Şimdi Ara

Prefabrik ev ne kadara olur, yaptiranlar gelsin lutfen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
34.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arkadaşım yaklaşık 3 ay önce yeni bir prefabrik ev yaptırdım tüm detaylarını tek tek yazacağım... yeni yaptıracaklara ön bilgi olur en azından...

Eski bir kerpiç evimiz vardı yıkık dökük vaziyette... elektrigği suyu aktifti... onu kepçeyle yıktırdım elektrik ve su saatlerini muhafaza ettim.
    kuracağım prefabrik evin ölçülerinde havuz şeklinde bir zemin betonu attırdım... havuzun içinide yıktığım kerpiç evin artıklarıyla doldurdum...
    toplamda kuracağım ev 110 metrekareydi ben ortalama 150 mtre kare bi su basmanı yaptırdım... bu su basmanın maliyeti 4-5 bin lira civarında tuttu...
    benim en büyük hatam su basmanını yapan ustaya inanmak oldu... eski evden kalan artıkları su basmanının içine attık ve üzerine demir bile atmadan beton attıkk oda zamanla göçmelere neden oldu.

su tesisatı için 500 lira harcadım

yaptırdığım evin sadece duvar ve kurulum maliyetleri 110 metra kare için 25 bin lirayı buldu
    ev kurulduktan sonra üzerine şap atılıyor şap maliyetleri 2500 TL'yi buldu
    şap atıldıktan sonra fayans masrafları 2500-3000 civarı...
    fayanstan sonra mutfak dolapları için 2500 TL.
    daha ufak tefek masraflar çıkıyor ortalama 5000 TL de ufak tefekler tutuyor...

masraflar bunlar
    yalnız yeni prefabrik ev yaptıracaksan yaşadığım dezavantajlarıda yazayım...
    benim ev betopan tarzı prefabrik ev... yani maliyeti düşük
    yaşadığım en büyük sıkıntı duvarlarda ve silikon yerlerinde aşırı derecede çatlamalar oluşuyor... duvar ile çatı arasında ortalama bir parmak girebilecek kadar çatlama var... yağmurlu havada odanın birinden su sızıyor ve nereden sızdığını hala bulamadım... yaptırdığım firma 2 yıl garantili diyor ama hiç bir belge yok elimde... çağırıyorum firmayı 1,5 aydır hala gelecekler... yazın çok sıcak oluyor içeride oturulmuyor.. ve ev her yerden hava alıyor... eğer 4mevsim oturmayı düsünüyorsan kesinlikle tavsiye etmem çünkü çok soğuk oluyor ısıtamıyorsun evi... bu çatların nedenini zemin betonuna attılar.. eğerki illa yapacağım diyorsan zemin betonunu evi yaptırmadan bir yıl önce attırki çökmeler şimdiden başlasın sonunda sana sıkıntı çıkarmasın... tekrar söylüyorum 4 mevsim oturacaksan uzak dur derim... ben yaptırdım pişmanım. bahçeliydi benim ev tüm masraflarla birlikte bana 45000-50000 civarına mal oldu...

• Merhaba,
    Öncelikle prefabrik,konteyner veya bir başka yapı türünü kullanım alanlarına göre düşünmek lazım.Yani prefabrik yapılar geçici barınma sağlamaktadır.Yapılışından sonra geçen 4 mevsimden sonra binanın yapısında değişimler başlamaktadır.Açıkçası prefabrik yapıların ömrü 10-15 yıl gibi,fakat onlarda sınıfının en iyisi için geçerli.Konteynerlar ise genel olarak şantiyelerde ofis olarak kullanılmakta.Tabi bu yapıları alıp ev olarak kullanmakta kişilerin tercihine kalmış.Fakat bu yapı grupları sadece geçici zaman dilimlerinde kullanmaya uygun.Eğer uzun ömürlü ve tam donanımlı yapı için çelik ev en iyisidir.Depreme dayanıklılığı zaten su götürmez bir gerçek olan bu evler için 150 yıl ömür biçilmektedir.Ayrıca çeliğin geri dönüşümlü bir ürün olduğunu da unutmayalım.Konu ile alakalı daha fazla bilgi istersenizhttp://www.celikvilla.com inceleyebilirsiniz.

• Evet prefabrik yaptırmak isteyen arkadaslar beni iyi takip edin ben 75 mt kare ev yatırdım köye ama Gül su inş bilecikte burnumdan getirdiler ev şaşkır şakır su alıyor alt su basmanını çimento oranı düşük kullanmış beton elle sökülüyor resimleri yükleyeceğim buraya sıfır malzeme kullanacaktı sözde bilir kişi hep 2.el kullanamış dedi Çelik kapı takmış üstümüze düşmesin diye çakıl tası ile sıkıştırma yapmış içeriye kara beton atmış tekrardan sap attırdım çatıya oluk koymamış olan su camlardan içeriye gırıyor du yaptırdım adamlar resmen dolandırıcı çıktı siz siz olun yapıyı bitirmeden 1 tl 1 kuruş bile vermeyin Bilecik Gül su adam megerse Demir yollarından emekli bir eşşe miş 35000 tl heba oldu 2 gün kurban resimleri yükleyeceğim hak vereceksınız bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 30 dan aşyağı yok galiba
  • Bilecik te olan arkadaslar dikkat edin sahibinden de ilan koymuşlar farklı kişiler ama tlf num aynı

• burayıda ınceleyın bence cok önemli sizin için
    http://forum.donanimhaber.com/m_67497668/mpage_6/f_//tm.htm#83586695
  • Kuruluşundan bugüne, dinamik yapılanması içinde sürekli olarak büyüyen Prefank , finansal gücü ve uygulamalarındaki toplam kalite prensibi ile Türkiye’de pek çok projeyi başarı ile tamamlamıştır.

Prefank, insanı ve ekosistemi ön planda tutan, yüksek kaliteye inanan ve çağdaşlığa önem veren anlayışı ile bugüne kadar yüzlerce konutu, yurt binalarını, endüstriyel tesisleri anahtar teslim olarak tamamlamıştır.

Resmi ve özel sektöre ait anahtar teslimi fabrika inşaatları, toplu konut inşaatları, özel konut inşaatları ve villalar, şanytiye kampları, konteynerler, kabinler, Olimpik ölçülerde spor tesisleri inşaatları, Prefank ’ın başarı ile tamamladığı işler arasındadır.

2004 yılından itibaren bütün Dünya'da taahhüt işlerine soyunan Prefank anahtar teslim tedarikçi olarak 3 adet çelik konstrüksiyon Fabrika İnşaatını başarı ile tamamlamıştır. Halen yurtdışı ve yurtiçinde konusunda uzman bir firma olarak faaliyetlerine devam etmektedir

Finans gücünü, topluluk içerisindeki diğer şirketlerin faaliyetleri ve yatırımlarına da yönlendiren Prefank , inşaat - yapı ve diğer imalat sektörlerinde de aktif olarak rol almaktadır.
     Prefabrik ev ne kadara olur, yaptiranlar gelsin lutfen

• Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konteyniri isitamassiniz haberiniz olsunda

• takip
  • Takip

• ileride düşünecegim up.
  • Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.