Şimdi Ara

prizde kıvılcım ve sigorta atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bugün bilgisayarın kasasını açtım ve içindeki ide kabloları gözüme fazla kalabalık göründü bende tüm ide bağlantılarını söküp daha düzenli olacak şekilde bağlamaya çalıştım hdd vs nin güç kablolarınıda söküp yenien taktım(güya kasa içindeki kablolara çeki düzen veriyorum). ama o da ne. bilgisayarı fişe takmamla beraber ÇAATTTT

sigortalar attı.

şimdi ide kablolarının anakarttaki hangi ide yuvasına takılacağı önemli midir(mavi ve siyah yuvalar var)ve ide lerin yanlış bağlanması böyle bir şeye sebeb olur mu?? hangi ide yuvasından çıkan kablo cd rom a hangisi hdd ye takılır???
    floppy srücünün güç kablosunu takmamış ve boşta bırakmıştım. bundan başka boş kalan bi kaç güç girişi daha vardı bende ide ve güç kablolarını cd-rom un altında kalan boşluğa tıkıştırdım(resimde gösterdiğim gibi)
    acaba boşta kalan güç veya ide kabloları(2-3 tane boşta kalan var ) biyere temas ettide mi oldu böyle bişey?

neden olmuş olabilir bu durum????
    cevablarınızı bekliyorum...

prizde kıvılcım ve sigorta atması

• Temas olacağını sanmıyorum kablo girişleri 1 2 cm içerde. belkıde yanlış bir bağlantı yapmışsındır.
  • geçmiş olsun kasayı açma kapama tuşlarını yanlış baglamış olabilirsin...
  • cevaplar için teşekkür ederim .

açma kapama bağlantılarına hiç dokunmamıştım sadece ide ve güç kablolarını söküp yeniden taktım. şimdi kasayı tekrar açacağım bir daha bi göz atıp olmazsa ayrıntılı resimlerini çekeyim belki benim görmediğim anlayamadığım bir şeyi yanlış yapmıştırım siz farkedersiniz.

başka arkadaşlarda fikirlerini söylerlerse sevinirim. hayır bayada korktum öyle ateşler çıkıp sigorta atınca tekrar fişede takmak baya zor olacak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çınar58 -- 25 Mayıs 2015; 10:02:04 >
  • IDE kabloları veri transferi sağladığı için onlarda bir sıkıntı olmaz. Power kablolarını tam oturmamış olabilirsin veya kaçak olabilir, temas halinde kısa devre yaparak patlamış olabilir. PSU'dan yanık kokusu geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

IDE kabloları veri transferi sağladığı için onlarda bir sıkıntı olmaz. Power kablolarını tam oturmamış olabilirsin veya kaçak olabilir, temas halinde kısa devre yaparak patlamış olabilir. PSU'dan yanık kokusu geliyor mu?

yanık kokusu ilk an duymadım zaten baya bi korkuttuğum için tamda bişey diyemeyeceğim ya . ama duman filan olmadı sadece prizden bir ateş çıkıp sigortaları attırdı. dünden beride cesaret edip geri fişe takamadım. bu gün kasayı tekrar açıp tüm güç ve ide kablolarını ve psu yu tamamen söktüm psu nun içini açıp hani yanık vs varsa bi bakayım dedim ama onunda içinde herşey normal duruyor. bi kaç resmini aşağıda paylaştım belki fotolardan anlıyabilirsiniz bişeyler.

az sonrada tekrar parçaları bir araya getirip fişe takayım diyorum ne dersiniz gene en fazla sigortaları attırır herhalde gümmm diye patlayacağını filan sanmıyorum.
     prizde kıvılcım ve sigorta atması prizde kıvılcım ve sigorta atması prizde kıvılcım ve sigorta atması prizde kıvılcım ve sigorta atması prizde kıvılcım ve sigorta atması prizde kıvılcım ve sigorta atması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çınar58 -- 28 Mayıs 2015; 23:31:13 >

• Tekrar toplayıp dene, prizden kıvılcım çıkması parçalara zarar verdiğin anlamına gelmez. Denemeden bir sorun olup olmadığını anlamazsın. Eğer bu durum parçaları etkilediyse psu yanmış olabilir akabinde diğer parçalarda etkilenmiş olabilir. Denemeden bir sonuca varamazsın. Farklı bir priz varsa onu kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dandik olmayan PSUların 5v 12v 3.3v hatlarında kısa devre Koruması vardır
    Kısa devre oluştuğunda psu kapanır,öyle patlamaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar az önce bişey dikkatimi çektide resimlerin bazılarında da görüleceği gibi ben yaptığım herşeyi halının üstünde yaptım acaba statik elektirik filan mı sebeb oldu bu işe??
    anakartta vs statik elektirik birikmesi böylesi sigorta attırmalara filan sebeb olabilir mi sizce???
  • Çınar58 kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın
  • az önce yeniden fişe taktım (3 lü fişin anahtarı kapalı iken) sonra fişin düğmesine bastım bişey olmadı bilgisayarıda açtım gene bişey olmadı ama tpz yanığı gibi bir koku kapladı odayı psu nunda sesi pek hoşuma gitmedi 20-25 dk çalıştırdıktan sonra geri kapattım bende. sanırım psu gidik. sişstem zaten pek güç isteyen bişey olmadığı için bilgisayarcılarda satılan 2. el bir psu işimi görür herhalde.
    sonuç olarak
    o sigorta atması olayında benim kanaatim genede statik elektrikte yoğunlaşıyor arkadaşlar. buda bir not olsun gelecek nesillere. kasayı iki yanından açıp halıya yatırır ve bağlantıları vs o şekilde yaparsanız bilgisayara zarar verebilir evin sigortalarını attırabilirsiniz(sanırım)

cevap verip vaktini ayıran ve bana yardımcı olan tüm arkadaşlara şükranlarımı sunarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.