Şimdi Ara

İtü hazırlık+ilk sene?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1)İtü %100 ingilizce olucak bölümler açmaya başladı galiba bu seneden geçerli olmak üzere şimdi ben yüksek puanlı değilde düşük puanlı bir bölümünün %100 ingilizce olan bölümüne girsem hazırlık okuyucam kesin.Peki ben bu hazırlık döneminden sonra diyelim o dönem sınava girdim itünün %100 ingilizceli daha iyi bir bölümünü kazandım o zaman ingilizceyi bir daha görmemegerek kalmaz herhalde dimi?
    2)Eğer diyelim hazırlığı bitirdim okul puanı düşcek diye hazırlık okurken sınava girmedim ilk sınıfta sınava hazırlandım kazandım daha yüksek(ayrı bir fakültesinde)bir yer itüden o zaman girersem ders saydırma durumu nasıl olabilir sene ve okul puanı kaybetmeyi minimuma indirerek en iyi nasıl yapabilirim.
    Ayrıca hazırlık döneminde sınava çalışma sresi yeterince kalırmı bide o var.

• 1. ingilizce hazrlıktan sonra proficiency adında yeterlik sınavına gireceksin, bu sınav ocak, haziran, temmuz ve eylül'de yapılır. bu sınavdan 60 puan ve üstü lisansa başlamaya hak kazanır, geçerliliği 2 yıldır, yani sen 60 ve üstü puan alırsan 2 yıl geçerliliği vardır.

2. birinci sınıf derslerinin %90'ı ortaktır, o yüzden rahatlıkla saydırabilirsin, ama sana yeni bir alternatif sunayım, birinci sınıfta notlarını yüksek tutarsan, yatay geçiş çok kolaydır itü'de bir çok arkadaşım uzay'dan telekom'a, jeoloji'den inşaat'a geçiş yaptı, yaklaşık 4 üzerinden 3.50 gibi bir ortalama gerek ama geçmek istediğin bölüme göre değişiyor, mesela telekom'a arkadaşım 3.81'le geçti
  • Çok sağol cevapların için.2 yıl geçerliliği olması çok iyi olmuş mesela ben 1. sınıf okuduktan sonra başka bir bölüme geçsem lys sonucunda hem saydırabilirim hem de ingilizceyi kabul ettiririm.Mesela maden,kimyai cevher mühendisliği okudum diyelim yada jeoloji vs. Bu bölümlerden metalurji,mimarlık, gıda müh veya kimya müh. bölümüne geçerken saydırmak baya bir zorlaşır dimi?En mantıklısı kimyadan kimya mühendisliğinedir herhalde saydırma açısından.Mesela diyelim kimyaya girdim hazırlığı atlattım 1. seneyi bitirdim.O sene össyede girdim mimarlık kazandım şimdi ben üniversiteye gittiğimde ben hazırlık okudum ing. diyip hazırlık okumama gerek kalmaz dimi ayrıca 1. sınıfta şunları şunları gördmdeyip alttan görmediğim dersleri sonradan vericek şekilde mimarlığın 2. sınıfından giriş yapabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canus -- 21 Temmuz 2010; 8:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canus

Çok sağol cevapların için.2 yıl geçerliliği olması çok iyi olmuş mesela ben 1. sınıf okuduktan sonra başka bir bölüme geçsem lys sonucunda hem saydırabilirim hem de ingilizceyi kabul ettiririm.

1. Mesela maden,kimyai cevher mühendisliği okudum diyelim yada jeoloji vs. Bu bölümlerden metalurji,mimarlık, gıda müh veya kimya müh. bölümüne geçerken saydırmak baya bir zorlaşır dimi?

2. En mantıklısı kimyadan kimya mühendisliğinedir herhalde saydırma açısından.Mesela diyelim kimyaya girdim hazırlığı atlattım 1. seneyi bitirdim.O sene össyede girdim mimarlık kazandım şimdi ben üniversiteye gittiğimde ben hazırlık okudum ing. diyip hazırlık okumama gerek kalmaz dimi

3. ayrıca 1. sınıfta şunları şunları gördmdeyip alttan görmediğim dersleri sonradan vericek şekilde mimarlığın 2. sınıfından giriş yapabilirmiyim?

www.sis.itu.edu.tr adresinden ders planlarına bakabilirsin ve çoğu 1. sınıf dersleri ortaktır, yani saydırırsın hiç sorun olmaz, mesela inşaat mühendisliği 1. sınıf derslerinden sadece teknik resim dersi inşaata özgüdür ki endüstri mühendisliği ile beraber alırız. diğerleri ortaktır

1. zorlaşmaz, sadece bölümlerin derslerini karşılaştırman yeter mat fizik kimye le laboratuarlar oraktır

2. hazırlığı atlarsan gerek kalmaz

3. evet 2. sınıftan başlarsın alttaikleri de onlarla beraber alabilirsin

• Yatay geçiş için herkes çok zor diyor jeolojiye jeofiziğe herkes yatay geçiş için geliyor diyorlar girersem ve hazırlık döneminden itibaren 1. sınıf derslerini kavramaya başlarsam(ön çalışma) geçebilirmiyim.Bir daha össye girmekten iyidir herhalde?
    Hazırlıkta öğretilen ingilizce ne seviyededir acaba biliyormusun.Özel okul okuyan biri zorlayarak yapabilir mi.4 sınav ayrı yazmışsın hepsine girmek mi lazım yoksa birini geçtikten sonra yetiyormu eylüldekiler falan son şans mı oluyor.Senin daha tecrübeli olarak tavsiyen nedir son olarak hazırlık döneminde össye hazırlanılır mı rahat bir şekilde.
  • Sen diyelim hazırlık okuyorsun . A ve B kurlarının yarım dönemde geçebilme şansları var (ocakta bu kurlar için proficiency yapılıyor ). C ve D ise 1 yıl hazırlık okuyor .Eylülde son şansın oluyor ama bundan önce zaten temmuz ve haziran sınavları var .(cevabım 1 tanesi yetiyor ama süresi 2 yılı kapsıyor ) Ben çok zor dedikleri haziran sınavından 87 alarak geçtim . Kafana takma hazırlıkta öğretilenlerin hepsi (özellikle writing - essay yazma ) seneye bölümünde lazım olacak . İstesen de istemesen de eğer çalışkan biri iseniz hazırlıkta hem öss hem de prof. sınavına çalışabilirsiniz . Ama hiç gerek yok çünkü 1 yıl kaybın olmayacağı için puanınız kırılacak .
    Yatay geçişe gelirsek bazı bölümlerin kontenjanları çok fazla değil o yüzden ortalamaları da biraz astronomik (bkz .elektronik - endüstri - bilgisayar ). İlk sene zaten bütün bölümlerin ders programları birbiri ile çok fazla değişik değil. Zor da değil zaten kimse kimseyi kandırmasın bence Çalışan adam isterse yatay geçiş yapar sonra çift program yapar onun üzerine neler neler ...İngilizceni geliştirirsen fazla zorlanacağını zannetmiyorum zira A ve B kurlarını çok fazla kasmıyorlar.(Ben D kuruydum .My name is Michael'dan başladık )
    Şimdilik bu kadar hazırlık durumunda bölümünle ilgili her şeyi rahatlıkla öğrenirsin . İleride de zorluk çekmezsin .

• O zaman ben üniversite başlamadan ingilizce çalışmaya yada össye başlıyım.Hazırlık bitirince de ingilizce isteyen daha yüksek bir bölüme hazırlık 2 sene geçerli olduğu için direk o bölümün derslerine girerek başlıyım sene kaybıda olmaz bu en mantıklısı geliyor bana.Sonuçta düşük bir bölüme geçicem ileride geçmeyi planladığım bölümler ise okul puanını telafi ederek girilebilecek olan bölümler gıda kimya müh. gibi.Sonuçta herşey insanın kendisinde bitiyor.Giremezsemde yatay geçiş hakkımı en kötü denemeye kalkarım.YApılacak en mantıklı şey bu mudur benim için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ Hazırlık Nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.