Şimdi Ara

Profesyonel şekilde şarj soketi değişimi ama nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çok ciddi bir atölye kurdum.
    Mikroskop, ayarlanabilir güç kaynağı, separatör, sıcak hava, havyalar, büyüteç vesayre vesayre.
    Tablet ve telefon soket değişimi yapmayı öğrenmek bu konuda çok ciddi uzman olmak istiyorum.
    Konuyla alakalı ders eğitim tiyo almak için bana yol gösterebilecek kimse var mı ? İnternette konuyla alakalı çok az bilgi var herkes teknik servise götürün diyip kesip atıyor. Tüm tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.
    Saygılarımla

• Türkçe olması şart mı ing yok mu;

• mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Thanks bro İ speak english Like my Motherlanguage. My Allâh be pleased of you :))) ı watch İt now
  • Toptan sarj soketi nereden almalı . İnternette karışık en çok giden paketleri çok az
  • Ciddi atölye demişsin.Bir kaç resim atabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Ciddi atölye demişsin.Bir kaç resim atabilirmisin
    Çok ciddi hemde ,,, bende merak ettim açıkçası
  • 223 ve 559 kodlu flux ve normal recineli fluxlardan alip sicak hava ile soket smd sök tak yapabilirsiniz. Recineli olanlar cok artik birakir. Izopropil alkollr temizleyebilirsiniz.Tabi basta boza boza ogreniyor insan. Bence hurda malzemelerde denemeler yapin önce. Eliniz alışsın . Iyi ısınan ve ince uçlu havya da şart.

Şarj soketlerini de aliexpressten takim halinde alabilirsiniz. Soket degisimi cok zor degil de bga baya zor. Zaten bga yapabilirseniz iş tamamdir. Bga ve cok ince bacaklı smdlerde 559 flux iyi is görüyor. Lehimler hizli eriyor veya iyi tutuyor. Amtech markasi iyi ama pahali. Ben alirxpressten almistim bir tüp. Fena degil. Siz maddi durumunuz müsaitse iyi bir markaninkini alın.

Profesyonel degilim ama karisik uğraştım. Daha iyi bilenler de yazacaktir.
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Buyrun dostum vaziyet biraz dağınık ama şükür yinede Profesyonel şekilde şarj soketi değişimi ama nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamyerli -- 10 Şubat 2020; 12:11:38 >
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Abi çok faydalı bir yorum attığın için çok teşekkür ederim. Senden öğrendiğim en önemli şey, fluxlarin çeşitlerini en kisa zamanda öğrenmem gerek. Ali Expresten korona virusunden dolayı biraz çekindim birde teslimat süresi 50 gün diyor. Ben en iyisi sizin dediğinizi yapayım 50 gün sağdan Soldan idare edeyim
  • Tamyerli T kullanıcısına yanıt
    Geliş zamani duruma göre değişiyor. Tabi belli de olmaz bazen 2 ay sürüyor. Ben cok sey aldim aliexpressten . Hala da aliyorum ama vergiden dolayi biraz azalttim.

Virüs korkusu bende de vardi ama bahsedilen virusun canlıdan canliya gectigi, kuru ortamlarda birkac saat bile dayanamayip aktivitesini yitirdigi yazılmıştı. Oyle bir risk olsaydi son donemde hiç kargo girisi olmazdi Türkiye'ye.

Yine de tamamen risksiz diyemem. Tercih size kalmis.

Bu arada aliexpressten malzeme almak vergi odemek kismini da gectim ama urun arizali olunca ödenen vergi ve gumruk sunum ücreti ne olacak onu hala cozemedim. Arızalı gelen bie urun var da bakalim vergiyi ve gumruk sunum ücretini geri alabilecek miyim
  • Geçenlerde denk gelmiştim. Bu arkadaş genelde ekran kartı ve anakart tamiri yapıyor. Lehimleme, smd sökme, bga sökme takma ile ilgili birkaç videosu var. Flux kullanımı, sökme takma işlemlerinde ısıtma ile ilgili dikkat edilecek noktalarda kendi tecrübelerinden bahsetmiş. Doğrudan soket değişimi ile ilgili değil ama göz atmanızda fayda var kanaatindeyim.

El alışkanlığı için tabikide bol bol pratik yapmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 10 Şubat 2020; 17:47:12 >

• Hurda kartlardan bol bol soket çıkar değiş alışırsın kolaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

Geçenlerde denk gelmiştim. Bu arkadaş genelde ekran kartı ve anakart tamiri yapıyor. Lehimleme, smd sökme, bga sökme takma ile ilgili birkaç videosu var. Flux kullanımı, sökme takma işlemlerinde ısıtma ile ilgili dikkat edilecek noktalarda kendi tecrübelerinden bahsetmiş. Doğrudan soket değişimi ile ilgili değil ama göz atmanızda fayda var kanaatindeyim.

El alışkanlığı için tabikide bol bol pratik yapmak gerekiyor.
    O kanalı ben de takip ediyorum. Hem anlatımı iyi hem de elinden kurtulamayan kart yok. Kendini iyi yetiştirmiş helal olsun.

• Konnektör dersen smd yüzey montaj oldugu için direk konnektör lehimlemeye çalışma seni işten soğutabilir.
    Kart üzerinden, misal eski modemlerin üzerinden smd elemanları sökmeye, söktünden sonrada yerine tekrar lehimlemeye çalış. Bu işlemleri sıcak hava ve havya karışık kullanarak devam et. Bu yöntem el alışkanlığı hemde işin mantığını kavramana yardımcı olur.
    Gerekli olanlar
    Flux
    Bakır Blendaj tel ( eski lehimi karttan yada fazla lehimi almak için)
    60/40 yada 63/37 karışım lehim teli
    Prinç havya teli
    Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Hurda kartlardan bol bol soket çıkar değiş alışırsın kolaydır.

Atölye güzel. Mikroskop 'u göremedim.

Başarılar dilerim.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam mikroskop işaret parmağı gibi ufak 500x Zoom 250 tlye almıştım. Bütçe şimdilik buna yetti inşallah kazandıkça guzellestircez

Teşekkür ederim.

Tüm faydalı yorumlar için sağolun hepiniz süpersiniz. İyiki DH ye gelmişim. Yeni geldim bir konu açtım herkes çok güzel bilgi ve tavsiyeler paylaşmış saolun :)))
  • Flux olarak Amtech kullan derim gerçi onun da sahteleri çıkmış özellikle "no clean", bahsetmeyecektim özellikle "çok ciddi" dediğin için :D tecrüben bilgin vardır dedim, arkadaşlar bahsedince ben de yazayım kıskanmayayım dedim ;). Hayırlı olsun kolay gelsin şimdiden. İnş temaslarımız sürekli olur, ilerde işimiz düşünce muhatabbımız olduğunu bilmek sevindirici olur.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Herzaman komutanim izmirde yerimiz herzaman bekleriz. Daha çok amatörüz ama kısa zamanda uzmanlasacagiz inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.