleceğe götürüyor ajan olması için.
    11-john da o patlamada yüzü yanan kişiymiş.yüz ameliyatı olup meğersem bizim barmenmiş.

özetle; jane/john/jane'in bebeği/barmen/bombacı hep aynı kişiler

sanırım filmden daha karmaşık anlattım

filmde mantık hatası da şu bence

bir kadın kendisini hamile bırakanın yüzünü nasıl hatırlamaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 14 Şubat 2015; 3:01:20 >

• Film indirildi telefonumda bekliyor yarın izlicem inşallah merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim gibi ilk başta anlamayan insanlar için çok iyi özet var elimde isteyen pm atsın arkadaşlar spoiler ı yanlış yapıyorum hep

Bekliyorum hocam bende

• quote:

Orijinalden alıntı: ımmortals35

quote:

Bekliyorum hocam bende

Atiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Toad -- 20 Şubat 2015; 0:57:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azinlik raporu bi baskaydi bunu izlemedim daha bu aksam izlerim umarim tatmin edici duzeydedir.

• benim kafama takılan bir husus var

john geçmişe gidip genç kız haline ihanet eden adamı bulmaya gidiyor sonra onun kendisi olduğunu anlıyor ve barmene silah çekip beni kandırdın diyor

barmende "bende onu seviyorum" diyor yani barmen jane john aynı kişiler bunu biliyoruz. anlamadığım bir insan kendisine nasıl aşık olur böyle bir şey olabilir mi?

aslında hiç bir yerini anlamadım filmin adam gibi baştan sona olayı açıklayan bir link bilen varsa lütfen yollasın. benim için donnie darko 1 buda 2 oldu şimdi gözüme uyku girmeyecek
  • Tekrar izleyecem yarin gece kismetse. Anlamadigim detaylari da anlamis olurum. Daha taze izleyenler bir gun arayla tekrar izlesin anlamadiklarini kafasinda netlestirsin. Adeta matematik denklemi gibi birsey bu film "o niye oyle, o nerden geldi, o kimdi derken film bitiyor" matematikte de oyle "o sayi nerden geldi, o rakami kim koydu, o neydi bu neydi derken" matematikten de bu film gibi birsey anlamiyorsun. izlensin en az 2 kez filmdeki detaylar netlessin, anca oyle anlasilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Filmi izlemeden önce böyle bir filmle karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. İzledim ve hayran kaldım. Paradoks üstüne paradoks. Hikaye çok iyiydi. Adeta beyin jimnastiği yaptırdı. Bu filmi beğenenlerin Triangle ve İspanyol yapımı Time crimes filmlerini de izlemelerini öneririm.

Hocam yine siz maşallah

Bu filmi izlicem yorumlara bakayım dedim de. Siz beğendiyseniz gözüm kapalı izlerim. (deyim yerinde olmadı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

Azinlik raporu bi baskaydi bunu izlemedim daha bu aksam izlerim umarim tatmin edici duzeydedir.

Azınlık raporundan daha iyiydi bence bu film
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Filmi izlemeden önce böyle bir filmle karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. İzledim ve hayran kaldım. Paradoks üstüne paradoks. Hikaye çok iyiydi. Adeta beyin jimnastiği yaptırdı. Bu filmi beğenenlerin Triangle ve İspanyol yapımı Time crimes filmlerini de izlemelerini öneririm.

Hocam yine siz maşallah

Bu filmi izlicem yorumlara bakayım dedim de. Siz beğendiyseniz gözüm kapalı izlerim. (deyim yerinde olmadı)

sarmadımı seni

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Henuz izlemedim hocam. Izler izlemez yazicam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Henuz izlemedim hocam. Izler izlemez yazicam.

Beyin göçü yaşamaya hazır ol öylekine bak kafanı iyice boşalt filmi izlerken hiç birşey düşünmeyecen yoksa bittin yani açık ve net.hadi kolay gelsin kardaşım :)
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Tamamdir abi sakin kafayla izlerim :)

• Cok iyi filmdi. Yeterli ilgiyi gormemis olmasida ilginc. Tam bir mind-....!
  • Filmi 2 ay önce izlemiştim konuyu görünce yazayım dedim. Açıkçası bir film izlerken 2 yönden değerlendiririm. Birincisi bana bir şeyler katması veya ufkumu genişletmesi. İkincisi bana hoş vakit geçirtmesi sıkmaması.
    Bu filmde iki yönde de bir şey bulamadım. Oyunculuklar tek kelime ile berbattı. Konusuda pek sarmayınca sonuç sıkıcı bir 97 dakika oldu. Bir karmaşa ele alınıp düzgün anlatılamamış.
    10/4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naughtydog tlounc -- 22 Mart 2015; 17:36:02 >
  • IMDB puanı 7.4 olan filme çöp demek komik olmuş.
  • Hayatımda izlediğim en aptal film.Birde herkes yok efsane yok çok iyi yok mind.. demez mi ayar oldum valla.O kadar büyük mantık hatası var ki filmin içinde kimse değinmemiş.Sadece benim gibi düşünen var mıdır diye ekşisözlüğü karıştırırken 1 kişiyle aynı fikirde olduğumu gördüm.Bundan sonrası spoiler.

Ya arkadaş bu kadın yani Jane, Jim ile tanışıp sevişmiyor mu? Evet.Hatta hamile kalıyor değil mi? Evet.. Peki soruyorum.Barmen, Jim'i alıp onu geçmişe yani Jane'in yanına götürdüğü zaman Jim demiyor mu "Lan bu benim kadınkenki halim??" diye?? Bu bir.

İkincisi ise ekşisözlükte bahsedilen olay.Jane herşeyi atlattıktan sonra erkek yani Jim olmuyor mu? oluyor.. İyide aynadaki haline bakıpta "lan benim yüzüm,geçmişte hayatıma girip beni hamile bırakan adama ne kadar benziyor?" demiyor mu? Kendini hamile bırakan adamın yüzünü unutabilir mi bir kadın? Üstelik onu deli gibi sevmişken?

Buyrun ekşisözlük entrysi.
    https://eksisozluk.com/entry/48674517

• Film genel olarak çoğu kişi tarafından beğenilmiş ve bu IMDB puanına da yansımış. Aykırı olacağım diye kasmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Film genel olarak çoğu kişi tarafından beğenilmiş ve bu IMDB puanına da yansımış. Aykırı olacağım diye kasmaya gerek yok.

Aykırı olmaya çalışmıyoruz gördüğümüzü söylüyoruz. Spoiler verdiğim kısımda haklı mıyım haksız mıyım bunun üzerine tartışalım. Haklıysam film bariz çöptür bana göre. Seyircinin zekasıyla dalga geçmedir bu.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.