Şimdi Ara

prins dönüşüm kiti hakkında (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.820
Cevap
43
Favori
548.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    istanbulda prins nerede kaca taktirabilirim. bu arac icin en uygun lpg sistemi sizce hangisi arkadaslar.
    baska marka model tavsiyelei de alabilirim.

bi de taktirip kullanan arkadaslar, tavsiyeleriniz ve dusunceleriniz nelerdir.
  • 2004 model HONDA Civic VTEC (110BG, 1600cc 4 silindir) aracıma PRINS taktıralı yaklaşık 2,5 ay oldu.
    Bu süre zarfında elde ettiğim tüketim değeri şehir içi (en fazla 3 vites, "dur-kalk"lar fazla) + şehir dışı (genellikle 80-90km/saat hız) KARIŞIK kullanımda 100Km'de 10litre LPG. Arabamı sert, sportif, saldırgan ASLA kullanMAdığıma, vites değişimlerini 2500 devirde yaptığıma göre bu tüketim değeri bana fazla gibi geldi ne dersiniz?

HESAP ŞÖYLE:
    Benzinli kullanımda: Şehir içinde 9lt/100km, şehir dışı 6lt/100km diyelim. (ASLINDA sırasıyla 8,8lt ve 5,7lt ama yuvarlayalım) Ortalama:7,5Lt/100km
    LPG ile %20 fazla tüketim olsa: 7,5lt + (7,5 x %20) = 9lt/100km ;
    yani 100km'de 9litre LPG tüketimi olmalı. OYSA 100km'de 10lt.

ACABA ECU'nun yeniden ayarlanmasıyla, tüketimde 1lt'lik azalma sağlanabilir mi?
  • o hesp o şekilde yapılmaz..Araç sehir içinde kullanılıyorsa şehir içi sehir dısında kullnılıyorsa sehir dısı degerler baaz alınız. Ortalaması alınmaz..
    Aracınız sehir içi kullnaımda 9LT yakıyorsa LPG de (10,5 LT yakar.yaklasık deger ) Bu degerede Aracın benzinden LPG ye geçis anındakı benzınde hesaba katılmalıdır. Bu hesapda ..15 günlük kullanım degerleri baz alınarak yapılabılır.
  • KULLANICILAR VE BİL Gİ AMAÇLI BÜTÜN MÜŞTERİLERİMİN DİKKATİNE?

YOĞUNLUKTAN DOLAYI DONANIM HABER SİTESİNDE GÖRMEDİĞİM ATLADIĞIM MAİLLER OLUR İSE KUSURA BAKMAYINIZ. EĞERKİ BURDAN ULAŞAMADINIZ İSE LÜTFEN RİCAM info@prinslpg.com.tr ADRESİNE BİR KEZ DAHA GÖNDEREBİLİRSİNİZ.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • HOLLANDA DODGE CHRYSELER ve Jeep (Grand Cherokee)'nin
    1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettikleri ve
    2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
    Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYINIZ !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 30 Ocak 2009; 10:37:48 >

• Bu da TOYOTA'nın araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettikleri ve POLONYA'da
    yüzlerce değişik TOYOTA modeline, AYRICA
    amiral gemisi olan TOYOTA Land Cruiser'ın düzinelercesine PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
    Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYIN !

• Herkeze mrb bundan yaklaşık 2 ay once opel omega 2.5 v6 aracıma prins lpg taktırdım herşeyden memnunum gayet güzel çalışıyor fakat tek bir sorunum var oda şu. araba rolanti halinde boşta yani park halinde dururken gaza birden hafifte dokunduğunuzda devir saati olduğu yerde kalıyor araba boğuluyor stop etme derecesine gelip tekrar kendi gaz veriyo ve toparlıyo kendini aynı işlemi benzinde aynı gazı vererek yaptığınızda 1200 1300 rpm ye kadar cıkıyor devir saati ama gazda iken 700 lerde aşa yukarı oluyor titriyor 300 e düşüyor tekrar kendi gaz verip toparlıyor. Araç ilk çalıştıında bunu daha çok yapıyor ısındıkca biraz azalıyor hatta ilk çalıştığında bazen stop ettği bile oluyor yani mesela aracınızı kullandınız geldiniz parkettiniz aradan yarım saat geçti motor az da olsa soğuyo ama gene çalıştırdıktan hemen sonra gaz verince tüpe geçio ve eğer bi yokuşta fln manevra yapıosanız tam o sırada stop ediyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim .

• 1500 - 2000 km. yol yaptıkdan sonra araca yeni bir ayar yapın.
    regülator diyaframı anca oturuyor.
    ayrıca şehir içi 10 lt. iyi bir rakam çaok fazla kurcuklamanızı tavsiye etmem.

quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

2004 model HONDA Civic VTEC (110BG, 1600cc 4 silindir) aracıma PRINS taktıralı yaklaşık 2,5 ay oldu.
    Bu süre zarfında elde ettiğim tüketim değeri şehir içi (en fazla 3 vites, "dur-kalk"lar fazla) + şehir dışı (genellikle 80-90km/saat hız) KARIŞIK kullanımda 100Km'de 10litre LPG. Arabamı sert, sportif, saldırgan ASLA kullanMAdığıma, vites değişimlerini 2500 devirde yaptığıma göre bu tüketim değeri bana fazla gibi geldi ne dersiniz?

HESAP ŞÖYLE:
    Benzinli kullanımda: Şehir içinde 9lt/100km, şehir dışı 6lt/100km diyelim. (ASLINDA sırasıyla 8,8lt ve 5,7lt ama yuvarlayalım) Ortalama:7,5Lt/100km
    LPG ile %20 fazla tüketim olsa: 7,5lt + (7,5 x %20) = 9lt/100km ;
    yani 100km'de 9litre LPG tüketimi olmalı. OYSA 100km'de 10lt.

ACABA ECU'nun yeniden ayarlanmasıyla, tüketimde 1lt'lik azalma sağlanabilir mi?

• MERHABALAR
    BENDE 2006 FIAT STILO 1.4 ARACIM VAR ORTALAMA YAKITIM 8,5 LİTRE BENZİN
    TÜP ATTIR DİYENLER VAR TABİKİ İSTEMEYENLERDE VAR.
    SENEDE ORTALAMA 15-20000 KM YOL YAPIYORUM.

TÜP TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA AKLIM BİR TÜRLÜ İKNA OLMUYOR.
    İKNA OLAMAMAMIN NEDENİ FİYAT KONUSU.
    VERECEĞİM PARAYA DEĞECEKMİ.
    BİRAZ BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

BU ARADA TRABZONDA OTURUYORUM. BİLDİĞİM KADARIYLA BURDA PRINS BAYİSİ YOK.
    VAR İSE BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ.

TEŞEKKÜRLER
  • Stilo Sahibi Bey.

İlk önce şunu sormalıyım. 15.000 km yolu her zaman Trabzon içindemi yapıyorsunuz. Birde Bu araç 8 Valf değil değilmi?
  • 15000 KM NİN RAHATLIKLA 10000 KM Sİ TRABZONDA YAPIYORUM.
    YANİ ŞÖYLE SÖYLEYEYİM BEN İLÇEDE OTURUYORUM İLÇENİN TRB. UZAKLIĞI 40 KM. TABİ DÜZYOL DEĞİL.
    VALF KONUSUNDA EMİN DEĞİLİM SADECE 1.4 OLDUĞUNU BİLİYORUM ÇOK ÖNEMLİ İSE ÖĞRENİRİM. TEŞEKKÜRLER
  • Tabikide 8 valf olayı önemli. Bizim bilgilerimiz 16 olduğunu söyüyor ama bazen çıkabiliyor bu yüzden öğrenip bize dönmenizi isteyeceğim sizden.

İlginize Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar prins'in lpg kitlerinin performans araçlarına uygulandığını sıkça duyuyor fakat ayrıntılarını pek bilmiyoruz. Aşağıdaki konuda performans ve lpg hakkında sorduğumuz sorulara sizlerinde cevaplarını bekliyoruz:

http://forum.donanimhaber.com/m_29955193/tm.htm
  • merhabalar;
    öncelikle bu forumdaki tüm yazıları okudum sayılır. prins markasının kalitesi konusunda epeyce fikrim oluştu.
    nasip olursa 2000 model VW bora 8 valf 102 bg otomatik bir araç alacağım.lpg dönüşümü yapmayı düşünüyorum.
    bu araca prins montajı yaptıran var mı uyum sorunu var mıdır? PRINS TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ olarak bayilerinizde bu montajı yapan varmı?
    konya da montaj yapabilecek bir bayiniz var mıdır?
    Teşekkürler.
  • quote:

merhabalar;
    öncelikle bu forumdaki tüm yazıları okudum sayılır. prins markasının kalitesi konusunda epeyce fikrim oluştu.
    nasip olursa 2000 model VW bora 8 valf 102 bg otomatik bir araç alacağım.lpg dönüşümü yapmayı düşünüyorum.
    bu araca prins montajı yaptıran var mı uyum sorunu var mıdır? PRINS TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ olarak bayilerinizde bu montajı yapan varmı?
    konya da montaj yapabilecek bir bayiniz var mıdır?
    Teşekkürler.

Prins sistemi bugün bütün full enjeksiyonlu araçlara bağlanabilmektedir. Aracın markası ne olursa olsun kaç silindir olursa olsun bağlayabilmekteyiz.
    Konya da ki bayiimiz sizin aracın aynısına bağladımı bilemyiz bunu takip edemeyiz, bu yüzden kendisi ile görüşmeniz daha sağlıklı olur.

SEL-EL-SAN LTD. STI Ece Otogaz
    ANADOLU SANAYİ SİTESİ DEMİRTEPE SOK.NO 43 KONYA
    Tel: 0332 251 4070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRINS LPG DANISMA -- 12 Mart 2009; 15:59:16 >

• forumdaki herkes montaj kalitesini vurgulayarak belirli firmalara öneriyorlar.
    benim merak ettğim şu prins marka montajlar ile alakalı olarak sürekli ismi geçen beyileriniz dışındaki
    bayilerinize ne kadar eğitim veriyorsunuz yada böyle bir eğitiminiz var mı?
  • Son 10 gündür lpg göstergesindeki benzin ve lpg ışıkları aynı anda yanıyor.

bu durum sistemin kendisini korumaya aldığını gösteriyormuş. bu durumda araç sadece benzinle çalışıyor, lpg ye geçmiyor.

bilgisayara bağlandığında sistem herhangi bi hata kayıt etmemiş görünüyor.

sistemin sigortalarını çıkarıp takınca normale dönüyor, lpg ile çalışıyor.

böyle bir sorun, tecrübe yaşayan var mı acaba?
  • quote:

forumdaki herkes montaj kalitesini vurgulayarak belirli firmalara öneriyorlar.
    benim merak ettğim şu prins marka montajlar ile alakalı olarak sürekli ismi geçen beyileriniz dışındaki
    bayilerinize ne kadar eğitim veriyorsunuz yada böyle bir eğitiminiz var mı?

Öncelikle Büyük şehirler de biz sadece tek bayii uygulaması yapıyoruz, Konyada sadece tek bayiim olduğu için sizi oraya yönlendrdim.
    Bizim 2001 den beri kullanılan malzemelerimizin bağlantı şekliaynı olduğu için her sene bayiilerimize yurt dışı desteği ve her 6 ayda bir 3-4 saaitlik eğitim seminerisi düzenlemekteyiz.
  • PRINS IN SON FİYATI NEDİR ACABA
  • Üzgünüm ki internet üzerinden fiyat verememekteyiz.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.