Şimdi Ara

Profil zamanlayıcılar sayesinde telefonlarımız daha da akıllı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kısa süre önce varlığını öğrendiğim bir app olan Profile Scheduler; marifetleri yerinde kullanıldığında akıllı telefonları çok daha akıllı bir hale getiren fevkalade kullanışlı bir yazılımmış ve benim bu zamana kadar böyle bir şaheserden haberim yokmuş :/ biraz daha araştırınca anladım ki daha bunun gibi birçok program var, ama insanlar bu programların sunduğu potansiyelin farkında değil. ben de profile scheduler ile yaptıklarımı paylaşarak, akıllı telefon sahibi olan herkesin bu nimetlerden yararlanabilmesini istedim. e hadi buyrun o zaman

android, symbian, blackberry gibi sistemlerde çalışan bu yazılımlar; zaman, mekan, aksesuar bağlantısı gibi çeşitli durumları takip ederek, sizin önceden oluşturduğunuz profillere otomatik olarak geçiş yapabiliyor. profillerin detaylarında zil sesinden duvarkağıdına, wi-fi'dan ekran parlaklığına, arama yapabilecek kişiler listesinden auto-sync'e kadar birçok şey ince ince ayarlanabiliyor. üstüne bir de, seçilen profile göre bir programın otomatik açılmasını sağlamak gibi marifetleri var

profile scheduler'da aktif olan profil, telefonumuzun ekranının sol üst köşesinde kendine has bir ikonla gözüküyor. android'lerde ekranın üstünü tutup aşağı çektiğimizde önümüze gelen bildirimler ekranında; telefonun hangi profilde olduğunu, hangi koşula bağlı olarak o profile geçtiğini yazılı olarak görebiliyoruz.

programı ayarlarken belirlediğimiz koşulları önem sırasına göre sıralayabiliyoruz, bunları güzelce ayarladığımız zaman telefon gerçekten de adına yakışır bir şekilde akıllı telefon olmanın gereğini sonuna kadar yerine getiriyor

ben oluşturduğum profilleri ve rule (koşul)'ları burada paylaşmak istiyorum, öncelikle profiller:

Normal: programın default profili. zil sesi, ekranın açık kalma süresi gibi şeylerin hepsi orta karar değerlerde, diğer çoğu şey de "no change (değişiklik yok)" olarak ayarlı. biraz sonra bahsedeceğim koşullar geçerliliğini yitirdiğinde, telefon ne yapacağını bilemediği zaman otomatik olarak bu profile dönüyor.

Evde: telefonun evde, masanın üzerinde durduğu hali. titreşim kapalı, zil sesi orta bir değerde. bu profilin asıl marifeti, wi-fi alıcısının sadece evdeyken açık olması ve evden çıkınca otomatik olarak kapanıp bataryayı gereksiz yere harcamaması. yürüyerek ya da araçla eve yaklaştığımda, telefon bağlantıda olduğu baz istasyonları sayesinde evin civarında olduğumu anlıyor ve wi-fi alıcısını açıp sinyal aramaya başlıyor. ben eve girince kablosuz ağa bağlanıyor ve evde olduğum sürece bağlı kalıyor. bağlantısı kesildiğinde evden çıktığımı anlayıp baz istasyonlarını takip etmeye başlıyor, evden uzaklaştığıma emin olunca da wi-fi alıcısını tamamen kapatıyor.

İş: adından anlaşılacağı üzere, bu da işyerindeki profil. mesai saatinin başlangıcı ve bitişini, ve mesai günlerini telefona tanıttım. böylece o saatler arasında telefon sessizde. sadece patron veya başka bir önemli kişi aradığında, gayet klasik bir melodi olan eski model çevirmeli ev telefonlarının zırrr sesiyle çalıyor. mesai saati sonunda ise telefon otomatik olarak bu moddan çıkıp, zil sesi olarak yine normal melodisine dönüyor.

Sokak: telefonun bütün uyarı ve zil seslerinin neredeyse sonuna kadar açık olduğu durum. bataryayı gereksiz yere harcamamak için wi-fi kapanıyor, ekranın açık kalma süresi 15 saniyeye inerek yanlışlıkla birilerini aramama falan engel oluyor. işten çıktığım saatlerde ve evden ayrıldığımda telefon bu moda geçiyor, geri döndüğümde de bu moddan çıkıyor.

