Transistörlerin Alüminyum Soğutucuya Temas Etmesi Hk.
Arkadaşlar selamlar,
Bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var muhtemelen cevap gelmeden amfimi çalıştırmayacağım.
Elimde ev tipi kanal başı 50w RMS verebilen 4 kanal bir amfi var. Tamire gitti transistörler eşdeğeri ile değiştirilmiş. Ancak tamirci alüminyum soğutucuya transistörleri montajlarken sadece termal macun sürmüş. İnternette izlediğim transistör tamir videolarında, transistörler ile soğutucu arasına plastik bir malzeme konuluyor elektrik yalıtkanlığı için galiba.
Bu konumda 2 tane NPN, 2 tane PNP transistörün orta bacağı aynı alüminyum gövde ile kısa devre halinde.
Bu durumun bir zararı olur mu?
Bilen arkadaşlar kısaca açıklayabilirse çok memnun olurum.
Ryzen 2400G Soğutucu Değişim Sonrası Drop Sorunu
Değerli forum üyeleri merhaba,
Yaklaşık 1 sene önce APU bilgisayar topladım. OC rehberlerine göre grafik işlemcisini sıkıntısız bir şekilde OC ettim ve stok fan ile akıcı bir şekilde kullanıyordum. Fazla oyun oynayan biri değilim arada CS:GO da arkadaşlarla maç atıyorum. Bir maç sonrası işlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde stok fan ile 94 dereceleri ulaştığını gördüm. CoolerMaster 'ın 12cm fanlı 4 bakır borulu güzel bir soğutucu aldım. İşlemci yükte 72 dereceyi aşmadı.
Sorun şu ki Furmark da 10 dk dan daha fazla süre test ettiğimde işlemci 72 dereceyi aşmamasına rağmen CPU her 20 sn de bir 3.9 Ghz den bir anda 1.6 ya düşüp yükseliyor bu aşamada GPU da 1500 den 400 mhz lere düşüp yükseliyor. Bu durum oyunda donma ve kasılma yapmasına neden oluyor. Piyasada iyi sayılabilecek 2 farklı soğutucu ile de denedim sıkıntı aynı. Gel gör ki ince profilli stok Wraith Stealth soğutucuyu tekrar taktığımda ve BİOS 'su güncellediğimde 90 derecelerde olmasına rağmen ne drop var ne takılma. Driver güncelledim chipset güncelledim halen aynı. İşlemci hariç bütün parçaların garantisi devam etmekte sıkıntı hangi parçada acaba? Yada problemi mi nasıl çözebilirim.
Yardımlarınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
PC:
Ryzen 5 2400G(Stok 1200mhz, OC 1500Mhz 1.15v)
FSP 80+ 400w Psu
Gigabyte b450m S2h
8+8 Gskill 3200 mhz Ram
240 GB SSD 1 Tb HDD
Değerli forum üyeleri merhaba,
Elimde,
8Ω olan woofer,(Sony)
6Ω olan Mid,(AİWA)
8Ω olan tweeter(Sony)
Amfi(AKAİ, 2 kanal, kanal başı 40w, 4-8Ω),
Bulunmakta. Güzelde bir kabin yaptırdım kısmen internetten hesaplanan ölçülerle. Her hoparlör için ayrı ayrı filtre devremde var ancak hoparlörleri tek tek bağladığımdaki verimleri alamıyorum.3 yollu kabin için paralel bağlayınca empedans düşüyor. Seri bağlayınca artıyor. Seri ve paralel bağlayınca ses kalitesi çok düşüyor.
İllaki bir ses kaybı olacak ama bunu en az olacak şekilde bağlantılarımı nasıl yapmalıyım? Elimde taş dirençler var kullanmalı mıyım?
İyi forumlar.
|
|
YGS'YE SON 80 GÜN ÇALIŞMA PLANINIZ NASIL???
|
Travian aux de yan yana 8 hesap aynı birlik
|
Bir Wifi ile Pc, Laptop, Telefon İnternet.
|
Windows 8 Bulanıklık Sorunu
|
Nick'e takılmayın :D. İlkokul yıllarından kalan bir hatıra. Şimdi iyi ingilizce bilen, Yurt dışı tecrübesi olan, Kpss çalışmaya çalışan işsiz bir mezun. |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.013 (Bu ay: 72)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar