gaplı makina işcilik güzel ama fiyat konusunda biraz katı size önerim orası olur aracınıza prins taktırmanız çok güzel
buarada aracı yerine kendiniz ugrasın daha güzel olur benim aracıma bile ben ugraştım güven meselesi
Menduh usta hoş geldin
benim bir arkadaşım var. 2003 honda civic'i var. 1600 motor otomatik vites. prins uygun olur mu acaba
Piyasada son zamanlarda LPG li araçların yüzde 50 sinde araçlara dolum yapılan dolum ağzının gizlendiğini bilmeyen yoktur.Bunun yapılma sebebi lpg li aracın kapalı otoparklara giriş yasağının olması gösteriliyor.(Kapalı park yerinde eğer LPG li araç herhangi bir gaz kaçağı sorunu yaparsa ortamda gaz birikmesi sonucu tehlike doğacakır).Özellikle alış veriş merkezlerin kapalı otoparkları Lpg li araçların girişine izin vermediğinden bu yerlere rahatça girebilmek için "LPG dolum ağzı" gizleniyor. Bunun Gizlenmesi Belki Bazıları İçin Görüntü Olarak Havalıdır Ama Tehlikelidir.Zaten konu ile ilgili denetlemeler olacak ve artacak Bundan kimsenin şüphesi olmasın.... Hava atacağım diye yarın sizin aracınız kapalı otoparkta sızıntı yapsa ve gaz orda sıkışıp patlasa sizle beraber 10 kişi ölse 15 kişi yaralansa çok da mutlu olmayız herhalde.
bu kapalı mekanların karbonmonoksit tahliye sistemleri vardır ve bu sürekli devrededir.ve bu sistemler süpürme ve gaz konveksine sahiptir.o nedenle esas tehlike bu sistemlerin olmadığı mekanlardır.kapalı bireysel garajlar.Bu dolum ağızlarının altta olmasının asıl nedeni türkiyedeki kontrol mekanizmalarının sağlıklı işlememesidir.zira türkiyede 10 aracın en az 5 tanesi trafiğe işletmeden araç kullanma alışkanlığından kaynaklanmaktadır. yoldaki bir genel kontrolde eğer ruhsatta lpg işli deyilse ilk bakılan yer dolum ağzının olup olmadığı dır.o nedenle bu ağızlar alt taraflara monte edilerek bu kontrolden kurtulmak amaçlanmaktadır.bu istanbulda pek yaygın deyildir.
sayın memduh ustam .sana bır sorum var cevaplarsan ınan benii cok rahatlatırsın.BEN FORD FOCUS 1.6 ARABAMA ANKARADA FEDERAL MOTOR A YAKLASIK BIR AY ONCE PRINS TAKTIRDIM.SANIRIM ODA YETKİLİ.NEYSE AMA SORUNLAR BIR TURLÜ PEŞİMİ BIRAKMADI.ARABA 3000 DEVİRDEN SONRA TİTRİYOR VE ÇEKİŞ AYNI ÇOK DÜŞÜYOR.BİR KAÇ DEFA AYAR YAPTI AMA NAFİLE.AKIT TA ŞUANDA 300 BİNLİRA FALAN YAKIYOR.YANİ DÜŞÜŞ ÇOK AZ .BANA NE TAVSİYE EDİYORSUN .HATTA SENİ ZİYARET ETMEYİ BİLE DÜŞÜNDÜM.SAYGILAR CVP NBEKLİORUM
usta ıslerı yogun oldugundan ılgılenıyo heralde ınternetle sen en iisi yanına ugra benım aklıma motajsal bı problem sonucu regulator tam gazın fazının degsıtıremıyo gıbı geldı ne gaz kullanıyodunuz
ya ben gazımı hep shell yada petrol ofısınden alıyorum...onda sorun yok.ama can sıkıcı baska ne olabılr onuda bılemıyorum.......
benım tahmınım regulatorle ılgılı bı problem olması yonunde
slm efendim eger yerimizi biliyorsanizz gelin bakalimmm ayarinda bir sorun olabilirrr
prins gibi bir sistemi istanbul gibi önemli bir yerde temsil edecek başka bir firma bulamadınız mı??????????????????
herkese merhaba.
uzun zamandır lpg sistemlerini arastırdım.sanırım bu konuda en iyisi prins miş.
ben 2005 model 1,6 motor benzinli ford fusion sahibiyim.acaba prinsi taktırsam sorun yasarmıyım.montaj asamasında nelere dikkat etmeliyim.
istanbuldayım illede ankarayamı gitmeliyiz lütfen yardımcı olun arkadaslar.kuzenim iskenderunda prins servisine yakında taktırıcak kendi aracına.sıkıntı yasarmı acaba.
son olarak suan nekadara takıyolar bilgisi olan varmı?
ankarada da yaptırabilirsin.ama istanbulda da yeri var ben ist.te yaptırdım.beylikdüzünde gaplı makina.www.gaplpg.com 873 99 05....gayet memnunum tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: İHS@N
herkese merhaba.
uzun zamandır lpg sistemlerini arastırdım.sanırım bu konuda en iyisi prins miş.
ben 2005 model 1,6 motor benzinli ford fusion sahibiyim.acaba prinsi taktırsam sorun yasarmıyım.montaj asamasında nelere dikkat etmeliyim.
istanbuldayım illede ankarayamı gitmeliyiz lütfen yardımcı olun arkadaslar.kuzenim iskenderunda prins servisine yakında taktırıcak kendi aracına.sıkıntı yasarmı acaba.
son olarak suan nekadara takıyolar bilgisi olan varmı?
tesekkürler giza.
ford araclarında bi sorun yasanıyormu acaba.en zor uyum saglıyan araclar diye duydum.ya herkez kafa karıstırıyo yok uyumsuz yok sorunlu falan.ama burda bu iş konsuunda bayagı deneyimi olan kisiler var gibi.yardımcı olursanız sevinirim.
.
selam
quote:
Orjinalden alıntı: şekerci
doğrusunu isterseniz adlanbeyin dükkanına gittim.görüştüm.kişilik olarak ve teknik anlamda izlenimlerim iyi yalnız çalışılan ortam konusunda aynı şeyi diyemiycem. fakat ufuk referans veriyorsa sorun yaşamazssınız diye düşünüyorum.zira ben işçilik yaptırmadım o nedenle işçiliği iyidir yada kötüdür diyemem.fakat özbeğin işçiliği çok düzgün.zira yaptırdığınızda göreceksiniz.sizin aklınızdan geçenlerin fazlası.bence çoğunluğun sesine kulak verin.bu topikte adlan beye montaj yaptıran zeolit nick li bir arkadaşımız vardı.uzun zamandır yazmıyor.ya çok bedbaht yada hayatından memnun o nedenle buraya uğramıyor.onon izlenimleri topikte var onları okursanız sanırım bir fikir sahibi olursunuz.
Ne kadar oldu bilmiyorum ama sanırım aylar oldu bu topiğe uğrayamayalı Sebebini kısaca özetlemek gerekirse sağlık problemleri nedeniyle kara bulutlar tepemden hiç ayrılmadı. Çapa, Cerrahpaşa, Okmeydanı SSK ve Florance Nightangale Çağlayan hastanelerinin tüm koridorlarını ezberleyecek kadar tüm katlarını bilecek kadar neredeyse hastanelerle uğraşmak zorunda kaldım. Yeni yıla(ki Mart ayına gelmişiz şöyle bir takvime bakmak gerekirse) kötü olarak başladım ve bu günlere kadar bu kötülük devam etti. Annemin ciddi sağlık sorunları nedeniyle Yüksek Lisans sınavlarıma dahi adamakıllı çalışmak nasip olmadı. Gündüzleri iş ve hastane arasında mekik dokuyup geceleri okula gidip sonra tekrar hastaneye gidip babamla tuttuğumuz nöbetler hayırlısı ile sona erdi çok şükür ve her şey yavaş yavaş yoluna giriyor hayırlısı ile... Maillerime dahi bakamaz oldum. Neyse sonuç olarak Prins topiğini bu kadar işgal edip sizi biraz üzmüş olsam da kusuruma bakmayın E-kolay sitesinde zamanında Accord ve LPG ile ilgili birşey yazmışım ve mail adresimi vermişim ama inanın ne zaman yazdığımı bile unutmuştum Serdar bey diye birinden bana yorum ve düşüncelerim ile ilgili bir mail gelmiş. Yeni yanıtlamak nasip oldu Yolladığım maili aşağıda aynen yayınlıyorum. Gerek tüketim değerleri gerekse memnuniyetimi aşağıdaki yazıdan kısa bir özetle anlatmış olurum sanırım HEPİNİZE ÖNCELİKLE SAĞLIKLI SONRE MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLİYORUM... ÇÜNKÜ GERÇEKTENDE HER ŞEYİN BAŞI ÖNCE SAĞLIK......
Sayın Serdar bey,
Bugün saat 12:00 civarı yola çıkıp Çorlu tarafına doğru gittim ve az önce geldim. sadece uzun yol tüketimi olarak şu kesin değerleri verebilirim. Depoyu full yapıp yola çıktım ve benzin tüketimi hiç olmadı motor sıcak oluduğu için ilk çalışma dahil hep LPG ile oldu. 186km yol yaptım ve depoyu tekrar aynı pompadan fullettiğimde 41 YTL'lik LPG aldım. Bu da tüketim olarak km'de 0,22 YTL'ye denk gelmekte. Aracı kullanma şeklimi sorarsanız, Avcılar gişelerden Çorlu tarafına kadar olan yolda sürekli olarak 170-180 km/h hızları arasında kullandım.Avcılardan Vatan caddesine kadar olan kısımlarda da genelde 90-100 ve 120km/h hızları arasında değişken olarak kullandım. Sonuç olarak aracın uzun yol tüketimi bu değerlerde yani aracımın tüketimi 12,79lt/100km olarak ortaya çıkıyor. Tabii bu tüketim sadece LPG bunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Yani yüksek süratlerde uzun yoldaki tüketim bu mertebede. Şehir içinde ise bu tüketim kullanıma ve durkalk trafiğine göre çok değişkenlik gösteriyor. Ben aracımı genelde performanslı ve otomatik konumdan ziyade manuel olarak kullanıyorum. Şehir içi tüketimi için tam net bir değer veremesemde yaptığım hesaplara göre bu tüketim değeri yaklaşık olarak km'de 0,27 - 0,34 değerlerine kadar çıkabiliyor. Oyüzden yine en sağlıklı olarak yaptığım tüketim hesaplaması uzun yolda yaptığım tüketim değerleri bence. Bu arada aracım Honda Accord 2400cc ve 2004 model. Umarım yardımcı olabilimişimdir. Yine aklınıza takılan sorular olursa elimden geldiği kadar geç olsada cevaplamaya çalışırım.
Saygılarımla,
İlker PEKÖZER Makine Mühendisi
NOT: ACCORD TOPİĞİNE YENİ RESİMLER GELECEK YAKINDIR....
Bugun peşin fiyat aldım prinsten..Bu ne ya 1200 euroya kit mi olur millet zaten tasarruf için lpg taktırıyor!Kalite filan ama diğer markaların 200-250 üzeri neyinize yetmiyor..
Merhaba,
Uzun zamandIr LPG taktIrmayI düşünüyorum. ÖzeLLikLe prins markasI.
1. SürekLi Ankara'da Özbek OpeL servisi öneriLiyor. (Montaj ve işçilik için) 2. Peki. AynIsInI İstanbuL'da taktIrsak oLmaz mI?
Yani Ankara'da prins takILdIğIn da, IstanbuL'daki prins farkLI mI?