Şimdi Ara

Prestij isteyen tıp okusun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes tıp yazsın ceng rahatlasın demek. güzel bir rakip eleme taktiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 24 Ekim 2021; 0:10:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede prestijli doktorlar var ama bu saçma düzenin çoğu birşey bilmeyen doktorların arasında kayboluyor. Kaybolmayan parlayanlarda ya özele ya kendi muayenehanesine kaçıyor.

Ben çoğunun ezberden konuştuğunu düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O prestij anca dışarıda. Hastanede her gün cahil hasta yakınlarının saldırısına uğruyorlar çünkü.

• dayıların teyzelerin ilgisini çekip ne yapacaksınız allah aşkına bunlar tartışmaya değecek şeyler bile değil.

• air raid siren A kullanıcısına yanıt

Kız kaldırabilmek için kafeye falan anatomi kitabıyla gidip ders çalışıyormuş gibi yapan arkadaşım var sen ne anlatıyorsun Prestij isteyen tıp okusun 

Çocuğun ekstra bir albenisi yok kafede tek başına kitapla otururken yanına kızlar geliyormuş tanışabilir miyiz falan instagramını telefon numarasını isteyenler oluyormuş.

Kabataş lisesi mezunuyum boğaziçi bilgisayar ve odtü uçakta yakın arkadaşım var bazen beraber eski hocaların yanına gidiyoruz sınıfa alıp bizi öğrencilerle konuşturuyorlar. İşte arkadaşlar konuşuyor ediyor sonra ben tıp okuyorum deyince öğrenciler yakama yapışıyor binbir tane soru soruyorlar. Tıpın bir sürü dezavantajı var lakin konu sahibinin dediği doğru. Bu sadece bizim ülkemizde de değil tüm dünyada geçerli, aşağıda sana ABD ve genel tüm dünyada yapılan anket çalışmalarının sonucunu bırakayım. Bu demek değil ki mühendislik prestijli değil o da listede üst sıralarda. Ama hekimliğin değeri halkın gözünde çok ayrı bu sadece teyzelerde amcalarda değil dediğim gibi gençlerde de aynı şekilde. Hele bir de cerrahsan nöroşirurjiyen, kalp damar cerrahı, plastik cerrahı... Halkın gözünde bunlar zaten nirvana

Prestij isteyen tıp okusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 24 Ekim 2021; 17:30:32 >

• en prestijli meslek astsubaylıktır. bi formalı astsubaylı geçsin kızları bırak sen bile düşersin

• Xakler kullanıcısına yanıt

tek türkiyede hekime ilgi var sanıyor buradakiler ama öyle değil tüm dünyada en iyi mesleklerden biri hekimlik

forumdaki bazı kimselerin sandığı gibi türkiye dışındaki ülkelerde çöp meslek değil

• hasta yakını niye saldırsın ki halen anlamış değilim yazın da hastanede staj yaptım 2-3 aydır okulda da staj almaktayım her hasta yakını hekime karşı büyük saygınlıkları var ve hep ne isterseniz getireyim diyorlar ve çok fazla saygı duyuyorlar şu ana kadar hiç de sizin bahsettiğiniz olay yaşanmadı toplam 4-5 aydır (yazla birlikte) hastanede olmama rağmen (hastanenin büyüklüğü 2400 yatak kapasiteli bir hastane öyle küçük de değil)

bu kadar büyük saygı duyuyorlar ama dışarda birkaç hekim şiddeti haberi görüp her gün hekim şiddeti gibi göstermeye çalışıyorsunuz

henüz çözemedim amacınızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Ekim 2021; 18:44:5 >

ne teyzesi ya bir bellemişsiniz teyze ile amcalar diye

her insanın saygısı var niye bilinçli bir şekilde toplumun bir kesimini gösterip bu örnekleri verdiğiniz halen anlamış değilim

• yahu saygı duyulmuyor demiyorum.. hemen de atlamışsın

yok herkesçe ilgi çeken mesleklerden biri aynı mühendislik gibi pilotluk gibi diş hekimliği gibi tıp da şu anda baya ilgi çekilen mesleklerden biri

asıl ben sizi halen anlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Ekim 2021; 18:53:15 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

ben de ilgi çekmiyor demedim ki zaten. bölüm seçerken sadece tıbba saygı gösteren, mühendisliklere burun kıvıran insanları memnun etmeye çalışmanın saçma olduğunu söylemeye çalışıyorum. bu ne komplekstir yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 24 Ekim 2021; 19:5:49 >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Valla forma fetişim yok senin varsa yatakta partnerine polis asker üniforması falan giydirirsin artık ne diyelim..

