Şimdi Ara

problem paragraf rutin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en saçma şeyi gibi geliyo çözmek için bilgi bile gerekmeyen konularla her gün zaman kaybedilmez bence ne düşünüyosunuz bunu çözeceğime din çalışırım 5 netim kesinleşir zaten çoğu kolay geliyo sınavda

• Din çalışmak daha saçma, pratik tutulması gereken şeyler paragraf problem o yüzden günlük çözmekte bir sorun yok bence (tyt denemesini tercih ederim buna).

• hoppel kullanıcısına yanıt

din çalışmak da saçma ama paragrafa tercih ederim paragraf şans işi bence

• Şans işi değil de günlük 20 sorucu tayfa var 20 soru ile bırak paragraf antrenmanını beyninin sözel tarafını yeni aktifleştirirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şans derken şöyle tyt 2023 sorularına baktıgımızda cogu paragraf sorusu kolay zor olanlar da görebilirsek kolay görmek biraz şans işi 1 kelimeye bakıyo bazen

• problem paragraf rutin?

• Bunu yapacağına Türkçe ve Matematik branş deneme çöz periyodik olarak. Günlük değil tabii koyar herhalde şuan özellikle yeni başladıysan ama belirli vakit aralıklarında. Bir gün Türkçe bir gün matematik misalen. Günlük paragraf ve problem çözme olayı yetersiz kalıyor. Bir de paragraf ve problemlere konu muamelesi yapmak beni baya geliştirdi mesela iş problemlerini yeni bir konuymus gibi çalıştım ben baya fayda gördüm aynı şekilde belirli paragraf soru tiplerine de öyle çalıştım düşüncenin akışını bozan paragraf sorularını limitten çözmek gibi. Burada ileri sürdüğün şeye o kadar çok iyi alternatif var ki daha da yazarım haklısın yani. Din çalışmak dediğin şey bir günlük iş bu arada çalışmak da denmez ona ytden kıytırık bir konu özeti videosu seyret saçmalamayan her denemede fullersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-927DC4D74 -- 10 Ağustos 2023; 18:36:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir babadır benim için

• anladım teşekkür ederim kac k yaptınız

• TYT 20k yerleştirme 65k hocam.

• Hocam bence paragraf çözün.

En yakın fotokopiciye giderek geçmiş tüm sınavların harmanlanmış paragraf soruları var mı diye sorun. Günde 15-25 tane çözün.

Ağabeyim, kpss ye çalışırken almıştı. 100 soru falan çözüp bırakmıştı. Ben de alıp çözeyim dedim. İlk zamanlarda, çözme senin için zor sorulardır, demişti ama ben çözdükçe çözdüm.

Birçok yayının paragraf soruları kötü olduğu için özellikle çıkmışlara bak diyorum.

Ben çok faydasını gördüm. Paragraf soruları, (problemler de) rutine bağlanması gerekiyor.

Yani temel mantığında fazla soru çözmek yatıyor. Sorularda o kadar pratikleşmiştim ki, artık neyin nerede olduğunu şıp diye anlıyordum.

Çoğu dereceye yaklaşan arkadaşlarım, ister denemede ister gerçek sınavda, vakitlerinin ya yetmediğini ya da kılpayı yetiştiğini söylerdi. Ben son 1-2 hafta kala tüm soruları görüyor, çözebildiğimi çözüyor ve çözemediğimiz de 2. Kez görme fırsatı yakalıyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Çıkmış soruları yazdan çözmemeli bence.

