Daha önceki başlıklarda da belirttiğim gibi tıbbı bırakmış cenge başlayacak bir kişiyim. Troll başlığı filan değil kesinlikle öncelikle belirteyim. Tıbbı bıraktığımdan beri genel olarak fark ettiğim en bariz değişiklik okuduğum bölümü öğrenince insanların saygısının azalması oldu. Eskiden bir taksiye bindiğimde tıp fakültesinde okuyorum dediğim an karşımdaki adam saygısını ve takdirini yansıtabilmek için ne yapacağını şaşırırdı. Şu an herhangi bir tepki vermiyor genel olarak insanlar. Ayrıca genel olarak karşı cinsin ilgisi de azaldı. Türkiye'de bilhassa kızlar doktorlara genel olarak tuhaf bir ilgi duyuyorlar. (Muhtemelen saygın ve güçlü olduklarını düşündüklerinden) Erkek arkadaşlardan bu tip şeyleri önemseyenler varsa düşünsünler. (Ben genel olarak bilgisayar başında vakit geçiren biri olduğumdan çok ilgilendiğim konular değil, halihazırda da görüştüğüm biri var zaten ama ilgi kesinlikle azalıyor bunu söyleyebilirim) Ben fakülteyi bıraktığım için pişman değilim, bana uygun bir meslek olmadığından emin oluncaya kadar kendimi zorladım çünkü. İstikrarlı çalışabilen biri değilim. Aşırı bunalmıştım okulda. Ama okumayı düşünen arkadaşlar prestiji önemsiyorlarsa ve yoğun çalışma temposuna girebilirlerse kesinlikle tıbbı düşünsünler. İnsanlar genel olarak Boğaziçi Bilgisayar mı Harran Tıp mı deseniz tıp derler muhtemelen. Aileniz boşuna tıp okuyun diye zorlamıyorlar sizi arkadaşlar. Tecrübe konuşuyor gerçekten bir bildikleri varmış diyebilirim. Ben kararsız biri olsam pişman olurdum muhtemelen okulu bıraktığım için ama ben cengi gerçekten isteyerek seçtim. O sebeple pişman değilim ama bunu bırakmayı düşünen kararsız arkadaşlar için yazdım. Tüm bu söylediklerim yurt içi için geçerlidir. Yurt dışı hakkında bir fikrim yoktur. Yurt dışına çıkmayı düşünenlere bir şey söyleyemem. Sevgiler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 23 Ekim 2021; 17:59:4 > |
Prestij isteyen tıp okusun
-
-
İmzami atarim altına
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tıpı bitirmenin genelde kolay olduğu sanılıyor ama çok zor hocam bence seven gelsin bölüme yoksa gerçekten iş değil (bazı fakülteler kolaydır ama genelinden bahsettim)
prestij de hiç önemli değil ister 0 prestiji olsun insana hiçbir katkısı yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 23 Ekim 2021; 18:1:26 > -
Hocam kolay olsa zaten ben de bitirmek için zorlardım sanırım. Giderek zorlaşıyor seneler geçtikçe bunu sürdüremeyeceğimi anlayınca bıraktım ben de zaten
Ama genel olarak arkadaşlarımdan başarılı olanların bile çoğu okulu çok da sevmiyorlardı yani. Bir görev gibi yapmaları gerekenleri yerine getiriyorlardı.
Benim gibi gerçekten bölümü hiç sevmeyen, istikrarsız ve aşırı çalışamayan biri değilse gelecek kişiler okulu bir şekilde bitirirler. Tabii TUS'a, asistanlığa daha girmiyorum onlar daha yorucu sanırım ama prestij bir gerçek bizim toplumumuzda doktorlar için. Yine de yoğun çalışmaya ve zorluğa dayanamayacak olan gelmesin tabii.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 23 Ekim 2021; 18:6:29 > -
Paran oldukça prestijin de olur kimsenin umrunda değil ne okuduğun ya da okumadığın
Tıp para konusunda da çok üzmüyor zaten hocam. Üzerine bir de saygınlık eklenince sosyal anlamda çok güzel bir etiket oluyor işte.
Ticari zekası iyi olmayan ticareti beceremeyecek bir kişi için tıp hala en iyi para kazanma yollarından biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 23 Ekim 2021; 18:13:44 > -
Kaçıncı sınıfta bıraktınız? Bir de aileniz, akrabalarınız çok tepki gösterdi mi?
-
Tepki gösterenler filan çok oldu hocam. Vazgeçirmeye çalışanlar da oldu.
Birinci dereceden ailemse çok tepki göstermediler. Çünkü okulu gerçekten sevmediğimi ve mutlu olmadığımı biliyorlardı en başından beri.
3.sınıfta bıraktım hocam.
-
Hangi unidesin şimdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YTÜ Ceng'e başlayacağım hocam.
-
Olay bölüm falan değil, para. Tıpçılar görece fazla para aldığı için bu prestij. Git sen de o kadar kazanan bir mühendis ol, aynı muameleyi görürsün.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O işler öyle değil. Ayrıca 30 bin kazanan mühendis yok denecek kadar azdır tüm mühendislere oranla. Doktorlarda bu yaygın bir olay yani öyle düşün.
-
Evet bu ülkede böyle bi durum var ben de Ata tıptayım kime tıp okuduğumu desem herkes önce bi duruyo ve bu durum her zaman böyle olacaktır yalnız inanın tıp istemeyen için okunabilecek bi meslek değil
Mesleğinizin kıymetini bilin hocam. Türkiye şartlarında maalesef daha iyisi yok ne kadar zor olsa da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 25 Ekim 2021; 9:9:15 > -
Sonuna kadar CenG
Hocam cidden tıp okuyorum diyince karşıdaki insanın verdiği tepki çok hoş oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen aynen herkes tıp yazsın ceng rahatlasın biraz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün bi asistan hekimin 36 saat nöbetten gece çıkıp park halinde koca kamyonu göremeyip carpmasi sonucu pisi pisine öldüğünü hatırlatırım.
Frappicinosunun son yudumunu alıp aksam 5-7 de çıkan mavi yakalı CENG ler bunu da göz önünde bulundurun.
Ankaratıplının yan hesabı bu adam eminim artık
-
yaptığı işle kendi kimliğini bütünleyenlerin kendilerine faydaları olduğunu düşünmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Paran oldukça prestijin de olur kimsenin umrunda değil ne okuduğun ya da okumadığın
|
İmzami atarim altına
|
Evet bu ülkede böyle bi durum var ben de Ata tıptayım kime tıp okuduğumu desem herkes önce bi duruyo ve bu durum her zaman böyle olacaktır yalnız inanın tıp istemeyen için okunabilecek bi meslek değil |
dayıların teyzelerin ilgisini çekip ne yapacaksınız allah aşkına bunlar tartışmaya değecek şeyler bile değil. |
Bugün bi asistan hekimin 36 saat nöbetten gece çıkıp park halinde koca kamyonu göremeyip carpmasi sonucu pisi pisine öldüğünü hatırlatırım. Frappicinosunun son yudumunu alıp aksam 5-7 de çıkan mavi yakalı CENG ler bunu da göz önünde bulundurun. |
yaptığı işle kendi kimliğini bütünleyenlerin kendilerine faydaları olduğunu düşünmüyorum.
|
Benzer içerikler
- fixdual nedir
- ihlas vakfı hangi cemaatin
- sayısalda 200 bine girmek için kaç net
- 90 tyt 50 ayt kaç bin
- alttan ders varken yatay geçiş kabul eden üniversiteler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X