Sen kişisel fikrini beyan etmişsin, git bin kişi ile anket çalışması yap gel sonuçları sun insanlar ne demiş bu işler böyle yapılır. Bana göre de en havalı meslek üst düzey devlet ajanları. Ama bu benim fikrim toplumun genel fikri farklı.

• Ben de tıbbı bıraktım. Ancak sırf saygınlık meselesinden dolayı bile pişman olabilirim gelecekte. Tıptayken farkında değildim ama dışarıdan gerçekten çok büyük saygınlığı varmoş.Bunun farkında olsaydım tıbba devam etmeye zorlardım kendimi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

abd de en prestijli görülen meslekleri atıp her yerde aynı demeye getirmişsin bu ülkeye göre değişir her ülkede aynı meslek en önde ya da prestijli değildir. mesela türkiyede tıp daha ön planda görülür almanya makine mühendisliği makedonyada orman mühendisliği yani ülkeye göre algı değişir

Yine kişisel fikir beyan etmişsin ben sana direkt kaynakları belli çalışma gönderdim sen de gönder beraber inceleyip konuşalım dostum neyin alınganlığını yaptın anlamadım

• insanları bu kadar önemsemeyin delirirsiniz

yok hocam ülkeden ülkeye değişmiyor belirli meslekler her yerde en iyi yok türkiyede bilgisayar mühendisliği ile tıp en iyi ama almanyada şu meslek değil

nerdeyse her yerde üniversitelere puanla giriliyor ve en yüksek puanla alınan yerler ya tıp oluyor ya da belirli ünilerin mühendislikleri tüm dünyada da aynı

----------------------------------

türkiyedeki 560 puan almanyada 1.0 puana eş değer

başka bir arkadaş her yerde aynı olabilir ama iranda diş en önemli demişti ona da irandaki üniversite puanlarını atmıştım irandaki sisteme ait

ülke örnek ver hemen bulayım sanaPrestij isteyen tıp okusun 

• @Penguen Gunter

yani ülkeden ülkeye değişmiyor belirli meslekler burda neyse dünyada da aynı

türkiyede tıpa girmek diğer ülkelere göre kolay özellikle almanya ya göre

almanyada tıpa girmek imkansız hem de türkiyeden yerleşecek biri için bile imkansız

türkiyenin nc puana çevirilişi burada yani türkiyede 520-530 puana sahip olmalısınız ki orada en kötü tıpa girersiniz bu seneye göre türkiyede 300-400e girmek gerek 500. giremiyor

-------------------------------------------------------

NC: aldığınız puan (yerleştirme puanı)=x olsun

560(tam puan)- x= 560-x

560-180(sınavdan geçmek için en az puan)=380

(560-x)/380sonra bunu 3le çarpıyorsunuz

[(560-x)/380]*3 sonra 1 ekleniyor

([(560-x)/380]*3) + 1 bu sizin nc puanınız oluyor ama testdaf yani almanca yetkinlik sınavınızı da vermeniz gerek(1 yıl geçerliliği var sınavın 1 yıl içerisinde almanca denkliği alıp başvurabiliyorsunuz bizim okuldan böyle giden vardı)

Der jeweils erforderliche NC für Medizin pro Bundesland, um über die Abiturbestenquote aufgenommen zu werden, kann der nachfolgenden Tabelle entnommen werden (Spalte Numerus Clausus Medizin). Schlechte News: so hart wie im Wintersemester 2020 / 2021 war der NC Medizin noch nie, nur noch zwei Bundesländer haben keinen NC von 1,0.

SADECE 2 EYALET HARİÇ HEPSİ 1.0 İLE ALINIYOR. YANİ TÜRKİYEDDEN ÜNİVERSİTE İÇİN BAŞVURACAKLARIN 560 TAM PUAN ALMASI GEREK

kişisel fikir değil her ülkenin en önde gördüğü meslek algısı farklı türkiyede tıp en prestijli olarak görülüyor doğru bu atıyorum rusyada başka olabilir veya diğer ülkelerde. sen tıp okuduğun için en üst benim alanım gibisinden bi düşüncen olduğu için aynı şekilde diğer ülkelerde de tıp herkesçe önde gibi genel fikrin olabilir öyle bir şey yok diye dedim. örneğin rusyada programmer %17 doctor %4 yani her ülkede tıp önde değil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.