Şimdi Ara

2 yıl mezuna kalma süreci/Koç Üniversitesi Hazırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir blog açtım ve blog içeriği olarak farklı konular da olsa eğitim üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Şimdiye kadar 3 yazım var ve bir tanesi ilginizi çeker daha doğrusu işinize yarayabilir o yüzden linkini aşağıya bırakıyorum. Herhangi bir konuda yazı yazmamı isterseniz mesaj atabilirsiniz. Umarım hepiniz istediğiniz yerleri kazanırsınız.

Yazmamı istediğiniz herhangi bir konu varsa lütfen yorumlarda belirtin :)

2 yıl mezuna kalma sürecim:

https://ilayingunluguu.blogspot.com.tr/2018/02/2-yl-mezuna-kalma-tp-fakultesi-hayali.html

Edit: Blogumu yenilediğim için adresim değişti. Aynı yazıyı Okumak için :
    https://hayatozu.blogspot.com/2018/02/2-yl-mezuna-kalma-tp-fakultesi-hayali.html

Ayrıca Koç Üniversitesinde okumak isteyen olursa hazırlık süreciyle ilgili her şeyi elimden geldiğince anlattım.:
    https://hayatozu.blogspot.com/2018/02/koc-universitesi-hazrlk-ve-seviye.html

Edit2: üniversite sınavı sonrası söyleyeceklerim var başlıklı yeni yazım
    http://hayatozu.blogspot.com/2018/07/universiteye-giris-snav-sonras.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullmooon -- 4 Temmuz 2018; 12:33:14 >

• up
  • 2 yıl kalıp koç kazandıysan hepsini okuycam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clickbait yapmışsın.
  • Hangi bölüm koç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalmayı diyorsan çok fazla o süreci anlatmadım haklısın :/
  • Genetik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.YILA KALMAK YERİNE VAKIF TIP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fullmooon F kullanıcısına yanıt
    İibf nasıldır Koç’ta özellikle işletme ekonomi ve her alanla çap oluyor diye biliyorum iibf ve mühendislik için ekstra ne gibi şartlar var?

• AdıTYTolsun A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kusura bakma geç cevapladigim için :)

Koç'ta hemen hemen herkes çap yapıyor diyebilirim. Çap için her bölümü tercih edebilirsin tıp dışında ve Koçta genellikle ortak dersler oluyor bazı derslerde mesela diyelim ben genetikte comp 130 dersi aldım aynı ders eğer bilgisayarla çap yapmak istiyorsam saydirabiliyorum. Bunun gibi birkaç ders mevcut ve hocalarla konuşursan sana hangileri olduğunu soylerler. Ayrıca senenin başından seninle ilgilenen bir mentorun ve bir hocan (advisor) olacak çap konusunda yardımcı oluyorlar. Aranan şartsa 2.80 puanın üstünde bir ortalamanın olması ve 2. Sınıfın ilk yarı yılında başvurabilirsin. :) Bir de o zamana kadar aldığın dersleri başarıyla tamamlamış olmak :)

İİBF konusundaysa koçtaki öğrencilerin çoğu ekonomi işletme ve uluslararası ilişkiler tercih ediyor. (Bir de endüstri öğrencileri inanılmaz cok) zaten ekonomi işletme tarzi bölümleri Koçta okursan geleceğin parlak olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullmooon -- 26 Haziran 2018; 22:52:29 >
    Sağolun cevaplarınız için Hocam yani işletme den girip endüstri çap yapabiliyoruz ve tek şart 2.8gpa onun dışında varmı işletme ve endüstri çap yapan yada iibf den girip endüstri ile çap yapan tanıdığınız arkadaşınız varsa merak ettiklerim var da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdıTYTolsun -- 27 Haziran 2018; 0:44:34 >
    Okulda her bölümden insanin kendisiyle alakasız olan bölümle çap yaptığını görebilirsin ve her bölümle çap yapabilirsin o konuda şüphen ve korkun olmasın. Mesela benim arkadaşım genetik okuyor psikolojiye çap yapicak 🙄 çap için evet 2.8 gerekiyor bir de seninle ilgilenen hocanın çap için onay vermesi lazım onu da verir zaten :)

Cevaplarınız için sağolun iibf için çok iyi geleceğın parlak olur demiştiniz bunu niye söylediniz Koç olduğu için mi yoksa yeni mezun olan arkadaşlarınız çok iyi yerlere girdiği için mi?

• Almanya'da okumayı hiç düşünmediniz mi?

Her ikisi için. Bu bölümlerden koçtan mezun olanlar iş buluyor ve iyi yerlere geliyorlar. Aslında koçtan mezun olan öğrencilerin iş bulmasının nedeni koçun iyi bir eğitim vermesi. Amerikan eğitim sistemine uyarlanmış, hayatın her alanında seni donanımlı yapacak dersler (zorunlu ortak dersler) var ve bu da bireyin her yönlü olmasını sağlıyor. O yüzden geleceğin parlak :)
  • Düşündüm ve başvurumu da yaptım cevap bekliyorum. Sorun çıkarsa da sadece dil belgesinden çıkar diye düşünüyorum çünkü ortalamam iyi :)
  • Şunu da eklemek isterim 1. sınıfta eğer bölümünü beğenmediysen ve ortalaman iyiyse başka bölüme geçiş yapabiliyorsun. Okulda çok fazla kulüp var ve hepsi aktif kendini keşfetmen konusunda yardımları çok oluyor :)
  • Hocam özellikle koç icin mi mezuna kaldınız veya koç'a girdiğinizde hayal kırıklığına uğradınız mi

• nedersin0 kullanıcısına yanıt
    Ben tıp için 2 yıl mezuna kaldım fakat alman vatandaşı olduğum için kabul edilmedim ayrıca lys haricinde yabancı öğrenci sınavına girdim ve puanım tıp için yeterliydi fakat kabul edilen kişiler genellikle suriye iran türkmen ve afgan vatandaşları olduğu için alınmadım :( Hayır koçta hayal kırıklığına uğramadım hiçbir şekilde sadece her sınavın akşam 7 gibi olması sinirimi bozuyordu bazen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullmooon

Ben tıp için 2 yıl mezuna kaldım fakat alman vatandaşı olduğum için kabul edilmedim ayrıca lys haricinde yabancı öğrenci sınavına girdim ve puanım tıp için yeterliydi fakat kabul edilen kişiler genellikle suriye iran türkmen ve afgan vatandaşları olduğu için alınmadım :( Hayır koçta hayal kırıklığına uğramadım hiçbir şekilde sadece her sınavın akşam 7 gibi olması sinirimi bozuyordu bazen :)
    Hocam yani hayal kırıklığına uğradın mi derken arkadaş ortamı falan kasinti mi burslu burssuz ayrımı çok mu hissediliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.