Ben her gün aksatmadan türkçe denemesi çözdüm sınavda normal netimden 6-7 net eksik yaptım tyt %60 sınav anına bağlı o yüzden ayt abanın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
problem paragraf rutin? (2. sayfa)
-
-
Y-say 2946,Y-TYT 1176(ham 1335)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ayt mat ve fen icin ne onerirsiniz kısaca vaktinizi almazsam
-
AYT matematik:39-1 yaptım.Ben 4 kaynak çözdüm,sen daha azını da çözüp başarılı olabilirsin ama.Ben biraz abarttım.2-3 kaynak yeterlidir.Bir tane kolay(temelin varsa gerek yok) olarak Acil,orta olarak BS-3D’dn biri,zor olarak Orijinal-Barış’tan biri.Trigonometri ve LTİ’den fasikül çözmek yararlı olabilir.Ben Apotemi kullandım(trigonometride) memnun kaldım.Deneme olarak Barış-3D-Apotemi-Orijinal en beğendiklerimdi.Bir de YouTube’da 1 soru yorum çözen hocaları kesinlikle takip et.Müthiş geliştiriyor.Eyüp B ve Barıştıran Matematik en sevdiklerimdi.Matematiğin Fatihi ve Şükrü Akkoyun da takip edilebilir.
AYT Fen:Burada 36-4 yaptım ama 3’ü çok saçma hatalardı.Sınav anını iyi yönet,gereksiz hatalar yapıp boşa gitmesin sıralaman.Ayrıca denemeler gereksiz zor soruyor,çıkmışları incelersen iyi çalışan birinin çok rahat 35+ yapabileceğini görürsün.
AYT Fizik:Gözümde çok büyüttüğüm için bayağı kaynak çözdüm ama gereksizmiş.12-2,iki yanlış da dikkatsizlik.Bazı soru bankası-denemeler mühendisi bile zorlayacak sorular soruyor,deneme netlerin düşük gelirse moral bozma.Bence 2 kaynak yeter de artar.3D-Bilgi Sarmal-345(Basit olsa da) çözülebilir.Kendimi geliştirecem diyorsan MF Kazanımı bulup çöz.Deneme olarak Özcan Aykın kalitesini hiçbirinde bulamadım,ESŞ-Apotemi-Egzersiz de güzel.YouTube’da Fizik Evim kanalının karma denemeleri çok iyiydi.AYT fizik için yapman gereken önce soru tipleri ezberleyip,sonra o soru tipinin mantığını kavramak.Emin ol ÖSYM o soru tiplerinin çok da dışına çıkmıyor,çıksa bile o soru tipini modifiye ediyor.O soru kalıplarını iyi anlarsan sırtın yere gelmez.
AYT Kimya:Açık ve net en kolay ders.1 kaynak tek,2 kaynak yarım yamalak full geldi.Sen 2 tane ile(1 tane öğrenme-1 tane tekrar) halledersin.Organik için soru bankası gerekebilir.Orbital-Aydın-Miray-345-Bilgi Sarmal… herhangi ikisi olabilir.Çünkü ÖSYM tamamen ezber tipler ve işlem soruları soruyor.Hepsi iş görür.Hızlı halletmek istiyorsan Aydın-Miray fasikülleri güzel olabilir.YouTube’dan ilerleyeceksen Görkem Şahin ve Paraksilen iyi.Deneme olarak Aydın-Miray nefistir,Orbital güzeldir.3D çözebilirsin ama gereksiz zor(kimyanın zor olabileceğini 3D ile öğrendim).Rahat ol,dikkatli çöz.Fullersin.
AYT Biyoloji:11-2 geldi.Ben tekrar etmek için bayağı kaynak çözmüştüm.Tekrar edebileceğin şekilde kaynak bulundur,kaç tane sana kalmış ama bence sene boyu 3 tane falan kullanırsın en az.Dr.Biyoloji bu işin piri,adamı dinle.Videosunu izlemesen bile ders kitabını tekrar ettiği kampı dinle,mükemmel o seri.Kaynak olarak Biyotik(kolay)-Palme(vazgeçilmez)-Aydın(biraz zor) kullanılabilir.Denemelerdeki kadar detay sorular gelmiyor,deney-yorum sorularında zorlanabilirsin.Onun için varsa hocana o soruları mutlaka getir,ben keşke yapsaydım.
Kısa dedin ama biraz uzatmışım Kusura bakma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
branş denemesi çözmeyi tercih ederim. süre de tuttun mu tadından yenmiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Problem kitabını lise hayatınızda en az 1 kere çözün bence, öbür türlü sadece denemelerle alışmak çok uzun sürüyor, her gün 2 test yeter
Paragraf da önemli ösym kolay sınavlarında bile Türkçeyi zorluyor, Ales falan da zor, soru tipleri zaten çözdükçe hem konu bakımından hem de tip bakımından benzer oluyor o yüzden o da gerekli bence
Zaten sınava yakın branş denemelerine yoğunlaşılıyor ama 12'nin 2. dönemine kadar test olarak çözmek faydalı olur diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 10 Ağustos 2023; 23:27:24 >
Hocam ben kısa dedim sen yorulma diye dedim yoksa sabaha kadar dinlerim yaptığın büyük başarı bana göre ve tavsiyelerin çok mantıklı tyt için de dinleyebilirim aynısını😊ayt temelim 0 ama çabuk anlıyorum sınav geceleri çalıştım sadece 11de 70 80 alıyodum tyt temelim yuzde 50 gibi bişey matematiği bitiriyorum
Öncellikle teşekkür ederim.TYT için ise
Türkçe:Yukarıda anlattığım için fazla değinmiyecem.Ama bir dil bilgisi kitabı çözmen yararlı olur,paragraf sorularını hocaya götürmen(çoğu zaman “hocaya paragraf sorusu mu getirilir” diye geçiştirilse de) çok yararlı olur.
Matematik:Burası karışık mevzu,beni dinleyip dinlemek sana kalmış.Ben 10.sınıf yazında 1 TYT soru bankası çözdüm(Jakobiyen diye bir yayındı,bayağı underrated bence)sonra ise hiç TYT matematik SB çözmedim,full deneme gittim.Ama benim temelim yok diyorsan 1 veya 2 tane kaliteli SB çözmek iyi olur.Bu Orijinal olur,BS olur,3D olur,345 olur…Piyasa kaliteli kaynak dolu emin olun.Fazla dert edinmeyin.
Sosyal:18-2.Açıkçası ben sosyalime güvenen ve sosyal konularına ilgili olan bir insan olduğum için beni tatmin etmedi.Tarih-felsefe-din full yorum,paragraf çözmenin faydasını görürsün.Yalnız çoğu kişinin burada kaçırdığı bir nokta var:Bu derslerin de kendine has yorumları vardır.Mesela bir yere vali atamak dendiğimde merkezi yönetimi güçlendirmek anlamalısınız.Bunlara dikkat edin.Coğrafya içinse haritaları çok iyi bilmelisiniz,haritaları güzel öğrenirseniz bu işin %70’ini halledersiniz.Kalan sorular da belli başlı konulardan gelir(nüfus,iklim vb,),Coğrafyanın Kodları güzel bence,hem kafa adam.Mantığı ile beraber anlatması güzel.
Fen:Full geldi.Açıkçası 1-2 tanesi hariç hiçbir denemede fulleyememiştim.Her birisinden 2’şer banka çözdüm.
Fizik:Hocam mantığı güzel kavranırsa,2 tanenin yetip de fazlasıyla artacağı bir ders fizik.Özcan Aykın bence çok güzel,adam cidden mantığını kavraman için çabalıyor.Kaynak olarak 345-BS kullandım ikisinden de memnum.3D de güzeldir.
Kimya:Gene bence en kolay ders bu.2 tane bile fazla gelebilir.Aydın alabilirsin için de bol test var zaten.Yok ben işimi sağlama alacam dersen Palme de alabilirsin.Aydın föyleri bence gene çok ciddi pratiklik ver hız sağlıyor.Ben üst dönemimden ucuza buldum,bayağı işe yaradı.Fazla zaman harcamana gerek olmayan bir ders.Kanal olarak aynı isimleri zikrediyorum.
Biyoloji:Varsa ders kitaplarını al,önemli ifadelerini altını çizerek veya çok daha iyisi not tutarak ilerle.Bunun dışında verebileceğim fazla tavsiye yok,sınavda genelde denemelere göre bir tık daha kolay sorulur.Dr.Biyolojis’yi yeniden anayım burdan.
-
çok teşekkürler gerçekten sınav döneminin başında karşılaşmamız çok güzel oldu yks ile ilgili en iyi bilgileri senden aldım geometriyi de halledersem yapabileceğimi düşünüyorum
Rica ederim,başka bir konuda yardımcı olmamı isterseniz PM atabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X