Merhaba arkadaşlar bugün Hasan Kalyoncu Üniversitesi (vakıf Gaziantep) tercih tanıtımın gününe gittik annemle. Bilgisayar mühendisliğini seçmek istiyorum abim yazılım mühendisi annem ve abim ısrarla yazılım mühendisliğini yazmamı istiyorlar.
Onları nasıl ikna ederim ne diyebilirim? Bilgisayar müh. yazılımı kapsadığını da söyledim ama yazılımın geleceğinin daha parlak olduğunu söylüyorlar
Merhaba arkadaşlar sıralamam 54 bin. Gaziantep'te ailemin yanında okumak istiyorum. Bulunduğum şehirde vakıf üniversitesi olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve devlet üniversitesi olan Gaziantep İslam ve Teknoloji Üniversitesi var.
Vakıfta %100 burslu mu yoksa devlet mi? Hasan Kalyoncu eğitim dili İngilizce bu arada. Bir de Hasan Kalyoncu da hem ceng var hem seng var kararsız kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çok saçma gelirse lütfen kusura bakmayın benim sayısal ham sıralamam 48 bindeyim yerleştirmede 54 bin. Tıp barajı ham da mı yerleştirme de mi geçerli? Kıbrıs falan yazmayı düşünüyordum
Gerçekten Diş Bitti mi?
Klinik açmaya imkanı olmayanlar için diş hekimliği nasıl olur? Bugün başınızı ağrıttım ama kafam çok karışık diş de bir zamanlar en popüler bölümlerden biriydi nasıl böyle bitti anlamıyorum
Ceng vs Yazılım
İkisi arasındaki en bariz fark nedir? Forum da dahil olmak üzere neden herkes cengi daha çok tercih ediyor? Sıralamaları uçmuş durumda. Yazılım biraz daha düşük puanlı cenge göre. Sizce neden?
54k Ceng veya Yazılım?
Bu aralıkta önerebileceğiniz iyi bir üniversite var mı ben baktım sanki çok bulamadım. Bütün emeklerim çöpe gitti :(((
İyimserlerin arazi olması
Hep dedik linç yedik benim ve bir çoğunun sonucu 2020 den kötü geldi. Bana forumda 32 40 k dendi ama 54k geldi. Bundan sonra birileri fikir belirttiğinde saldırmadan peşin hüküm vermeden acaba mı diye sorgulamayı öğrenirsiniz umarım.
Herkese hayırlı olsun sonuçları.
Yapay Zeka Mühendisliği Hk
Merhaba arkadaşlar, çoktandır bu bölüm dikkatimi çekiyor. Türkiye'de sayılı üniversitede var Hacettepe, BAU ve TOBB'da.
İlgimi de var açıkçası bu alana ama kafama takılan bir şey var: Bu bölümden mezun olunca yazılımcının veya cengin yaptığı işleri yapabilir miyim yoksa bu alan çok spesifik ve sınırlı bir durumda mı? Bilgisi olan var mı?
Üst esir: Sıralamamın daha iyi geleceğini söyleyen arkadaşlarım maalesef OBP 83 ondan dolayı baya geriliyorum ama etkisi ne kadar olur bilmiyorum.
Merhaba arkadaşlar, bu yıl sınava çok yüksek beklentilerle girdim yani hedefim 30 40 bindi ama sanırım 70 80k ancak gelir.
Hemşirelik istemiyorum nöbeti var, ceng istemiyorum herkes yığılmaya başladı 4 sene sonra mezun patlaması olacak elektrik elektronik, inşaat, makina, ziraat gibi mühendislikler zaten bitik. Öğretmenlik istemiyorum.
Dişin ücretlisine gitsem ucu ucuna o da emeğimi verdiğim parayı değmez. İlerde klinik açacak durumum yok. O kadar kafam karışık ki bir de benim yaşım sizden çok büyük. İkinci üniversitem olacak bu. İlki dandik ataması olmayan bir bölümdü rezil oldum zaten. Ben mezun olana kadar yaşım 36 37 olacak. Gaziantep te yaşıyoruım tekstil sektörü burada çok iyi ama ben mezun olana kadar kimse o yaştaki tecrübesiz birini almak istemez.
Siz olsanız ne yapardınız?
Not: Evlilik seçeneklerde mevcut değil zaten evlensem şimdiye evlenirdim.
Merhaba arkadaşlar, ben ne iyimser ne kötümser taraftayım. Gerçekçi bir şekilde yaklaşmak istiyorum olaya. 2020 sınavına girdiğimde normalde 20 22 bandında AYT mat yaparken sınavda 31 net yaptım fizik kimya biyoloji hepsi çok güzel geçti fizikte 2 yanlış kimya da 2 biyoloji de 1 yanlış. Neyse sınavdan çıkarken bana bir mutluluk geldi bu sefer tıp oldu dedim. Hatta sevincimden dönüşte otobüse değil taksiye binerek eve geldim anneme sarıldım ''Anne oldu galiba'' dedim. Ağlaştık biraz. Neyse sonuçlar açıklandı ekranda yedi bin küsürlerde bir sayı okuyorum ben, heyecandan uçuyorum kardeşim baktı ve dedi ki yalnız o sıralama 77 bin dedi. 77 yerimden kurşun yemiş gibi oldum. Ekranda dona kaldım. Şoka girdim. Ama olan oldu. Taksiye verdiğim paraya bile acıdım ''Sanki çok bi şey başardın ya gerizekalı'' diyordum içimden kendime.
Sonra o sıralamayla Gaziantep Üni. İng. Mimarlık yazdım bölüm beni sarmadı Suriyeli hocalar var ve öğrenciler yaranmak için yalakalık yapıyolar Suiryelilere. Okulu dondurdum. Bu yıl yine girdim sınava ama artık akıllıyım 35 matematik yapmama rağmen 100k sıralama gelse şaşırmam. Size tavsiyem yine de bir taraf tutacaksanız kötümserleri tutun iyimserlik insanı delik deşik eder eğer beklediğiniz gelmezse. Bu yılki netlerim TYT 93 AYT 60
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 182
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.294 (Bu ay: 118)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 111 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar