< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
1 ay önce Tiguan 1.4 Tsi 122bg, ruhsatta CAXB, şoför kapısında CAXA yazan motor kodlu aracıma vsi2 di taktırdım. Sistem sıralı sistemle aynı mantıkla çalışıyor. Sadece ilk çalıştırmada 40 C dereceye kadar benzinle çalışıp sonra tüpe geçiyor. sonra devamlı lpg tüketiyor. Motor sıcakken 5 saniye sonra hemen tüpe geçiyor. Dediklerine göre %98 lpg, % 2 benzin deniyor. Bu denilen bana göre doğru değil çünkü uzun yolda hep tüp devrede olduğundan %2 benzin değeri saçma olur. Fazla bir kullanım imkanım olmadı ancak psikolojikmidir bilemem herhangi bir çekiş düşüklüğüne rastlamadım aksine çekişini artmış hissettim. Tasarruf oranı %35-40 arasında denildi. Ben henüz fazla kullanma imkanı bulamadığımdan ölçme imkanım olmadı. İlerleyen zamanlarda net rakamları paylaşırım.
Sistemin fiyatına gelince 4000-4500 TL arasında fiyat verdiler. Ben 3900 TL ye 5 taksit yaptırdım. Artı 220 TL ye 2 yıl geçerli sübap koruması olan sigorta yapıldı. |
Geçen sene ağustos ayında Peugeot RCZ model aracıma Prins'in VSI 2.0 - DI kitinden taktırdım. Sorularınıza kısaca değineyim...
1- Benzin tüketimi yok denecek kadar az benim ölçümlerime göre 1,2 lt benzin / 100 km tüketiyor. Benzin tüketimi sadece motor ısınana kadar ( 40 derece ) yani LPG'ye geçinceye kadar yakıyor. Onun dışında yakmıyor. Tabi ne kadar çok kontak yapmak o kadar çok benzin tüketmek demek...Ayrıca yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu da yok 2- Subaplarda erime olabilir özellikle aracın subapları magnezyum alaşımlı ise risk büyük. Eğer çelik alaşımlı ise sorun olmaz. Aracınızın subaplarının bu özelliğini servise sormanızda fayda var 3- Eğer ki yeni araç ise bir miktar ücret karşılığı subap ve motor sigortası yaptırabilirsiniz 4- Arada sırada aracımda motor arıza ışığı yanıyor ilk başlarda bu yoktu ama sonradan her iki haftada bir yakmaya başladı bu ya benzin kaynaklı bir sorun ya da sistem lpg'yi kötü yakıt olarak algılıyor ve arıza ışığı yakıyor ama bu ışık kontağı kapatınca sönüyor sonra 2 hafta sonra tekrar yanıyor bende. Araştırıyorum servise götürüp göstereceğim |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpolat35 -- 2 Haziran 2016; 7:25:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|