Şimdi Ara

Problemine çözüm arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese çalışmalarında başarılar dilerim..

ASUS P4PE-X DDR+LAN USB 2.0 FSB 800 MAINBOARD
    INTEL PENTIUM 4 2.4 GHZ 512Cache 800FSB HT CPU
    512 DDR RAM Pc3200 400 Mhz
    128 MB GEFORCE 4 MX 440 TV.OUT
    80 GB MAXTOR 7200Rpm 8MB CACHE HDD

Donanıma sahip bir bilgisayarım var ben bu bilgisayarda 2 problem yaşıyorum

- Bilgisayar çalışırken (oyun oynarken müzik dinlerken vs.) donup kalıyor hiçbir şey çalışmıyor resetlemek zorunda kalıyorum. Ram, Ekran kartı ve HDD değiştirerek çalıştırdım ayrıca güncel BIOS Update yaptım problem çözülmedi

- Bazen (her zaman olmuyor) bilgisayarı açtığımda CD ROM ve CD RW ışıkları yanıp sönüyor bilgisayar açılmıyor resetlediğim zaman setup açılıyor ve CPU Speed kısmı işaretli oluyor

donanım ve teknik olarak çok fazla bilgiye sahip olmadığım için buradaki arkadaşların tecrübelerinden faydalanabileceğimi düşündüm. Yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• bana ısınma sorunu gibi geldi...
    işlemci va kasanın sıcaklıkları kaçta?! idle ve overloaded olarak?!!
  • arkadadımm kasanı ac boardu sök altına sünger koy senın binanda elektrik problemın var voltajdan kaynaklanan sorun bu ayrıca cpu fanınıda kontrol et sorunu asarsın en son olmadı ram lerin yeni ise degişmesini iste ..
  • İşlemciden kaynaklı bir sorun gibime geliyor, ısınma sorunu olabilir, fan ile işlemci arasına thermal sıvı sürdün mü ?
  • kesin işlemci ısınması ya fan çalışmıyor yada soğutucu temas etmiyor kelepçelerinde kırık veya çatlak olabilir
  • bilgisayarını kasadan çıkartıp dışarda çalıştır. ortam biraz serin olsun...
  • hangi isletim sistemini kurdun
  • kasandaki rami ekran kartını işlemcini ve çok ısınan başkabir şeyin var sa sök önce güzel bir temizle sadece işlemci ram ve ekran kartıyla çalıştır.powerın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et eğer çözemezsen bir bilgisayar daha bul parçalarını tek tek değiştir. oda olmadı format at
  • makina çalişyiği yerde işlemcinin fan isisini kontrol et ...
    yani sorun ısınmadan mi? değil mi? önce onu anlayalim.
  • birkaç gündür forumdan uzaktım kusura bakmayın arkadaşlar
    işletim sistemi olarak XP Pro kullanıyorum işlemcinin ısıssı oyun oynandığı zamanlar 57 dereceye kadar çıkıyor normal zamanlarda 45 derece civarında kasa üzerinde ekstra iki adet fan var biri içeri biri dışarı hava akımı sağlıyor buna rağmen işlemcinin ısısı bana yüksekmiş gibi geliyor yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.