Şimdi Ara

Hoparlör ve Empedanslardan Anlayanlar Bir Bakıverin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde,

8Ω olan woofer,(Sony)

6Ω olan Mid,(AİWA)

8Ω olan tweeter(Sony)

Amfi(AKAİ, 2 kanal, kanal başı 40w, 4-8Ω),

Bulunmakta. Güzelde bir kabin yaptırdım kısmen internetten hesaplanan ölçülerle. Her hoparlör için ayrı ayrı filtre devremde var ancak hoparlörleri tek tek bağladığımdaki verimleri alamıyorum.3 yollu kabin için paralel bağlayınca empedans düşüyor. Seri bağlayınca artıyor. Seri ve paralel bağlayınca ses kalitesi çok düşüyor.

İllaki bir ses kaybı olacak ama bunu en az olacak şekilde bağlantılarımı nasıl yapmalıyım? Elimde taş dirençler var kullanmalı mıyım?

İyi forumlar.

• Merhabalar.Sana bu şekilde yardımcı olmak çok zor.Öncelikle filtre devren 8Ω 3 yollumu ve kesim frekanslarını biliyormusun.İkinci olarak sony wofer kaç inç.Yani hoparlörlerin hangi frekans aralığında çalışabilir onları bilmen lazım.Bende uzman değilim ama biraz daha bilgi verirsen eminim daha kolay yardım alabilirsin.

• iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,

Devrem 3 yollu değil. Her hoparlöre internetten yardım alarak pasif bir filtre yaptım. Basit bir şekilde bobin sardım deney yanıla istediğim gibi sesi yakaladım. Sadece kapasitör ve bobin var. Tweeter için kutupsuz kondansatör kullandım. Bas için büyük bir bobin. Hiç direnç kullanmadım.

İnternette 3 yollu istediğim şekilde bir filtre bulamadım en azından kulak tınıma uygun olacağını düşünmedim. Şu an tek kolon kullanıyorum. 8Ω lukları paralel bağladım. Mid i diğer kanala taktım. 

Hoparlörlerin hangi frekans aralığında verimli çalıştığını bilmiyorum. Bas 20 Hz nin altına bile inebiliyor 22CM. Mid 16CM 150 Hzlerde titremeye başlıyor. 

Yardımcı olabilirsen çok makbule geçer. İnternette araştırdım ama bulamadım.

• Valla 2 tel saçım kaldı ağarmadık onlarıda sen ağartacaksın dost.Midlerin 16cm ise 2.5 yollu bir sistem yapmayı dene.Bas ve mid hoparlörü kabin içinde ayrı bölmelere yerleştir.Baslar midleri bozar.Mid ve tiz hoparlörü aynı kabine koyabilirsin.Tabi tizlerin arkası kapalı ise.Bu siteden crossower ayarlarını 2 yollu olarak yap. Bas ayarınıda, eğer midler veya orta bant zayıf kalırsa bası daha yüksek frekanstan kes veya düşür.

Birde sadece midleri diğer kanala takarsan olmaz, iki kanalda değişik sesleri verir.İki kanalda aynı hoplar takılı olsun.

• www.omnicalculator.com
    Crossover Calculator
    https://www.omnicalculator.com/physics/crossover
  • Amfiyi yaktım.  

Tizler kapalı, kabini 2 ye bölebilirim. Dediğiniz gibi yapacağım.

Ankara da bildiğiniz bir tamirci var mı? D588A transistorun teki bozuldu ölçüm vermiyor. Yerine piyasada bulabileceğim bir transistor var mı? Linki aşağıda.

1pair Transistor NEC MT-100 2SB618A/2SD588A B618A/D588A | eBay

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.