Şimdi Ara

Predestination (2014) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
5
Favori
17.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Filmi hiçbir yere bakmadan açtım izledim.

Malasef daha başında ne olacağını çözdüğüm için hiç zevk vermedi. Çünkü bilinen en ünlü zaman yolculuğu Jane paradoksunu film yapmışlar.

En ufak bir özgünlük yada farklı birşey yok.

Üzerine saatlerce konuşulacak bir film degil. Anlamak içinde sinema bilgisi tavan yapmiş olmayanda gerek yok.

Sinema mezunuyum, sinema üzerine yüksek lisans yaptim. Şimdide yardımcı yönetmen olarak çalışıyorum.

Gayet genel izleyici için yapılmış popcorn film.

Eğer Jane Paradoksunu aynen yapmasalar belki farklı birşeylere çıkabilirdi.

sinema üzerine yüksek lisans yaptın ama bu filme özgün olmadığı için genel izleyici kitlesi için yapılmış diyorsun , peki genel izleyici kitlesi olmayan filmler hangileri ? delihamı

• quote:

Malasef daha başında ne olacağını çözdüğüm için hiç zevk vermedi. Çünkü bilinen en ünlü zaman yolculuğu Jane paradoksunu film yapmışlar.

Üzerine saatlerce konuşulacak bir film degil. Anlamak içinde sinema bilgisi tavan yapmiş olmayanda gerek yok.

Sinema mezunuyum, sinema üzerine yüksek lisans yaptim. Şimdide yardımcı yönetmen olarak çalışıyorum.

Aynen şu zaman konusu olayı sıradan geldi. Sıçramalar da basit geldi. 1900'lü yıllarla yetinmek de filmin çok ucuza kaçmasını sağlamış. Senaryoda büyük gedikler var gibi geldi şimdi üzerine derinlemesine düşünemeyeceğim ama bunu hissediyorum. İzlemesem de olurmuş hatta 1,5 saatimin boşu boşuna gittiğini düşünüyorum.

• Filmden çok az şey anladım aklımda birçok boşluklar var.
  • Film eleştirenlere saygı duyuyorum. Film tek kelime ile süperdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir olay hiç olmadı olamaz. Böyle bir insan hiç var olmadı. Hiç doğmadı. paradoks falan değil yani bu durum.
    Açık ve net biçimde durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 19 Aralık 2014; 7:01:17 >
  • Bu gece ben de bu filmi izlemeyi düşünüyorum ama çok kafam karışacak diye çekiniyorum
  • film çok basit geldi bara girdikten sonra her şey çok açıktı direk ileri sardım ve doğru tahmin yaptığımı anladım dikkatli izlerseniz herşey anlaşılıyor
  • quote:

Sen bu tarz filmleri anlamazsın kardeşim. O yüzden yerden yere vurmanı anlıyorum. Tipik alacakaranlık izleyicisi yorumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

@Droogie bu filmi izle, yorumlarını merak ediyorum.

selam.

sevdiğim tarzda filmlerden. sadece kurguya abanılıyor, karakterlerin psikolojisi vb. benim çok önem verdiğim konular üzerinde pek durulmuyor. güzel bir kurgu izleyip senaristi tebrik ediyorsun. bunun bir popüler örneği de memento hepimizin bildiği üzere. hatta bu ikisinin üstüne insanı düşündüren bir şeyler ekliyorsan, benim çok önem verdiğim konular dediğimi de filme yansıtıyorsan mr. nobody oluyorsun.

film anladığım kadarıyla baz alındığı kısa hikayenin üstüne kurgu olarak bir şey eklememiş. eğer ekleseydi daha güzel olabilirdi ama öte yandan hem yazara saygısızlık olurdu hem de çuvallayabilirlerdi. sanırım bu sebeplerden ötürü hem hikaye değiştirilmedi hem de psikoloji üzerinde durulmadı.

bana da yapacak bir işim olmadığında izlenecek film olmuş oldu. imdb puanıyla ifade etmem gerekirse tam 7.5 puanlık bir film yapmış adamlar.

• tek merak ettiğim paradoksun nasıl başladığı. başlangıçla ilgili hiçbir bilgi yok, döngü için de bir başlangıç lazım. onun dışında güzeldi film çok beğendim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

tek merak ettiğim paradoksun nasıl başladığı. başlangıçla ilgili hiçbir bilgi yok, döngü için de bir başlangıç lazım. onun dışında güzeldi film çok beğendim.

Paradoksların nasıl başladığı bilinmez diye birşey okumuştum ama ne derece doğru bilmiyorum.

• Sağlam kafayla tekrar izleyince,gereksiz ve fazla zorlama bir film olduğunu karar verdim.
  • Zamanda yolculuk en ilgi çeken konulardandır. (Back to The Future nesli olarak...) Bu şekilde kurgulanmasıyla özgün ve zamanda yolculuk filmlerinin getirdiği kafa karışıklığını 2 ye katlayan bir film olmuş. Son zamanlarada izlediğim en iyi film.
  • quote:

tek merak ettiğim paradoksun nasıl başladığı. başlangıçla ilgili hiçbir bilgi yok, döngü için de bir başlangıç lazım. onun dışında güzeldi film çok beğendim.

Harbiden nasıl başladı acaba :D
  • quote:

Filmde bir çok kez geçen tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan sorusu gibi hocam. Basitçe düşününce ilk ne zaman başladığını kestiremediğiniz bir çizgiye oturtamadığınız olaylara paradoks deniyor, paradoks olmasının özelliklerinden biri.

• Son zamanlarda izlediğim en iyi bilim kurgu filmi ama sonunun kolay bir şekilde tahmin edilebilmesi zevki kaçırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

quote:

Filmde bir çok kez geçen tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan sorusu gibi hocam. Basitçe düşününce ilk ne zaman başladığını kestiremediğiniz bir çizgiye oturtamadığınız olaylara paradoks deniyor, paradoks olmasının özelliklerinden biri.

filmde cevabı da horozdu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Sağlam kafayla tekrar izleyince,gereksiz ve fazla zorlama bir film olduğunu karar verdim.

evet katılıyorum filmi izledikten sonra buna karar verdim
    saçma olan şeyler
    1) bir kişi nasıl kendini tanımaz
    bunu geçtim
    2) aynı genoma sahip bir kişi kendini hamile bırakamaz sakat veya ölü doğar

ayrıca şunu da hiç anlamam madem bir yere ışınlandın veya geçmişe gittin o an bulunduğun yer neden hep boşluktur yani odanın ortasıdır aslında orasıda boş değil hava molekülleri vardır neden duvarın ortasında oluşmaz aslında yazılacak daha çok şey var kurcalayınca 4 boyut hakkında en boy rakım zaman

son fikrim aşırı zorlama olmuş bu böyle olsa şu söyle olsa ona bakarsan ben de yazarım

ve böyle şeyler yazılırjken kişinin hayatı sadece kendi yaşıyormuş gibi düşünülür

filmde olagelen olayalar arası zamanlarda direk olarak büyüdüğü varsayılmış örneğin 17 yaşında gözü kör oldu bu ilerisini değiştirir kişi hep biçim olarak aynı varsayılmış dünyadaki olaylar sanki yok gibi öyle bir şeyki senin 1saniye başka biri ile takılman hayatını olayları değiştirebilir kelebek etkisi bu konuda daha mantıklı

• Değişik yapalım diye paradoks kavramının kafasını gözünü yarmışlar
    GORAda cem yılmz ışınlanınca çöpten çıkıyordu
  • Dede paradoksu denen bir şey varken, bu film onun da ötesine geçen bir paradoksa imza atmış. İnsanı düşünmeye zorladığı için 7 puan veririm ancak mantık hataları ve imkansızlıkları göz önünde bulundurunca bu puanın üstünü hak etmiyor bence.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.