Merhaba değerli forum üyeleri, Prefabrik ev yapmak için arsa almayı düşünüyorum ve bu konuda bilgi edinmek istiyorum. Ayrıca, sahip olduğum bazı bilgilerin doğruluğunu teyit etmek istiyorum. Sahip olduğum ancak emin olmadığım bilgiler: - Konut imarlı arsalarda %40-%50 arası yapılaşma izni olduğu - 300 metrekarelik bir arsada, %50 imar durumunda 150 metrekarelik prefabrik ev yapılabileceği Sorularım: 1. Yukarıdaki bilgiler doğru mu? Değilse, doğrusunu öğrenebilir miyim? 2. Prefabrik ev için arsa alırken nelere dikkat etmeliyim? 3. İmar durumu ve yapılaşma oranları hakkında detaylı bilgi alabilir miyim? 4. Prefabrik ev için özel olarak dikkat edilmesi gereken arsa özellikleri var mı? İlk kez arsa alacağım için bu konuda bilgi edinmeye çalışıyorum. Yardımlarınız ve açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
Prefabrik Ev İçin Arsa Seçimi Hakkında Bilgi Arıyorum
-
-
arsayı alırsan ustalar ,malzeme ve ulaşım konularını iyi araştır derim birde böcek rutubet ve evin ısıtımı ile malzeme sağlığına çok dikkat et
kırsalda usta bulamazsın olanı çok para ister yada yalap şalap iş yapar en önemlisi elinden iş geliyormu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 12 Aralık 2024; 14:44:0 > -
usta konusunda verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bu konulara dikkat edicem. Elimden herhangi bir iş gelmez parası ne ise verip yaptırıcam fakat o kısma daha çok yolum var öncelikle arsa almam gerekiyor. Burada merak ettiğim husus %50 imarlı kuralı tam olarak ne anlama geliyor ve prefabrik evler içinde geçerli mi?
-
KÜCÜK YERLERDE IZIN ALMANA GEREK YOK YIKMIYORLAR EN FAZLA CEZA VURURLAR. MUHURLERLERSE MUHURU KIRARSIN ADLİ CEZA VS OLUR
YAPILASMADAN ZIYADE. ELEKTRIK IDARESI ILE KONUS ELEKTRIK I CEKTIR. ELEKTRIKI CEKTIRDIKTEN SONRA ZAMANLA SUYU DA CEKTIRIRSIN ISINI YAPARSIN BIR SEKILDE
GENEL OLARAK PREFABRIKTE KUCUK YERLERDE IZINE GEREK YOK
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler bilgiler için, izin almadan bir iş yapmak istemiyorum açıkçası çünkü sırf izin almadım diye yıllar sonra başıma dert almak istemiyorum. şunun hakkında bilgi verebilecek var mı? Konut imarlı arsalarda %40-%50 arası yapılaşma izni beton ev için mi geçerli yoksa prefabrik ev içinde geçerli mi?
-
örneğin prefabrik bir ev değilde normal bir ev yapmak istediğimiz zaman arsamız 500m2 bir boyutu var ve %40 imarlı ise 200m2 bir ev yapma imkanınız oluyor. benim öğrenmeye çalıştığım durum aynı durum prefabrik ev içinde geçerli mi? ben 200m2 bir arsa alıp içine 100m2 bir prefabrik koymak istiyordum bunu mümkün mü?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X