Şimdi Ara

Prime95 test mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: musa0666 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 212 hyper evo işlemci sogutucusu aldım da , i5 3570k ya anakart ın oc genie II tusuyla 4.2 ghz e yükselttim , prime testte 1-2 dakikada mavi ekran yiyorum sonra pc restart çekiyor sorun nedir acaba ? oc genie II yi kapatmalımıyım?

ayrıca oynadıgım oyunda 70-72 dereceye çıkan işlemci 52 dereceyi görüyor artık , yeterli bir soğutma mı yoksa daha iyi mi olmalıydı ?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• sonerason S kullanıcısına yanıt
    Verilen voltaj yetersiz olabilir.Psu yetmeyebilir.Anakart istenilen voltajı dengeli aktaramıyor olabilir.Anakartınız z serisi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Verilen voltaj yetersiz olabilir.Psu yetmeyebilir.Anakart istenilen voltajı dengeli aktaramıyor olabilir.Anakartınız z serisi değil mi?

Z77 -gd55 anakartim 750w psu var hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam o zaman sorun 2 yerde var.

1.İşlemcide bir problem var.
    2.Anakart istenilen voltajı veremiyor.
  • quote:

Hocam o zaman sorun 2 yerde var.

1.İşlemcide bir problem var.
    2.Anakart istenilen voltajı veremiyor.

Cpu z programinda 1.260 v gormustum yeterli voltaj bence. Onun disinda 3 yildir sorunsuz kullaniyorum islemciyi hic yari yolda birakmamisti veya kitlenme vs yapmamisti. Bir arkadasa sordun anakarttaki o tustan yapmak saglikli degil biostan kendiniz deneyin dedi . Olmadi yapmayiz oc elimizdekinden de olmayalim simdi :)

hocam voltaj vermeden 4ghz yapabilirsiniz.
  • quote:

hocam voltaj vermeden 4ghz yapabilirsiniz.

Vallaha birader oc konusunda bilgili degilim acikcasi sadece bildigim en kolay yol anakart uzerinden o tustu , demekki stabil olmadi kendimiz mi bulmaya calisicaz stabil degerini ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve EKRAN KARTI ISINMA SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Malasef kendiniz bulmaya çalışın.OC yapmak çok basit bir şeydir.
    Bende aynı işlemci ve MSI GD55 var, aynı tuşa basınca dediğin gibi 4.2ghz e alıyor işlemciyi, bu tuş basılı (yada biostan seçili iken,) çarpanı 2 yukarı alıyorum, yani 4400mhz e çıkıyor sorunsuz çalışıyor ama 45 çarpanla açmak istediğimde daha bios ekranında kilitleniyor (herhalde ektra voltaj yada ayar istiyor,) ama diyeceğim o ki bu tuşa bastığında belleklerede (destekliyorsa) o.c yapıyor, yani belleklerinde yüksek performans profili varsa bunu kullanıyor, belki senin sıkıntın bu profille alakalı olabilir veya belleklerin sorunlu yada slotta düzgün oturmamış / yerinden oynamış v.s. olabilir, keza mavi ekran sorunu genelde işlemciden, değil bellekten çıkar, diğer bir olasılıklarda güç yetersizliği yada aşırı ısı korumasıdır'ki, senin işlemci ısın yükte benden baya serin, bence pc yi kapatıp belleklerinin slotta düzgünmü kontrol etmelisin, hatta slotlarını değiştirip te denersin, olmadı biostan bellek profili açıksa devredışı bırakırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Bende aynı işlemci ve MSI GD55 var, aynı tuşa basınca dediğin gibi 4.2ghz e alıyor işlemciyi, bu tuş basılı (yada biostan seçili iken,) çarpanı 2 yukarı alıyorum, yani 4400mhz e çıkıyor sorunsuz çalışıyor ama 45 çarpanla açmak istediğimde daha bios ekranında kilitleniyor (herhalde ektra voltaj yada ayar istiyor,) ama diyeceğim o ki bu tuşa bastığında belleklerede (destekliyorsa) o.c yapıyor, yani belleklerinde yüksek performans profili varsa bunu kullanıyor, belki senin sıkıntın bu profille alakalı olabilir veya belleklerin sorunlu yada slotta düzgün oturmamış / yerinden oynamış v.s. olabilir, keza mavi ekran sorunu genelde işlemciden, değil bellekten çıkar, diğer bir olasılıklarda güç yetersizliği yada aşırı ısı korumasıdır'ki, senin işlemci ısın yükte benden baya serin, bence pc yi kapatıp belleklerinin slotta düzgünmü kontrol etmelisin, hatta slotlarını değiştirip te denersin, olmadı biostan bellek profili açıksa devredışı bırakırsın.

Belleklerle ilgili simdiye kadar hic bi sikinti yasamamistim ilk defa 3 yildir bu olaydan sonra mavi ekran yedim , slotlara oturdugundan eminim .ramlerin 1-3 deki yerini 2-4 e mi alsam acaba ? guc konusunda da sorun yasicagimi sanmiyorum 750w psu var ve 1 ekran kartim var(7870) . Sizde voltaj yeri auto mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerason -- 1 Aralık 2015; 17:06:48 >

Bence değiştirip denemelisin, hatta ramlari tek, tek te denersin.
    o.c. 2 yi aktif ettiğimde hiç bir ayara dokunmuyorum herşeyi o ayarlıyor ve evet voltaj auto da, aida stress testi başlatıp cpu-z ,le voltaja bakınca 1.280mv görünüyor yükte. yine o.c 2 açık, sadece çarpanı 42 den 44 e çekincede 1.293mv. görünüyor voltaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Bence değiştirip denemelisin, hatta ramlari tek, tek te denersin.
    o.c. 2 yi aktif ettiğimde hiç bir ayara dokunmuyorum herşeyi o ayarlıyor ve evet voltaj auto da, aida stress testi başlatıp cpu-z ,le voltaja bakınca 1.280mv görünüyor yükte. yine o.c 2 açık, sadece çarpanı 42 den 44 e çekincede 1.293mv. görünüyor voltaj.

Tamam hocam eve gidince deneyim bi ramleri

• ram hızlarını sabitle çarpanı arttır voltajı 1.2 den başlayarak yavaş yavaş arttırak dene hata vermeyene kadar ayrıca prime 95 ile deneme intel burn test ile dene primede çökmeyen sistem intel burn testte çökebiliyor bence en sağlamı o

birde anakart üzerinden oto oc yapıp gereksiz yere fazladan voltaj verityorsunuz işlemciye buda gereksiz ısı ve enerji demek

yukarda anlattığım gibi yaparsanız sorununuzda çözülecektir %90 güç kaynağı anakart falan hikaye o anakartla 4.8 e kadar yolu var en az tek sorun ayar

test ederkende intel burn test ile stress level maximum olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 2 Aralık 2015; 14:13:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.