• aslında tam da bilgi gerektirmediği için sene boyunca çözülmesi gereken yerler. özellikle paragraf. (problemler; denklem, eşitsizlik, ebob ekok vb bilgileri gerektiriyor)

paragraf sadece çözerek gelişiyor. aklıma çok güzel bir örnek geldi anlatayım:

2. dünya savaşında ingiltere ülkeye gelen uçakların dost mu düşman mı olduğunu anlamak için uçaktan anlayan insanlar arıyor ama maalesef bu insanlar çok az. bu topladığı insanları acemilere hoca yapıyorlar dost ve düşman uçakları ayırt etmeyi öğretsinler diye. ama uzmanlar ne yapacaklarını bilemiyorlar ve bir türlü bilgilerini aktaramıyorlar. bu yüzden acemileri yanlarına alıyorlar ve sadece onların söylediklerine "doğru" "yanlış" diyorlar. 1-2 ay gibi bir sürede acemilerin hepsi uçakları ayırt ediyor ama nasıl ayırt ettiklerini kendileri dahi anlamıyor fakat hatasız ayırt ediyorlar. (Incognito kitabından)

paragraf da böyle. zamanla çöze çöze, yanlışlara doğrulara baka baka bir yerden sonra anlamadan 35+ görüyorsun. uzun oldu ama bu örnek cuk oturuyor bu konuya.

(sıralamam çok iyi değil fakat ales kpss yks de son 6-7 yılın tüm Türkçelerini neredeyse fulledim)

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

Yani bu bahsettiğim yöntemde yeni sorular genellikle olmuyor.

Benim çözdüğüm paragraf soru bankasında 1980-2018 e kadar olanlar vardı.

Hem eğer yeni sorular varsa da bence pek bir sorun teşkil etmez. Neticede fazla soru çözmekten bahsediyoruz.

Sınavda, ösym nasıl sormuş, bu tür sorulara yakın olmak, her zaman sınavda büyük bir avantaj sağlıyor. Bahsettiğim soru bankası da bunu gayet iyi sağlar.

Çıkmış soruların aynısı olmasa da diğer kaynaklar, ösym nin sorduğu soruların kopyasını kendi soru haznelerine onlarcasını ekliyor. Ali yi Mehmet, ayşeyi fatma yapıyorlar. Bu durumda da çıkmışları son haftalara bırakmak pek mantıklı olmaz.

Yani elbette, sınava az kala denemelerin çıktısını alıp birebir çözsün, ondan önce yapmasın.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Yaz erken derken son haftaları da kastetmedim kışa doğru mantıklı bence

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

Benim bahsettiğim sorular, öyle 200 falan değil 4k-5k kadar soru. Paragrafı her türlüsü vardı.

Bir yaprağa 4 sayfa şeklinde çözmüştüm.

4.5k soru olsa, her gün de benim gibi 22 soru çözse 204 gün yapar. Sınava 204 gün ya kalmış ya kalmamış.

• Paragraf kesinlikle şans işi değil belli bir yerden sonra anlıyorsun mantığını

• Bence çözün ama sonsuza kadar değil.

Paragraf için:Bence en çok 2 kitap çözün(tavsiyem Bilgi Sarmal+345 0 Risk)?Daha fazla çözdüğüm için pişmanım.Niye?Çünkü PİYASADAKİ PARAGRAF KİTAPLARININ %90’I ÇÖP.Harbiden çöp,zor diye saçma soruyorlar.2 kitabı rutin halde bitirdikten sonra denemelere geçin.2.Döneme yaklaşırken en iyi kaynağa geçin:Çıkmış YKS,YGS,DGS,ALES,KPSS.Tartışmasız en iyi kaynaklar bunlardır.

Böyle yapınca 2023 TYT Türkçe 38-2 geldi,(1 yanlış da yazım problem paragraf rutin? )

Problem için:Bence gerekli kafaya mantığı oturtmana kadar.Maksimum fayda almak istiyorsanız süre ile çözün bence.Böyle yaparsanız ciddi gelişirsiniz.Bunun için kesin sınır koymuyorum ama bence en az 2 tane çözün.Derece istiyorsanız artırabilirsiniz.Sonra bol matematik denemesine geçin.

• tavsiye için teşekkür ederim kaç k yapmıştınız alıcam kitabı

• şans değil bence bi ara rutin oturtmuştum 30 gün üst üste paragraf denemesi çözdük okulla 37d alt yapmıyordum şimdi form yakalamaya çalışıyorum belki yine işe yarar diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.