1.500 - 2.000 TL'lik bütçeye sahip fotoğraf makinalarından hiçbir şey anlamayan ama gerçekten hoş bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?
hiç birşey anlamam ama bu makineyle birlikte bu işten birşey anlamaya çalışcam dersen 600D seni yıllarca götürür
Aynen öyle. =) Bu işten bir şeyler anlamaya çalışcam. Teşekkürler.
Canon 600D gayet yeterli senin için bence.Ama Nikon D3100'e de bakabilirsin.
Nikon D5100 yada sony slt a37k yada canon 600d yada canon 550d yada nikon d3200 yada nikon d3100 :D ama tavsiyem Nikon d5100 çok araştırdım ben bunu almaya karar verdim 1-2 haftaya istanbula gidecem hayyamda gözüme kestirirsem alacam yoksa vatan pc indirimle alacam
Bence vatan'dan al kardeşim.çünkü hayyam'da ürünün sıfır ya da sağlam olma garantisi yok.orada hatalı mal sattıkları çok oluyor.hem vatandan daha ucuza alırsın
İşte bakalım vatanda indirimle D5100 ü 1800 TL veriyor.. Hayyamda nedir ne değildir. Bilmiyorum..
1.500 - 2.000 TL'lik bütçeye sahip fotoğraf makinalarından hiçbir şey anlamayan ama gerçekten hoş bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?
vatanda 1400 liraya d3100 alırısn güzelde g serisi bir lens alırsın oh güzel olur d3100 ile 5100 aynı gibi 3100 daha uygun fiyatlı olur
bugün teknosada d5100 1800 lira
1100D+ Kit lens +50 mm + Çanta + Tripod + SD kart ;) Bunlarla çekim yaptıktan sonra eğer istersen bir adet Telephoto oda bütçeye göre 55-250 den başlar 70-200 L serisi lenslere kadar gider ;) Sanırım alınacak bir 600D nin yanına bu yukarıdaki alınacaklar listesinin hepsi alınamıyor ;) Her zaman Dslr makineleri body lerin yani gövdelerin değilde objektiflerin farklı yaptığını düşünüyorum . Dolayısıyla acemiliği atıp öğrenmek için bu iş için yapılmış giriş seviyesinden çok üstün özelliklere sahip olmayan bir model ardından yarı profesyonel yani 2 haneli modeller , en son FF yani tek haneli rakamlara sahip modellere geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Alakasız bir kategoriden örnek : ilk önce bir bmw 3.20 i ardından bmw 5.20i en son 6 serisi veya m serilerine geçmek lazım değilmi :) bunun sebebide önce kullanmayı acemiliği atın , sonra yetmesin biraz daha performans diyin son olarakta en suratli ve yolda tutması zor olanlara geçin. Direk yolda zor duranlara geçerseniz kullanamazsınız ve hevesiniz kalmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme