Şimdi Ara

Predestination (2014) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
295
Cevap
5
Favori
17.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chairman of the board

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Çok çok kötü bir film. Bu hafta sonu izlediğim filmlerin üçü de birbirinden rezildi. the babadook bundan da saçma sapan ve boş bir film. al bunu vur lucy'ye onu da al vur Predestination filmine.

basit bir sinema izleyecisiysen babadook da predestination da sana dandik gelir.Ama sinema dan anlıyorsan babadook daki çekimlerin , renklerin , kadrajların hatta oyunculukların güzel yanlarını görürsün.Yani film sonunda "ben korkmadım yeaaaa" demedim ulan yönetmen ne güzel iş çıkarmış ne güzel kullanmış ışıgı ortamı dedim.Kadında çok güzel oynadı.Keza predestination da öyle , robert heinlein'ın hayalgücüne hayran kaldım.Aslında rezil olan filmler değil bizim sinema bilgimiz.

Filmleri türlerine göre sadece korkmak, gülmek, üzülmek, coşmak vs.vs. hislere kapılmak için izleyenler sizin gibi basit sinema izleyicisidir. Yazdığım filmlerin hepsi de üçüncü sınıf basit filmlerdir. Sizin kriterlerinize göre iyi film hatta başyapıt bile olabilir, bu da benim düşüncelerimi değiştirmez.

benim gibi mi ? Ben sinema okudum hemde yükseğimi sinema olarak yaptım buna göre yorum yapıyorum , eğer filmleri gülmek üzülmek vs diye ayırsaydım "kadrajdan , renk den , ışık dan bahsetmezdim" ama senin pek uzak oldugun terimler bunlar herlade.... ayrıca senin bu konudaki (sinema) tecrüben nedir ? Yada hadi şöyle sorayım sinematografik olarak babadook un ve predestination'ı tenkit edermisin yani kriterize et ama tabi dediğim gibi sinematografik olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 10 Aralık 2014; 20:48:40 >

• The Babadook pek çok sinema eleştirmeni tarafından yılın en iyi ilk film seçildi. Eğer sadece korku, gerilim olarak bakmazsanız aslında altında çok güzel bir hikayesi olduğunu görürsünüz. Hatta sonu ile ilgili çok güzel teoriler var. Bence başarılı bir filmdi. Beğenmemekte herkes özgür elbette.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çok çok kötü bir film. Bu hafta sonu izlediğim filmlerin üçü de birbirinden rezildi. the babadook bundan da saçma sapan ve boş bir film. al bunu vur lucy'ye onu da al vur Predestination filmine.

basit bir sinema izleyecisiysen babadook da predestination da sana dandik gelir.Ama sinema dan anlıyorsan babadook daki çekimlerin , renklerin , kadrajların hatta oyunculukların güzel yanlarını görürsün.Yani film sonunda "ben korkmadım yeaaaa" demedim ulan yönetmen ne güzel iş çıkarmış ne güzel kullanmış ışıgı ortamı dedim.Kadında çok güzel oynadı.Keza predestination da öyle , robert heinlein'ın hayalgücüne hayran kaldım.Aslında rezil olan filmler değil bizim sinema bilgimiz.

Filmleri türlerine göre sadece korkmak, gülmek, üzülmek, coşmak vs.vs. hislere kapılmak için izleyenler sizin gibi basit sinema izleyicisidir. Yazdığım filmlerin hepsi de üçüncü sınıf basit filmlerdir. Sizin kriterlerinize göre iyi film hatta başyapıt bile olabilir, bu da benim düşüncelerimi değiştirmez.

benim gibi mi ? Ben sinema okudum hemde yükseğimi sinema olarak yaptım buna göre yorum yapıyorum , eğer filmleri gülmek üzülmek vs diye ayırsaydım "kadrajdan , renk den , ışık dan bahsetmezdim" ama senin pek uzak oldugun terimler bunlar herlade.... ayrıca senin bu konudaki (sinema) tecrüben nedir ? Yada hadi şöyle sorayım sinematografik olarak babadook un ve predestination'ı tenkit edermisin yani kriterize et ama tabi dediğim gibi sinematografik olarak.

Predestination izleyip beğendiğinize göre bence boşuna okumuşsunuz ve basit bir sinema izleyicisisiniz. Alınganlık olmasın, siz başkasına o nitelemeyi yaparsanız o da size yapabilir, hiç bir şey diyemezsiniz. Sizden son alıntım olsun zira polemiğe girip prim yaptırmak istemem.

• beyler bıyıklar tam türk işi.adam türk bence.

şaka bir yana konu ilginç,değişik bir tarz takipteyim.merak ettim.
  • Arkadaslar filmi jane paradoksundan bizzat uyarlamislar ve birkac sey eklemisler bence cok ust duzey bir film degil sıkı sinema seyircileri ne demek istedigimi anlayacaktir.Filmden buyuk bir kalite beklemeyin ama paradoks guzeldir paradoksu bilmeyenler izlesin cunku konuyu hakim olma cabasindan dolayi bunu fazla hissetmezsiniz.Bence 10 uzerinden max 7,5 alir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Film aksiyondan çok duygusal noktalara verdigi ağırlığı biraz daha artirsa daha güzel olurdu.

Hikaye ve karakterler kendine bağlıyor izleyeni. Bir süre sonra umursamiyorsunuz tavukmu yumurtadan yumurta mi tavuktan çıkıyor diye.

Anlaşılması zor bir film midir acaba? Inception ile kıyaslarsak?

Hocam izle, kaçırma. Seveceksin.

Karışık değil üstelik.

1080p yapıştırdım izleyelim bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sonu olmamaış ben sonundan hoşlandım bi prejtij başlangıç vs benzeri değil
  • Öncesinde interstellar izledim pek zevk verdiğini söyleyemeyeceğim ama predestination gerçekten iyi bir film olmuş.

bu arada nasıl bir paradokstur? adam hem kendinin babası anası ve aynı zamanda çocuğu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 11 Aralık 2014; 3:46:49 >
  • Filmi hiçbir yere bakmadan açtım izledim.

Malasef daha başında ne olacağını çözdüğüm için hiç zevk vermedi. Çünkü bilinen en ünlü zaman yolculuğu Jane paradoksunu film yapmışlar.

En ufak bir özgünlük yada farklı birşey yok.

Üzerine saatlerce konuşulacak bir film degil. Anlamak içinde sinema bilgisi tavan yapmiş olmayanda gerek yok.

Sinema mezunuyum, sinema üzerine yüksek lisans yaptim. Şimdide yardımcı yönetmen olarak çalışıyorum.

Gayet genel izleyici için yapılmış popcorn film.

Eğer Jane Paradoksunu aynen yapmasalar belki farklı birşeylere çıkabilirdi.

• Okan Bayülgen'in programında anlatmıştılar bunun hikayesini.Sinemanın seyir zevki kişiden kişiye göre degisimi için iyi veya kötü denemek.
    Sinema okuyan arkadaşların film hakkındaki yorumları hiç hoş degil. Sanatı bu kadar basit eleştiremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Filmi hiçbir yere bakmadan açtım izledim.

Malasef daha başında ne olacağını çözdüğüm için hiç zevk vermedi. Çünkü bilinen en ünlü zaman yolculuğu Jane paradoksunu film yapmışlar.

Üzerine saatlerce konuşulacak bir film degil. Anlamak içinde sinema bilgisi tavan yapmiş olmayanda gerek yok.

Sinema mezunuyum, sinema üzerine yüksek lisans yaptim. Şimdide yardımcı yönetmen olarak çalışıyorum.

Hangi yapımlarda görev aldın?
  • quote:

Filmin künyesinde zaten All You Zombies hikayesinden alındığı yazıyor. Neden hikayeyi değiştirmelerini bekledin ki? Roman uyarlaması filmleri de romanı birebir aktarmışlar diye mi eleştiriyorsun? Genelde filmler hikayeye sadık kalmadıkları zaman eleştirirler, sadık kaldıkları için eleştirildiğini ilk defa görüyorum. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla hikayede fizzle bomber diye bir şey yok.

• biraz sıkıcıydı ama çerez niyetine izlenir
  • quote:

o zaman yüzüklerin efendisi de kötü hacı çünkü bilinen yüzüklerin efendisi kitabını film yapmışlar... En ufak özgünlük farklı birşey yok.. popcorn filmi..

War Of the Worlds H.g Wells dan

Forest Gump aynen Kingin ...

Esaretin bedeli de öyle...

The Shining.....

Carry de Kingin

Jaw's da keza peter benchley'in ünlü köpek balığı hikayesidir...

Jurassic Park Michael Crichton dan birebir...

Coppola nın Draculası Bram Stoker dan

Kuzuların Sessizliği Thomas Harris

Ejdarha Dövmeli kız

Otomatik Portakal

Fight Club

Sıkı Dostlar

Vampirle Görüşme

Son Mohikan

The Thing

Requim For a Dream

İhtiyarlara Yer Yok..

The Pianist

Full Metal Jacket

Kuşlar..

Blade Runner

Schindlerin Listesi

aklıma gelen kitaptan veya genel hikayeden birebir uygulanan filmlerden bazıları sadece... Hikayesi aynı diye bir film "kötü" veya "basit" olurmu.. Açıktan mı bitirdin sinemayı naptın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 11 Aralık 2014; 22:52:29 >

• abi bu ne biçim film la. yıldızlararasından sonra son 5 yılda izlediğim en iyi filmlerden birisi..
  • @Devian

Gerçekten komik örnekler, oradaki yazdıkların külliyatlı edebi eserler, burdaki bir sayfa paradoks yazısı. Nasıl da onlarla bunları bir tutabiliyorsun, diyecek söz bulamıyorum. Onu geçtim çoğunun kitaplarla arasında büyük farklılar var, belki içlerinde seninde okuduğun vardır sende anlatırsın mesela.

@Gediklii ortada bir roman yok ki, bunu farkında değilsiniz. Bir yazıyı birebir almak yerine ondan esinlenip daha özgün birşeyler çıkartabilirlerdi.

@selodonanımhaber söylersem zaten kim olduğum belli olur ifşaya gerek yok

Film zaten teknik olarak vasat olduğundan ve özgün bir yanı olmadığı için benim gözümde gayet basit üzerine saatlerce konuşalacak bir film değil.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/106849/dede-paradoksu-zaman-yolculugu
    2 dk da bütün film buyrun.

• quote:

@Devian

Gerçekten komik örnekler, oradaki yazdıkların külliyatlı edebi eserler, burdaki bir sayfa paradoks yazısı. Nasıl da onlarla bunları bir tutabiliyorsun, diyecek söz bulamıyorum. Onu geçtim çoğunun kitaplarla arasında büyük farklılar var, belki içlerinde seninde okuduğun vardır sende anlatırsın mesela.

@Gediklii ortada bir roman yok ki, bunu farkında değilsiniz. Bir yazıyı birebir almak yerine ondan esinlenip daha özgün birşeyler çıkartabilirlerdi.

@selodonanımhaber söylersem zaten kim olduğum belli olur ifşaya gerek yok

Film zaten teknik olarak vasat olduğundan ve özgün bir yanı olmadığı için benim gözümde gayet basit üzerine saatlerce konuşalacak bir film değil.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/106849/dede-paradoksu-zaman-yolculugu
    2 dk da bütün film buyrun.

Birkere bu konuda da bilgisizsin sadece bir paradoks değil bir hikayedir.Gerçek ismi İsmi Jane paradoksu değil Robert Heinlein in all you zombies isimli hikayesidir.Paradoks bu hikayenin içinden çıkmıştır..Bir hikayedir yani diğer bütün hikayeler gibi sadece barındırdıgı farklıdır... İlk 1958 de Fantasy and Science Fiction dergisinde yayınlanmıştır.Şu anda amazonda e-book olarak satılıyor.

 '​"—All You Zombies—" '​ is a science fiction short story by Robert A. Heinlein. It was written in one day, July 11, 1958, and first published in the March 1959 issue of Fantasy and Science Fiction

Bir düşüncenin içine isterse zaman paradoksu olsun istersen büyük patalama olsun işin içine hayali kahramanlar hayali zamanlar ve mekanlar koyuyorsan bu "hikaye" olur.Çıkış şekline göre hikaye , mith , masal gibi değişir.Bunu bilmen lazım.

http://www.amazon.com/All-You-Zombies-Robert-Heinlein-ebook/dp/B008MOKW22

Bu bir romandır bu bir hikayedir kitap dır vs... Bu konuyu geçtik yukarda arkadaşa da sordum ses seda çıkmadı bari sen açıkla filme teknik olarak vasat demişsin neden teknik olarak vasat bana sinematografik olarak açıklarmısın.Bu kadar okulunu okuduysan hele hele hiç inanmıyorum da yardımcı yönetmenlik yapıyorsan çatır çatır 200 satır açıklarsın bana.Bekliyorum.

Edit: kusura bakma hiç inanmıyorum dedim yardımcı yönetmenlik yaptıgına o lafımı geri alıyorum , çünkü bu piyasaya girdikten sonra öyle yönetmenler gördüm ki bırak yönetmenlik yapmayı telefonun kamerası ile bile düzgün video çekemez o yüzden dogrudur turkiye gibi bir yerde yönetmenlikte yapabilirsin yardımcılıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 12 Aralık 2014; 10:34:36 >

• Ortada roman var demedimki. Romandan uyarlanmış filmleri de romana sadık kalmış diye mi eleştiriyorsun dedim.
    Sadece 'hikayeye sadık kalmışlar, farklı bir şey koymamışlar' deyince maalesef sığ bir eleştiri yapmış oluyorsun. Kaldı ki hikayeden farklı olarak fizzle bomber eklenmiş. Yani iki durumda da eleştirin mesnetsiz. Keşke eleştirinin altını biraz doldursaydın. Böyle çok sakil duruyor. Beğenip beğenmemem önemli değil, önemli olan sebebini doyurucu bir şekilde açıklamak. Hele hele sinema mezunuyum diyen birinden bunu beklerim. "Beğenmedim 10/4" diyenlerden bir farkın olsun öyle değil mi
  • filmi az önce izledim, şoktayım, o nası bi kurguydu öyle
  • kendi açımdan yılın filmi budur. zaman yolculuğu temasını çok severim üstüne birde inanılmaz sürpriz faktörleri katmışlar. Kurgusunun benzeri yok.

''Sen başıma gelen en güzel şeysin. Seni fena halde özlüyorum.'' filmin sonundaki bu sözleride megalomanlığın nirvana noktası. filmin son sahnesinde çalan soundtrackle kronolojik sıralamayı vermeleride çok güzel olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 12 Aralık 2014; 22:34:18 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.