Türk Telekom Nedir? Nasıl İnternet Veremez?
Bir firma nasıl bu kadar rezil olabilir?
Yıllardır ıt sektöründe çalışıyorum. Hayatımda Türk Telekom kadar rezil bir firma görmedim. İki buçuk yıldır aynı binada oturuyorum. 1 Yıl boyunca TurkNet kullandım. Hiçbir problemim yoktu fakat internetim yavaş olduğu için Türk Telekom'a geçmeye karar verdim. (Zaten bundan önceki konumda TürkNet 'in rezilliği ile alakalıydı. Onların rezilliği ayrı bir durum. Neyse)
Her şey o günden sonra başladı...
0 Modem aldım ve evime taktım. İnternetim geliyordu. Birkaç gün aradan sonra bir gün bölgede elektrikler kesildi. Elektrik geri geldikten sonra İnternetim gelmiyordu. Kalktım binayı gezdim herkeste internet vardı. Türk Telekom'u aradım. Basit bir Case açtılar ve birkaç saat sonra sorunum çözüldü. Sonra bu olay her elektrik kesildiğinde veya ben modemi resetlediğimde tekrar tekrar yaşanmaya başladı. Saatlerce internetsiz kalıyordum (ıt Konusunda Danışmanlık veriyorum ve evden çalışıyorum.). Geçen gün yine bir elektrik kesintisi yaşandı ve yine internetim gitti. Türk Telekom'u aradım ve defalarca bu problemin yaşandığını Case 'e özellikle not edilmesini ilettim. Bir teknik arkadaş beni aradı. Kutu da problem yok modemin bozuktur dedi. :)
Gel dedim bir bak. Geldi sağ olsun. Kendi cihazına DSL kablosunu bağladı ve bak Network var geliyor işte dedi. :) Ben de Modem cihazımın içine girdiğimi (Komut Satırı ile) ardından cihaza zaten Network geldiğini fakat Kimlik doğrulama yapamadığını, IP alamadığını ilettim. Arkadaşımız inat etti modem bozuk dedi. Tamam dedim bir bildiği vardır diyerek kalktım Vatan Bilgisayar'a gittim. Pahalı bir modem aldım sigorta yaptırdım geldim evime kurdum. Tabii ki internet gelmedi. Hala DSL ışığı flash yapıyordu. :)
Aradım müşteri hizmetlerini tekrar sorunu anlattım detaylıca konuyu ilettim. Tamam dediler Case 'e ekledik dediler ve kapattık. Birkaç saat sonra geçici de olsa yine internet geldi. Ama tabii ki sorun çözülmedi. Sabah telefon çaldı. Açtım Türk Telekom 'un sesli yanıt veren hanımefendisi. Case 'i bina girişinde arıza var deyip kapatmışlar. :) Eyvallah.
Az önce yine elektrikler gitti ve geri geldiğinde tabi ki yine internetim yoktu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım tam YARIM Saat derdimi anlattım ve müşteri temsilcisi bana "Sistemde arıza var Case açamıyoruz birkaç saat sonra arayıp tekrar konuyu iletin" dedi. Gel de çıldırma. Yarım saat önce söylesene arkadaşım. Dalga mı geçiyorsun?
Şimdi burada kafama takılan birkaç şey var.
1) Sisteminiz bozuk. Ben konuyu iletiyorum birkaç saat sonra arayın diyorsunuz. 2021 yılındayız ve şirketlerin bir çoğu evden çalışıyor. Böyle pamuk ipliğine bağlı bir durumda/ortamda bu nasıl bir iş anlayışsızlığıdır?
2) Evimde TurkNet kullanırken kesinti problemi yokken Türk Telekom'a geçince mi binamda arıza çıktı? Neden diğer ev sahipleri etkilenmedi? Neden farklı sağlayıcı da bu problemi yaşamıyorum? Bakır kablolar adam mı kayırıyor? :)
3) Türk Telekom kullanan akrabalarıma, arkadaşlarıma sorduğumda aynı sorunu yaşadıklarını öğrendim. Hepimizin mi modemi bozuk? :)
4) Boş yere sağlam modemim varken benim tekrar modem almama ve masraf yapmama sebep oldunuz suçunuzu üstlenmeyecek misiniz?
5) Bu internet kesintilerinden ötürü tam 2 toplantı 3 eğitim kaçırdım. Ayrıca şu an bir müşterime danışmanlık vermem gerekiyor fakat internetim yok. Yıl 2021. Ben bu durumdan dolayı firmamdan kovulursam veya uyarı alırsam bunun sorumlusu kim olacak?
6) Problemlere geçici değil kalıcı çözüm bulmayı ne zaman öğreneceksiniz?
Reklamlara ayıracağınız bütçenin 1/4'ünü altyapıya harcasaydınız insanlar zaten sizi tercih ederdi.
Çok şey istemiyoruz. Sadece en azından Afrika 'dan Jamaica 'dan bir tık iyi internet istiyoruz. Cidden speedtest raporlarına bakıp firma olarak utanmıyor musunuz? Yüzünüz kızarmıyor mu?
Altyapı verdiğiniz firmaların bandwidth 'ini kısıp insanları size mecbur edip sonra da fahiş fiyatlar aldığınız o müşterilerin sorunlarına bile bakmayacak kadar yüzsüz müsünüz?
24 Günde VDSL'e geçiremeyen teknik ekip
Ekranda kırmuzı çizgiler oluşması
Ekranda Noktalar Çıkması ve Donması
|
Ps2 Video Çekmek
Bass İçine Göçtü
|
Goldmaster RC-429 sorunu
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 22
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.013 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware