Şimdi Ara

Ekranda Noktalar Çıkması ve Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gün önce herhangi bir oyuna girdiğimde ekranımda farklı renklerde noktalar çıkıyor ve bir süre devam edersem bilgisayar donuyordu. Daha sonra ekran kapanıyor ve bilgisayar hiç bir tepki vermiyor. Bilgisayarı tekrar başlattığımda ise VGA bulunamadı hatası veriyordu. Şuan da ise bilgisayar ekran kartımı hiç okumuyor. Hiç bir oyuna giriş dahi yapamıyorum. Bilgisayarım aşırı derece de yavaş. HDMI bağlantısı kullanıyorum. Tüm ekran kartı sürücülerini kaldırdım en güncellerini tekrar kurdum hatta BIOS sıfırladım ve kasayı tertemiz yaptım yine de aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ekran kartım: Asus strix gtx960 4gb o.c.
    Cpu: Amd fx8350 4.0ghz 8c
    Anakart: Asus m5a97 r2.0

Asus GPU Tweak açıkken oyuna girdiğimde şu şekilde bir grafik çıkıyordu. CPU'da bir ısınma söz konusu değil. Ayrıca farklı bağlantı kablosu ile de ekran bağlantısı kurdum. Problem aynı.

Buda dxdiag görüntüsü;

• Ekran kartı chipset arızası, kartınızı başka bilgisayarda deneyin , imkan varsa başka bir ekran kartını bilgisayarınızda deneyin, sonuçları yazın duruma göre çözüm bulalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartımı ve harddiskimi arkadaşın bilgisayarına taktım aynı hatayı verdi. Sadece kendi harddiskimi arkadaşın bilgisayarında denediğimdede aynı hatayı alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda her ikisi de bozuk gibi görünüyor maalesef.

• Yazılımsal bir problem olabilir mi acaba

• Başka bilgisayarda da denediğinizde göre donanımsal olması kesin gibi.

• Şu şekikde işaretler çıktı bilgisayarı televizyona bağladığımda
    Ekranda Noktalar Çıkması ve Donmasıı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • has0bas5 H kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınızın ram belleklerinde arıza var. Artifact veriyor.
    Garantisi var ise servise gönderin, yok ise iyi bir elektronikçiye ram çiplerini ısıttırın
    Eğer çiplerin altındaki lehimlerde sorun var ise bu şekilde düzelebilir.

Forumda aratırsanız ekran kartı fırınlama ile ilgili başlıklar bulabilirsiniz.
  • Bir de bilgisayara format atmama rağmen ciddi derecede kasma oluyor. Aslında ekran kartı çok sorunlu gibi durmuyor. Harddisk veya anakartta problem olma ihtimali medir? Anakartım ekran kartımı tanımıyor ve dediğim gibi formatta atsam bilgisayar açılırken 2-3 dakika da açılıyor bu ekran kartından kaynaklanamaz diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar yardımcı olabilicek birileri yok mu? Windows 10 da sanırım bir sorun varmış bazı forumlarda gördüm. Windows sürümüm 1809 dirveri yüklüyorum fakat driveri kabul etmiyor bilgisayar. Ekran kartı çalışmıyor sadece görüntü veriyor.
  • Merhaba, Reballing uygulamasını yaptırdım. Ekran kartı lol, cs 1.6 gibi oyunları rahatlıkla oynatabiliyor fakat dün Live For speed oynunu indirdim grafikleri yükselttiğimde oyun da doku bozulmaları ile karşılaştım. Şuan da Ekran kartını deneme amaçlı metro 2033 redux indiriyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba? Bu arada live for speed oynunu açtığımda kasadan garip bir cızırtı sesi geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.