Uyku: telefon sadece seçilmiş birkaç kişi aradığında titreşimsiz olarak kısık bir sesle çalıyor, onun dışında kim ararsa arasın sessizliğini koruyor. böylece ben uykudayken önemli kişiler dışında kimse beni rahatsız edemiyor. bu moda geçmesi için iki tane koşul var; bir tanesi saatin geceyarısı olması, diğer koşul da evdeki kablosuz ağa bağlı olması. yani ben geceyi dışarıda geçirirsem telefon sokak modunda oluyor, misafirliğe gittiysem de manuel olarak normal profile alabiliyorum. sabah 7'de ben evdeysem telefon da ev moduna geçiyor, işe gitmek için dışarı çıktıktan sonrası ise belli...

Müzik: bu profilin tek bir koşulu var: kulaklığın takılı olması. kulaklığın jakı, telefonun üzerindeki yuvaya oturduğu an; telefon müzik programını açıyor ve bana sadece şarkı seçip play butonuna dokunmak kalıyor. kulaklığı çıkardığımda ise normal profile geçiyor, o sırada başka bir profil için geçerli bir koşul varsa da normal profili boşverip geçmesi gereken profile geçiyor.

bütün bu ayarları yapabilmek, çeşitli deneme/yanılmalar ve sonradan akıl edilen bazı mantıksal bağlar sayesinde mümkün oldu. neticede yarım gün kadar buna kafa yordum, ama kesinlikle değdi :) artık telefonum sanki canlı bir varlıkmış gibi, nereye gidersem ona uygun bir profile geçerek anında duruma uyum sağlıyor

merak edenler için, tanımladığım tüm kuralları öncelik sırasına göre dizilmiş olarak vereyim:

"Kulaklık"
    Profil: Müzik
    Koşul: Kulaklık; Takılı
    Koşul Geçersiz: Normal profil

"Uyku Saati"
    Profil: Uyku
    Koşul: Zamanlı; 00:30-07:00; Pzt, Salı, Çarş, Perş, Cuma
    Koşul: Wi-fi; ***** ağına bağlı
    Koşul Geçersiz: Sokak profili

"Wi-Fi Connected"
    Profil: Evde
    Koşul: Wi-fi; ***** ağına bağlı
    Koşul Geçersiz: Sokak profili

"Location: Ev"
    Profil: Evde
    Koşul: Location by Cell ID; ******, ******, *****
    Koşul geçersiz: Sokak profili

"Mesai Saatleri
    Profil: İş
    Koşul: Zamanlı; 07:35-17:35; Pzt, Salı, Çarş, Perş, Cuma
    Koşul geçersiz: Sokak profili

dikkat ettiyseniz kulaklık koşulu en tepede, yani hepsine baskın geliyor. böylece kulaklığı taktığım an nerede ne yapıyor olursam olayım, telefon anında müzik çalmaya uygun hale geliyor. kulaklığı çıkardığımda ise, yine duruma uygun olarak gereken profile anında geçiyor. uyku modunu belirleyen iki koşul aynı başlık altında toplanmış, böylece bu koşullar programcılıkta and kapısı denen mantıkla çalışıyor ve ikisi birden mevcut olmadığı sürece telefon o moda geçmiyor. ev modunu belirleyen iki koşul ise ayrı ayrı tanımlanmış ve birinin diğerine göre üstünlüğü var; üstünlük sırası daha az olan lokasyon koşulu gerçekleştiği zaman, diğer koşul devreye girerek ona baskın geliyor ve baz istasyonu değişse bile telefonun ev modunda kalmasını sağlıyor. iş moduna geçmeyi sağlayan mesai saatleri koşulu ise, ev koşullarından daha düşük bir önceliğe sahip. böylece hafta içi izin kullandığımda, telefon evde olduğumu bildiği için mesai saati gelmiş olsa bile iş moduna geçmiyor. böylece evde masanın üzerinde duran telefon, durup dururken kendini sessize almamış oluyor.

bütün bu anlattıklarım, kendi şahsi kullanımıma uygun durumlar. benimkine benzer bir yaşam tarzı olan herkes bu programlamayı kolayca yapabilir, ya da buradan örnek alarak kendi hayatına göre telefonunu uyarlayabilir. her profil için farklı duvarkağıdı, zil sesi gibi ayarların da kolayca yapılabileceğini hatırlatayım. burada yazdıklarım size bir şekilde fikir verip de kendi telefonunuza birşeyler öğretmenize faydası olursa, ne mutlu bana

okuduğunuz için teşekkür eder, telefonlarınızla sizlere mutluluklar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janny_tr -- 2 Ağustos 2012; 23:08:29 >

• tam aradığım prograsmdı şimdi kurdum. nedense kimse teşekkür etmemiş gerçekten eline sağlık.

• Akıllı telefonun aklından yararlanmak işte budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t-miharbi -- 5 Eylül 2014; 13:51:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.