Am5 Sistemin Aşırı Geç Açlımadı
Merhaba,yeni topladığım sistem geç açılıyor normalde am5 sistemlerin geç açıldığını biliyorum ama benim sistemin açılması 5dk civarını buluyor hatta bazen geçiyor.
Netten araştırıp önerilen tüm ayarları yaptım olmadı,bios güncel.Anakart üzerinde debug ledleri dram ışığı sarı cpu ışığı kırmızı gibi yanıyor belli süre kasa çalışınca ışıklar beyaza dönüp sistem açılıyor sonra ışıklar kapanıyor.Monitörüm eski vga çıkışlı hdmi çevirici ile kullanıyorum aklıma tek bundan mı diye kaynaklı olması geliyor.
Ayrıca sistem açılıp normal kullanıp kapatınca eğer fişi çekmessem tekrar açtığımda kasa bi şekilde normal açılıyor bekleme fazla olmuyor.Ram testinde herhangi bir sorun algılanmıyor.Ramleri expoda çalıştırıp ve memory context restory gibi ayaları açtığımda ise sistem siyah ekran da kalıyor.
Anakart üzerinde 2x8 pin cpu güç girişi mevcut psu da tek çıkış olduğundan cpu yu tek 8 pinle besliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sistem Özellikleri:
Anakart:Msi b650m project zero
işlemci:Ryzen 5 7600
Ekran Kartı:Asus tuf 7800xt 16gb
Ram: Patriot viper elite 1x32gb ddr5 5600mhz
Ssd:Kingston nv3 1tb m2 / Fury 256gb ssd
Psu:Corsair 1200w psu
Merhaba başlıkta ki for-x xw212s bass ve mobass 1001 anfi ikilisini almayı düşünüyorum rms değerleri uyumlu ancak markalar hakkında bilgim yok bu ikili nasıldır veya yerine önerebileceğiniz hangi marka vardır ?
|
Anfi Arızası
|
|
CM Hyper T4 Overclock İçin Yeterlimidir
|
Drr3 mü drr4 mü
|
Amd fx6300 tabanlı sistemi update
|
Kicker Es mi Jbl Gt5 mi??
|
Öneriniz Ne Olurdu?
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Elektronik Devreler-Satranç-Bilgisayar Oyunları vs
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 257
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 6.138 (Bu ay: 71)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware