Şimdi Ara

prins dönüşüm kiti hakkında (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.820
Cevap
43
Favori
548.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar fordfocus 1.6 ghia aracımda takılı olan prıns kıtiyle su anda sehır ıcı 0.22 ykr yakıor arcaım acaba bu oran cokmu yoksa benmı abartıyorum.. bu konuya da bı yardımcı olursanız.herkesın kafasında bır takım rakamlar oluşmuştur bence.....paylaşalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: subaykan

ya arkadaşlar herkes kaputu kaldırınca lpg varmı yokmu anlamazsınız yazıyor. bu lpg taktırmak bu kadar utanılacak birşeymi , sonuçta ekonomi için taktırıyoruz. ben taktırınca dolum yerini tampona deldirip te yapıcam dışardan görünsün diye. aşın artık bu konuları

Sn.Subaykan ,dolum ağzını tampona taktırmanızı tavsiye etmem.Malum basit kazalarda en fazla tampon zarar görür.Tamponda olursa dolum ağzıda eğrilir vs.birde lpg ciye gitmek zorunda kalırsınız.(Gaz kaçağı vs.demedim çünkü dolum ağzının zarar görmesinin gaz kaçağına neden olmadığını ustalar söylüyor)
    O nedenle tampondan bağımsız olsun derim.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeolit

quote:

Orjinalden alıntı: şekerci

doğrusunu isterseniz adlanbeyin dükkanına gittim.görüştüm.kişilik olarak ve teknik anlamda izlenimlerim iyi yalnız çalışılan ortam konusunda aynı şeyi diyemiycem. fakat ufuk referans veriyorsa sorun yaşamazssınız diye düşünüyorum.zira ben işçilik yaptırmadım o nedenle işçiliği iyidir yada kötüdür diyemem.fakat özbeğin işçiliği çok düzgün.zira yaptırdığınızda göreceksiniz.sizin aklınızdan geçenlerin fazlası.bence çoğunluğun sesine kulak verin.bu topikte adlan beye montaj yaptıran zeolit nick li bir arkadaşımız vardı.uzun zamandır yazmıyor.ya çok bedbaht yada hayatından memnun o nedenle buraya uğramıyor.onon izlenimleri topikte var onları okursanız sanırım bir fikir sahibi olursunuz.

Ne kadar oldu bilmiyorum ama sanırım aylar oldu bu topiğe uğrayamayalı Sebebini kısaca özetlemek gerekirse sağlık problemleri nedeniyle kara bulutlar tepemden hiç ayrılmadı. Çapa, Cerrahpaşa, Okmeydanı SSK ve Florance Nightangale Çağlayan hastanelerinin tüm koridorlarını ezberleyecek kadar tüm katlarını bilecek kadar neredeyse hastanelerle uğraşmak zorunda kaldım. Yeni yıla(ki Mart ayına gelmişiz şöyle bir takvime bakmak gerekirse) kötü olarak başladım ve bu günlere kadar bu kötülük devam etti. Annemin ciddi sağlık sorunları nedeniyle Yüksek Lisans sınavlarıma dahi adamakıllı çalışmak nasip olmadı. Gündüzleri iş ve hastane arasında mekik dokuyup geceleri okula gidip sonra tekrar hastaneye gidip babamla tuttuğumuz nöbetler hayırlısı ile sona erdi çok şükür ve her şey yavaş yavaş yoluna giriyor hayırlısı ile... Maillerime dahi bakamaz oldum. Neyse sonuç olarak Prins topiğini bu kadar işgal edip sizi biraz üzmüş olsam da kusuruma bakmayın E-kolay sitesinde zamanında Accord ve LPG ile ilgili birşey yazmışım ve mail adresimi vermişim ama inanın ne zaman yazdığımı bile unutmuştum Serdar bey diye birinden bana yorum ve düşüncelerim ile ilgili bir mail gelmiş. Yeni yanıtlamak nasip oldu Yolladığım maili aşağıda aynen yayınlıyorum. Gerek tüketim değerleri gerekse memnuniyetimi aşağıdaki yazıdan kısa bir özetle anlatmış olurum sanırım
    HEPİNİZE ÖNCELİKLE SAĞLIKLI SONRE MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLİYORUM... ÇÜNKÜ GERÇEKTENDE HER ŞEYİN BAŞI ÖNCE SAĞLIK......

Sayın Serdar bey,

Bugün saat 12:00 civarı yola çıkıp Çorlu tarafına doğru gittim ve az önce geldim. sadece uzun yol tüketimi olarak şu kesin değerleri verebilirim. Depoyu full yapıp yola çıktım ve benzin tüketimi hiç olmadı motor sıcak oluduğu için ilk çalışma dahil hep LPG ile oldu. 186km yol yaptım ve depoyu tekrar aynı pompadan fullettiğimde 41 YTL'lik LPG aldım. Bu da tüketim olarak km'de 0,22 YTL'ye denk gelmekte. Aracı kullanma şeklimi sorarsanız, Avcılar gişelerden Çorlu tarafına kadar olan yolda sürekli olarak 170-180 km/h hızları arasında kullandım.Avcılardan Vatan caddesine kadar olan kısımlarda da genelde 90-100 ve 120km/h hızları arasında değişken olarak kullandım. Sonuç olarak aracın uzun yol tüketimi bu değerlerde yani aracımın tüketimi 12,79lt/100km olarak ortaya çıkıyor. Tabii bu tüketim sadece LPG bunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Yani yüksek süratlerde uzun yoldaki tüketim bu mertebede. Şehir içinde ise bu tüketim kullanıma ve durkalk trafiğine göre çok değişkenlik gösteriyor. Ben aracımı genelde performanslı ve otomatik konumdan ziyade manuel olarak kullanıyorum. Şehir içi tüketimi için tam net bir değer veremesemde yaptığım hesaplara göre bu tüketim değeri yaklaşık olarak km'de 0,27 - 0,34 değerlerine kadar çıkabiliyor. Oyüzden yine en sağlıklı olarak yaptığım tüketim hesaplaması uzun yolda yaptığım tüketim değerleri bence. Bu arada aracım Honda Accord 2400cc ve 2004 model. Umarım yardımcı olabilimişimdir. Yine aklınıza takılan sorular olursa elimden geldiği kadar geç olsada cevaplamaya çalışırım.

Saygılarımla,

İlker PEKÖZER
    Makine Mühendisi

NOT: ACCORD TOPİĞİNE YENİ RESİMLER GELECEK YAKINDIR....

hocam uzun zamandır bende merak ediyodum seni.lpg den memnun olmadığından dolayı çöküntüde falan olduğunu düşünüp üzülmüştüm.keşke böyle olsaymış.çok çok geçmiş olsun.inşallah anneniz şimdi daha iyidir.

• sayın cemserap ben istanbulda oturuyorum ancak aracımla ve gözlemlerim,araştırmalarımla ilgili bazı nedenlerden dolayı ankarada taktırmak zorunda kaldım.iyiki kalmışım.yapılan montajın ne denli sağlıklı yapıldığını gördüm.o nedenle özbeki tavsiye etmekteyim.birde ankarad memduh usta var.(öz zirve)bu iki firma bu konuda ders verecek düzeyde konularına hakim firmalardır.İstanbula gelince istanbulda bu kiti pahalı takıyorlar hadi pahalısını sineye çekelim. benim aracımın projesi ellerinde olmadığı için ankarayı tercih ettim.istanbulda montaj nasıl derseniz .hiç bir yorum yapamıycam .bana distirbütörün önerdiği firma oydu
    firmanın ismi gaplı makina sorumlusu adlan bey.iyi bir insan müşteriye yaklaşımı iyi distirbütörden referansı var fakat söylemiş olduğum iki nedenden ötürü orda yaptırmadım.o tarihte ban verilen fiyet peşin 2.350 ytl idi .ve hiç iskonto yapamıyacağını söylemişti.buna rağmen kabul etmiş olarak tekrar görüştüğümde aracın evrakının (projesinin )ellerinde olmadığını ve 15 günde temin edebileceklerini söylediler.bunun üzerine ankaradaki distirbütörle görüştüm.israrlarım sonucu beni ankarada ağırlayacaklarını ve kiti takabileceklerini söylediler.neticede bir günde takıldı ertesi sabah muayneye girdi işlem bitti.ve istanbula döndüm.yaklaşık10 aydır ve 30000 km dir.aracı lpg ile kullanıyorum.işim nedeniyle iki kez ankaraya gittim.ikisindede uğradım.
    her hangi bir arızadan dolayı olmaksızın regülatörün ayarın kıstılar kış olduğu için.durum böyle ha birde ayda bir özbek istanbula bostancı sanayi sitesine gelmekte gelmeden önce hal hatır ve bilgi mahiyetinde haber vermekte .isteyen aracınla gidip ayar vs yaptırmakta.bu da özbek firmasının müşterilerine karşı sorumluluğu.
    isterseniz istanbuldaki gaplı ile görüşün bir fiyat alın.ankaradaki iki firma ilede görüşüp bir fiyat alın.sonra
    eğer prins taktırmak istiyorsanız seçiminizi yapın.

• bu arada zeolit çok geçmiş olsun duyduk üzüldük inşaallah hastanız sağlığına kavuşmuştur. genede acil şifa diliyorum.her şey düşündüğünüz gibi olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: memduhusta

slm efendim eger yerimizi biliyorsanizz gelin bakalimmm ayarinda bir sorun olabilirrr

Memduh usta aracıma prins lpg kitini bu hafta sonu size taktıracağım bir aksilik olmaz ise. Aracım Renault Scenic ( 2000 Model).İşyerinizi ziyaret edip kafama takılan birkaç soruyu oradaki arkadaşlardan birisi cevapladı.Yalnız sonradan aklıma gelenler oldu.

1-Aracın manifoldunu sökerek mi delme işlemini yapıyosunuz?
    2-Simit depoda hangi markayı kullanıyorsunuz?
    3-Şamandıra olarak tomasetto taktığınızı daha önceki sayfalarda okumuştum gene bu forumda tomasetto şamandıranın ses yaptığını belirten forum üyeleri var,bununla ilgili size gelen şikayet oldu mu hiç?
  • İyi günler arkadaşlar. Bugünlerde 96*97 model bir Range Rower 4.6 HSE almak istiyorum. Bu tür bir araca daha önce Prins kit taktıran varsa kendisinden bilgi almak isterim. Performans ve tüketim olarak.
  • Merhaba SayIn Şekerci,

ÖnceLikLe açIkLama için size teşekkür ederim.

Benim en çok kafama takILan servis sIkIntIsIydI. Bir gaz ayarI yaptIrmaya kaLksak servis yok. Bu yüzden sadece Ankara'da oLmasI büyük sIkIntI. Ama açIkLamanIzIn sonLarIn da "BostancI Sanayi Sitesine" uğradIğInI yazmIşsInIz. Bir nebze içime su serptiniz. Bende bostancI'da oturuyorum. Bir sorunum yok gibi gözüktü.

1. Ankara'da bir firma daha var demişsiniz. "Öz zirve" bu firma da IstanbuL'a kontroL'e geLiyor mu?
    2. Benim aracIm Volkswagen Vento 1.6 çok yönden enjeksiyonLu. Bu araç turbo değiL. Buna ramen ben prins taktIrmak istiyorum. Sebebi de tamamen işçiLik ve güven. Tabiki kaLite.

YakIt sistemi oLarak da biLgi verir misiniz?

Kusura bakmayIn sizi de bu tür soruLarLa meşguL ediyorum ama bu konuda sizin deneyimLi oLduğunuzu düşünüyorum. Bu yüzden size bu tür soruLarI sormayI uygun gördüm.

Kusurama bakmayIn.

SanIrIm ya bu hafta sonu yada bir sonraki hafta sonu Ankara'ya Özberk servise gideceğim. Referans oLarak sizi göstereceğim...

Teşekkür ederim.

Her kese iyi günLer diLerim.

Cem Çakmak

• cem bey tevecühünüze teşekkür ederim. benim aracımda 2000 model bir araç ancak ben sorunlara baştan engel olmak için en iyisini seçtim.zira seçimimde ısrarcı olmamda bu yüzdendi.öz zirvr firması na gelince memduh ustanında methini duydum .bir vesile kendisi ile tanıştım ve ayar yaptırdım.bu konuda oda işinin ehli birisidir.ben montajımı özbekte yaptırdığım için ve yapılan montajın ne düzeyde yapıldığını gördüğüm için onu tavsiye ediyorum.öz zirvenin istanbula gelip gelmediğini bilmiyorum doğrusu.memduh usta bu topikte yazmaktadır. soru yöneltirseniz.sanırım kendisi cevaplayacaktır.özbeğin telefonu topikte yazılı gitmeden önce bir görüşürseniz.sizi aydınlatıcı bilgi ve montaj tarihi ile ilgili bilgi verecektir.özbek servisten herhangi bir kimse bu foruma yazı yazmamakta dolayısı ile benim nikimi bilmezler siz mart ayında istanbuldan gelmiş ufuğun ahbabı siyah honda shuttle aracı olan derseniz hatırlarlar.umarım yardımcı olmuşumdur.iyi akşamlar.

• Annene çok geçmiş olsun Zeolit, ben de yüksek lisans ders döneminde babamın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastane hastane gezmiştim.
    Şimdi hepsi geride kalmış görünüyor; şükretmek insana iyi geliyor
    Allah hepimize maddi ve manevi sağlık versin.

Accord Kulübüne de uğrarsın artık; oraya bir el atmak gerekli gibi.
    Selamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: zeolit

quote:

Orjinalden alıntı: şekerci

doğrusunu isterseniz adlanbeyin dükkanına gittim.görüştüm.kişilik olarak ve teknik anlamda izlenimlerim iyi yalnız çalışılan ortam konusunda aynı şeyi diyemiycem. fakat ufuk referans veriyorsa sorun yaşamazssınız diye düşünüyorum.zira ben işçilik yaptırmadım o nedenle işçiliği iyidir yada kötüdür diyemem.fakat özbeğin işçiliği çok düzgün.zira yaptırdığınızda göreceksiniz.sizin aklınızdan geçenlerin fazlası.bence çoğunluğun sesine kulak verin.bu topikte adlan beye montaj yaptıran zeolit nick li bir arkadaşımız vardı.uzun zamandır yazmıyor.ya çok bedbaht yada hayatından memnun o nedenle buraya uğramıyor.onon izlenimleri topikte var onları okursanız sanırım bir fikir sahibi olursunuz.

Ne kadar oldu bilmiyorum ama sanırım aylar oldu bu topiğe uğrayamayalı Sebebini kısaca özetlemek gerekirse sağlık problemleri nedeniyle kara bulutlar tepemden hiç ayrılmadı. Çapa, Cerrahpaşa, Okmeydanı SSK ve Florance Nightangale Çağlayan hastanelerinin tüm koridorlarını ezberleyecek kadar tüm katlarını bilecek kadar neredeyse hastanelerle uğraşmak zorunda kaldım. Yeni yıla(ki Mart ayına gelmişiz şöyle bir takvime bakmak gerekirse) kötü olarak başladım ve bu günlere kadar bu kötülük devam etti. Annemin ciddi sağlık sorunları nedeniyle Yüksek Lisans sınavlarıma dahi adamakıllı çalışmak nasip olmadı. Gündüzleri iş ve hastane arasında mekik dokuyup geceleri okula gidip sonra tekrar hastaneye gidip babamla tuttuğumuz nöbetler hayırlısı ile sona erdi çok şükür ve her şey yavaş yavaş yoluna giriyor hayırlısı ile... Maillerime dahi bakamaz oldum. Neyse sonuç olarak Prins topiğini bu kadar işgal edip sizi biraz üzmüş olsam da kusuruma bakmayın E-kolay sitesinde zamanında Accord ve LPG ile ilgili birşey yazmışım ve mail adresimi vermişim ama inanın ne zaman yazdığımı bile unutmuştum Serdar bey diye birinden bana yorum ve düşüncelerim ile ilgili bir mail gelmiş. Yeni yanıtlamak nasip oldu Yolladığım maili aşağıda aynen yayınlıyorum. Gerek tüketim değerleri gerekse memnuniyetimi aşağıdaki yazıdan kısa bir özetle anlatmış olurum sanırım
    HEPİNİZE ÖNCELİKLE SAĞLIKLI SONRE MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLİYORUM... ÇÜNKÜ GERÇEKTENDE HER ŞEYİN BAŞI ÖNCE SAĞLIK......

Sayın Serdar bey,

Bugün saat 12:00 civarı yola çıkıp Çorlu tarafına doğru gittim ve az önce geldim. sadece uzun yol tüketimi olarak şu kesin değerleri verebilirim. Depoyu full yapıp yola çıktım ve benzin tüketimi hiç olmadı motor sıcak oluduğu için ilk çalışma dahil hep LPG ile oldu. 186km yol yaptım ve depoyu tekrar aynı pompadan fullettiğimde 41 YTL'lik LPG aldım. Bu da tüketim olarak km'de 0,22 YTL'ye denk gelmekte. Aracı kullanma şeklimi sorarsanız, Avcılar gişelerden Çorlu tarafına kadar olan yolda sürekli olarak 170-180 km/h hızları arasında kullandım.Avcılardan Vatan caddesine kadar olan kısımlarda da genelde 90-100 ve 120km/h hızları arasında değişken olarak kullandım. Sonuç olarak aracın uzun yol tüketimi bu değerlerde yani aracımın tüketimi 12,79lt/100km olarak ortaya çıkıyor. Tabii bu tüketim sadece LPG bunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Yani yüksek süratlerde uzun yoldaki tüketim bu mertebede. Şehir içinde ise bu tüketim kullanıma ve durkalk trafiğine göre çok değişkenlik gösteriyor. Ben aracımı genelde performanslı ve otomatik konumdan ziyade manuel olarak kullanıyorum. Şehir içi tüketimi için tam net bir değer veremesemde yaptığım hesaplara göre bu tüketim değeri yaklaşık olarak km'de 0,27 - 0,34 değerlerine kadar çıkabiliyor. Oyüzden yine en sağlıklı olarak yaptığım tüketim hesaplaması uzun yolda yaptığım tüketim değerleri bence. Bu arada aracım Honda Accord 2400cc ve 2004 model. Umarım yardımcı olabilimişimdir. Yine aklınıza takılan sorular olursa elimden geldiği kadar geç olsada cevaplamaya çalışırım.

Saygılarımla,

İlker PEKÖZER
    Makine Mühendisi

NOT: ACCORD TOPİĞİNE YENİ RESİMLER GELECEK YAKINDIR....

• Arkadaşlar merhaba

Prins filitre(çifti) değişimi fiyat bilgisi olan varmı acaba ?
  • Selam arkadaşlar,
    Honda CRV 2004 model aracım var.Prins marka LPG kiti taktıracaktımki, araştırmalarımı derinleştirdiğim sırada karşıma Teleflex GFI diye bir marka çıktı.Sistemi çok hosşuam gitti,fakat teredütlerim var.bu konuda tercih yapamadım.Bilgisi olan varsa lütfen paylaşşsın.Tecrübe hataları ortadan kaldırır.
  • bu forumda teleflex topiğide var bir oku ondan sonra kararını ver.iyi günler.
  • 100 Ytl
  • 100 ytl sanırım filitre + işçilik fiyatı yine de fahiş bir fiyat değilmi ???

üzerine 200-300 ytl daha verilince komple mikserli sistem takıyorlar.
  • bu filtre değişiminde iki filtre varmış. ikisi de 30.000 de değişmeli mi arkadaşlar. bi de ankarada değiştiren varsa nerde kaça değiştirdiğini yazarsa sevinirim...
  • Selam,
    Aracım Honda CRV 2003 Model...Yeni Prins marka LPG kiti taktırdım.Sonuç mükemmel..Şuana kadar ne arıza ışığım yandı...ne tekleme oldu....nede performans kaybı...Birde aracın LPG li olduğunu henüz anlayamadım..Taktırdığım yer ŞAŞMAZ ÖZBEK OPEL servisi..

İnş. Nazar değmez.Şuana kadar 2000km oldu..Herhangi bir sorusu olan olursa cevaplandırabilirim.
  • Selam hikmet,
    Marka prins ise ANKARA Şaşmazda ÖZbek Opel Servisinde filitre değişimi yapıyorlar. Bu servis;Prins'in Ankaradaki tek Yetkili servisi
  • kazasız belasız arızasız günlerde kullanın.
  • ozzirvenin tek yetkili servisi oldugunu dusunmuyorum.
    www.prins.eu adresinden turkiyedeki ithalatcıların web sayfalarına oradan da yetkili servis ve bayilerinin bilgilerine ulasabilirsiniz.
    Ozzirve Otogaz da bu listede mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.