Şimdi Ara

Predestination (2014) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
5
Favori
17.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Dede paradoksu denen bir şey varken, bu film onun da ötesine geçen bir paradoksa imza atmış. İnsanı düşünmeye zorladığı için 7 puan veririm ancak mantık hataları ve imkansızlıkları göz önünde bulundurunca bu puanın üstünü hak etmiyor bence.

İmkansızlık derken ? Paradoks zaten imkansızlar üzerinr kuruludır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce yorumumu yazayım yatağa geçince burada ve ekşiden bir şeyler okuyacağım.

Çok güzel bir film izleyin kesinlikle zaman kaybı falan değilç
  • Kurgu hoştu güzeldi, sürükleyiciydi ama bir amacı, sonu yoktu filmin
    kendi hayatının içinde sıkışmış herif, adam 40 yıl içerisinde dönüp duruyor, daha yaşlı da olabilir.
    Eee bu film neyi anlattı şimdi?
  • yok böle bir sey...
  • Çok iyiydi . Meğesem anlatılan ünlü bir paradoksmuş . Sarah snook emma stone a ne kadar benziyormuş ben izlerken emma stone sandım

Anlamadığım kısım

Jane yetişkin iken hamilelik sonrası Erkek oluyordu .Onu hamile bırakanda erkek hali jhondu . Jhon oldukdan sonra bara gidip o hikayeyi nasıl anlatabildi ? .Zaman yolculuğundan haberide yok . Nasıl kendi kendini hamile bıraktı . Burda anlamadığım bir saçmalık var.

Neyse gece gecec yandı benimdevreler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 27 Aralık 2014; 1:44:36 >

• Film kendini izlettiriyor fakat zaman makinesi icat olmuş olsa bile böyle bir saçmalıklar zincirinin olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

Çok iyiydi . Meğesem anlatılan ünlü bir paradoksmuş . Sarah snook emma stone a ne kadar benziyormuş ben izlerken emma stone sandım

Anlamadığım kısım

Jane yetişkin iken hamilelik sonrası Erkek oluyordu .Onu hamile bırakanda erkek hali jhondu . Jhon oldukdan sonra bara gidip o hikayeyi nasıl anlatabildi ? .Zaman yolculuğundan haberide yok . Nasıl kendi kendini hamile bıraktı . Burda anlamadığım bir saçmalık var.

Neyse gece gecec yandı benimdevreler

Neyi anlamadığınızı bile anlamadım.Ben yatıyım en iyisi.

• Az önce bitti film. Tek kelime ile mükemmeldi. Bazı sorularım var ama?

Şimdi filmin başınca bombayı etkisiz hale getiren John/Jane miydi? Kafam çok pis karıştı. Kendimin hem annesi hem babasıyım kendimle birlikte oldum kendimi terkettim bu ne la kafa kalmadı

Edit: Anladım,karıştırmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oliver_ -- 28 Aralık 2014; 23:35:38 >
  • Filmi nasıl izliyorsunuz, anlamıyorum doğrusu. Sorulan soruların çoğu filmin içinde gayet net bir şekilde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Filmi nasıl izliyorsunuz, anlamıyorum doğrusu. Sorulan soruların çoğu filmin içinde gayet net bir şekilde var.

Küçük bir yeri karıştırmıştım o yüzden sordum ben ama şuan anladım olayı. Hem insanların kafası karışamaz mı? Herkes kusursuz bir şekilde anlamak zorunda mı?
  • Oliver_ kullanıcısına yanıt
    Filmi dikkatli bir şekilde izleyen biri için pek kafasının karışacağını sanmıyorum.
    Zaten neredeyse her şeyi film üstüne vurgu yaparak açıklamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Filmi dikkatli bir şekilde izleyen biri için pek kafasının karışacağını sanmıyorum.
    Zaten neredeyse her şeyi film üstüne vurgu yaparak açıklamış.

Sizde haklisiniz. İki kere araya bir sey girdigi icin karistirdim galiba. Suan anladim zaten.

• bu film gibi devreleri yaktıran bir film daha vardı, zaman geriye akıyordu.

güzel film yapmışlar, puanlasam 8.5 verirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

bu film gibi devreleri yaktıran bir film daha vardı, zaman geriye akıyordu.

güzel film yapmışlar, puanlasam 8.5 verirdim.

memento
  • Gerçekten paradoks üstüne paradoks olan etkileyici bir film.İzlenmesi gereken filmlerden birisidir izleyin arkadaşlar.

Bir adamın/kadının kendi kendisiyle ilişkiye girip kendisini hamile bırakması , kendisini doğurması , kendisini kaçırması ve kendisini öldürmesi ne kadar enteresan :D
  • Birazdan izleyeceğim bakalım beklentim buradaki yorumlara göre üst-orta düzeyde . İyi bir film olduğunu düşünüyorum şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin puanı filme göre çok düşük ve ülkemizde neden gösterime girmedi anlamış değilim. Her halde yönetmen Nolan olsa başrolde DiCaprio(ki bence kadına daha çok benziyor iyi olurdu.) olsa filmin puanı 8,5 ten düşük olmaz oscara aday olur hatta ve hatta bu konu şuan 50 sayfayı devirmiş olurdu.

Filme gelirsek paradoks için de paradoks mükemmel olmuş. İlgimi çeken olay ise
    Bombacının hep Jane olduğunu düşündüm.Film bitince ulan nasıl yanıldım dedim. Sonradan hatırladım ki zaten bombacı Jane'di.
  • Filmi dün izledim. Çok beğendim müthiş bir yapıt olmuş fakat anlayamadığım bir çok nokta var. Tabi bunlardan sadece bazılarını buraya dilim döndüğünce yazacağım.

Bir cisim aynı anda farklı iki noktada bulunamaz. En azından ben klasik fizikte böyle biliyorum. Jane ve John nasıl oluyorda farklı zaman dilimlerinde aynı anda var olabiliyorlar?

Jane in kendisini hamile bırakması nasıl mümkün olabilir? Doğmuş olan o çocuğu yine kendi elleri ile -aslında kendisi o yeni doğan çocuk- nasıl yetimhaneye bırakabiliyor? Böyle bir şey nasıl mümkün? Ya da mümkün mü?

Aslında Tek bir kişi var hepsini yapan ama John ile barmen(aslında oda john) birbirlerini nasıl buldular? Zamanda yolculuk yapan zihinleri desem ete kemiğe nasıl büründüler?

Epey bir karışık oldu. Sorudğum soruları umarım anlatabilmişimdir. Gerçekten beynim yandı. Anlatılanlar kadar çok rahat var Predestination. Bu arada filmin adıda çok manidar.

• Riobolt R kullanıcısına yanıt

Olay zaten paradoks. Paradoksun özü de bu zaten. Aynı anda farklı yerlerde olmaları zamansal bir durum. Hamile bırakabilmesi ise , filmde açıklanıyor. Fakat bilimsel olarak ne kadar mümkün bilemiyorum. Kendi bebeklik halini yetimhaneye bırakması da yine zaman kavramıyla ilgili. Birbirlerini bulmaları ise en kolay anlaşılır olanı. Sonuçta gelecekteki John , geçmişteki kendinin ne zaman nerede olacağını biliyor. Sonuçta her şeyin düğüm noktası paradoks. Sanırım konunun yukarısında bir yerlerde ilgili bir açıklama vardı.
  • bu tip bildiğiniz başka film var mı beyin yakacak ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.