Merhabalar. Şu an elimde gigabyte b450m s2h anakart. ryzen 5 3600x işlemci. rtx 3060 ti ekran kartı. 2*16 32GB 3200 Mhz ram ve Cougar Gemini S Silver RGB CGR-5BMBS-BLK 600W güç kaynaklı kasam var.
Bilgisayarıma upgrade yapmak istiyorum. hazır elimde anakart varken doğal olarak am4 işlemciden devam etmek istiyorum.
Sormak istediğim bu sisteme 600w 80+ güç kaynağı yeterli gözüküyor. Anakart evet biraz dandik ama bu işlemci kullanılmaz diye bir şey yok. sizce 7500 tl gibi bir paraya bu işlemciye geçmek dediğim şartlar altında mantıklı mı? kesinlikle olamaz bir durum mu? olur ama şöyle olur bir durum?
mesela i5 13. nesil serisi de anakart maliyeti ile gene mantıklı geliyor. mesela i5 13600, 13500 + anakart ile gene 7500 tl masrafla bir upgrade yapabiliyorum.
bu durumda bana ne önerirsiniz?
2*8 gb ddr4 ten 16 + 8 gb ddr4 te upgrade mnatıklı mı?
Mehabalar. Gigabyte b450m s2h anakart kullanmaktayım. 2 ram slotu bulunuyor anakartta ve 2*8 ddr4 3200mhz cl16 ram takılı. ben bir tane 8gb yi çıkarıp yerine 16gb gene farklı bir marka ama cl16 3200mhz ram taksam verim alır mıyım? daha sonra diğer 8gb yi de çıkarıp dual 16gb ile toplam 32gb ram e çevirecem ama geçişi bir anda değil daha yavaş yapmak istiyorum.
Merhabalar ben yaklaşık 3 senedir rab alpine microlight kaz tüyü mont kullanıyorum. montumun bir çok yeri eskisi gibi pufuduk değil. pufuduk olan yerler de var ama üst kısım böyle dümdüz neredeyse. elimle ne kadar denesem de olmadı. kuru temizlemeler hallederiz dedi aldı ama hiç bir değişiklik olmadı neredeyse. evimde kurutma makinem olmadığı için ben kendim yıkamaktan çekiniyorum bir kere nikiwax ile yıkadım ama kurutmada acayip zorlandım ve gene de düzeltemedim.
Ankara'da güvenilir bu işiş halledebilecek bir yer biliyor musunuz?
İstanbul'da ailem yaşıyor belki istanbul bakırköy civarında da bu iş için öneri alabilirim.
şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
işlemci, anakart ve ram önerisi
|
|
|
DOTA 2 yeni başladım. video ile rehber.
|
Son Giriş: 18 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.200
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 9.993 (Bu ay: 186)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 196 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO