Şimdi Ara

Hukuk Fakültesi artık 5 yıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hukuk fakültelerinde eğitimi 5 yıla çıkarıyoruz. -rte

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hukuk Fakültesi Kaç Yıl?

Türkiye'de hukuk fakültesi eğitimi, lisans düzeyinde toplam beş yıldır. Bu süreç, dört yıl teorik eğitim ve bir yıl zorunlu stajdan oluşmaktadır. Hukuk fakültesinin ilk üç yılı temel hukuk derslerine ayrılmışken, dördüncü ve beşinci yıllarda öğrenciler uzmanlık alanlarını seçebilirler.

Hukuk fakültesi eğitiminin amacı, hukukun temel ilkelerini ve uygulamalarını kavramanızı ve hukuk sisteminde mesleki beceriler geliştirmenizi sağlamaktır. Eğitim programı, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirerek sizi hukuk alanında başarılı bir kariyere hazırlar.

Hukuk fakültesinin beş yıllık eğitim süresi, hukukun karmaşıklığını ve çok yönlülüğünü tam olarak anlamanıza olanak tanır. Bu süre zarfında, hukukun tarihsel, felsefi ve sosyal temellerini öğrenir ve hukukun farklı alanlarındaki güncel gelişmeleri takip edersiniz. Ayrıca, araştırma, analitik düşünme ve iletişim becerilerinizi geliştirirsiniz.

Hukuk fakültesi eğitiminiz tamamlandıktan sonra, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği sınavı geçmeniz gerekir. Bu sınavı geçerek avukatlık ruhsatınızı alır ve hukuk mesleğini icra edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaynak:

• h.o

• 2021 girişlileri kapsayacak mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten 5 yıl oldu ki 2020 de yerleşenler 5 sene okuyacak

• hayır 5 yıl değildi öncesinde o sadece ortaya atılıp duran bir fikir idi.

• ben açıkçası bu 5 yıl olayının 2022 yks için geçerli olacağını düşünüyorum.

Neden mi?

Çünkü hukuk fakültelerinde 125.000 barajı var idi ancak bu baraj geçtiğimiz ay 100.000'e düşürüldü. Düşürülürken net bir şekilde 2022 yks için geçerli olacağı belirtildi. Ondan dolayı sınava 4 ay kalmışken bu durumun değişmesi saçma olacaktır. 2022 yksden itibaren 5 yıl yapılmalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.YILA KALMAK YERİNE VAKIF TIP
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: calmdownbro

ben açıkçası bu 5 yıl olayının 2022 yks için geçerli olacağını düşünüyorum.

Neden mi?

Çünkü hukuk fakültelerinde 125.000 barajı var idi ancak bu baraj geçtiğimiz ay 100.000'e düşürüldü. Düşürülürken net bir şekilde 2022 yks için geçerli olacağı belirtildi. Ondan dolayı sınava 4 ay kalmışken bu durumun değişmesi saçma olacaktır. 2022 yksden itibaren 5 yıl yapılmalıdır.

Umarım böyle olur ya ama belli de olmaz..

• Çok çok iyi karar. Kontenjanları da yeniden düzenlenecekmiş.

• Hukukçuları tebrik ederim. Keşke diğer bölümler için de meslek odaları, sendikalar v.b elini taşın altına atsa da bir şeyler olsa.

• iyi olur. balon olduğu anlaşılır artık herkesçe.

• Türkiye'deki hukuk fakülteleri mi balon yoksa hukuk eğitimi mi?

Eger hukuk eğitimine balon diyorsan gülerim. Avrupa'da alabileceğin en iyi eğitim hukuktur mesela. Diğer ülkelerde çok değerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkaybederse0 -- 2 Mart 2021; 16:47:32 >
  • Hayır 2020 yılında yerleşenler 5 yıl okumayacak zaten seneye 2.sınıfa geçiyorlar böyle bir şey olamaz.

• Altta bir yorum var görmeyenler için atayım dedim yoksa benim fikrim filan değil reisim yanlış anlama..

"Daha çok öğrenci, daha uzun eğitim, daha az işsizlik. Reis yine çözdü işsizliği helal olsun."

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
  • Kontenjanlar ı azaltacaklar mı yoksa artıracaklar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri_Koç -- 2 Mart 2021; 17:51:46 >
  • kralkaybederse0 K kullanıcısına yanıt

Neden çok iyi karar?

5 yıl olması, 4 yıl olmasına nazaran ne hukukçuları ne hukuku %0,00000000001 etkilemez. Hayır ne olacak 5 sene olunca?

Süre - kalite arasında bir ilişki yok.

baska bir konu: 1 sene de yasal stajınız var. 6 sene adam gibi para kazanamayacağınız kesin arkadaşlar.

Özel üniversitede okuyan arkadaşlar, 1 sene de hazırlık sayarsak 7 sene :O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 2 Mart 2021; 18:48:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Neden çok iyi karar?

5 yıl olması, 4 yıl olmasına nazaran ne hukukçuları ne hukuku %0,00000000001 etkilemez. Hayır ne olacak 5 sene olunca?

Süre - kalite arasında bir ilişki yok.

baska bir konu: 1 sene de yasal stajınız var. 6 sene adam gibi para kazanamayacağınız kesin arkadaşlar.

Özel üniversitede okuyan arkadaşlar, 1 sene de hazırlık sayarsak 7 sene :O

Adı güzel veya avukat olmak prestijli diye avukat olmak isteyenler vazgeçer.Ben de şuan mühendislik okuyorum da heryere mühendislik fakültesi açtılar kontenjanlar düşürülmeli acilen bütün mesleklerde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.