Hangisini secmeliyim
Merhaba AMD 7600 işlemci
Anakart :MSI pro x670-p wifi pcie M2 özelliği 5x4 (16gb/s)
Ram 32 GB ddr 5 6000mhz
Sistem için M2 önerisi lütfen 1 TB olması ve anakart desteklediği M2 özelliğinin hakkını vericek ,önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
SSD beklentim oyun loading hızı yüksek olması ,ve AMD işlemcilerin PC açılış hızı uzun oluyormus kısa olması,bütçe Max 2000 tl
Yıllar sonra gelen upgrade
Merhaba arkadaslar, i7 2600k ddr3 11 yıllık sistemden aşagıdaki ürünleri sipariş vererek bir upgrade işine girdim yorumlarınızı bekliyorum.
İşlemci :AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Neden X değil bütçeme 2k ya yakın sıvı sogutma bedeli eklemek istememem 2600k ya bile overclock yapmadım,sogutucu dahil kutuda.
Anakart:MSI PRO X670-P WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart : ses sistemim 3 soket baglantı istemesi ,optik ses cıkısı ve ilerde kısmet olursa 10 yıllık surecte m2 ssd slot sayısı ve wifi 6 olması,ve son seri am5 sokette işlemci alıp uzun soluklu kullanım icin anakart biraz yüksek tuttum.
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 Siyah DDR5 5600MHz CL30 1.25V PC Ram
11 yıllık sistemde 8 gb ddr3 kullandım ilk gunden beri sonra uyumlu ram vesaire bulmak zor oluyor, o yuzden 32 gb kapasite.Ayrıca açıklamasında amp expo destekli yazıyor.
Ekran Kartı: Sapphire AMD Radeon RX 6700 10GB GDDR6 PCI-Express 4.0 HDMI/DP Ekran Kartı Neden :6700xt değil arasında benim alabileceğim fiyatlarla 2.400tl fark vardı ve monitorüm 1080p 60hz şuan değiştirmem cok zor.Şuan kullandıgım ekran kartı Rx570 4 gb o bile cok üzmedi Ram kısıtı harici.
Ssd: SanDisk Ultra 3D SATA 3.0 2.5" 1 TB SSD suan kullandıgım ssd , sizce 1 tb m2 ssd eklemelimiyim açılış hızı ve oyun loading ,günlük kullanımda cok fark olurmu ,
Power : high power simplicity 700w 80+ kulandıgım güc kaynagı 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Kasa: AeroCool Xpredator Full tower kasa o da çok yıllık ama fanları sessiz ön panel usb 3 destegı ve sayısı yeterli ve extra masraf gereksiz diye düsünüyorum
Yıllar sonra intelden amd ye geçiş yapıcam sırf son soket intel almayım ve bütçe kısıtı konusunda ileriye dönük sistem olsun, umarım Amd sistemlerde açılış süresi yüksek deniyor o bios upgrade ile düzelmistir .benim mevcut 10 yıllık sistem bile 30 sn açılış ile ideal ,forumlar 45-60 sn deniyorama cokda alan var olumsuz yazan yenilerde göremedim bios ile cözülüyor sanırım .Sizlerinde yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Cheerlux c50 smart wifi
Merhabalar, başlıktaki projeksiyonu yaklaşık 7 aydır kullanıyorum fiyat performansından memnunum ,fakat wifi internet baglantisini modemden uzak olduğu için internet hızı ve stabil konusunda bazen sorun yaşıyorum, bu wifi özelliğini üzerinde eternet girişi yok kabloluya çevirebilir miyim , nette USB den eternet bağlantısı yapan aparatlar gördüm ama Windows uyumlu ,projeksiyon da android 9.0 var benim projeksiyon da onunla uyumlu olucak şekilde bütçe olarak Max 150-200 böyle bir aparat varmıdır projeksiyon da USB girişi mevcuttur.
Projeksiyon için ses sistemi önerisi
Merhabalar, öncelikle sahip olduğum projeksiyon cheerlux c50 smart wifi, Bluetooth ses sistemine bağlanma özelliği var elimdeki Logitech s220 Bluetooth aparatı alıp aux bağlantısı üzerinden Bluetooth a çevirip ses alınıyor,performansı çok düşük geldi,yine elimde olan urban sound dws 711 sound bar bile daha verimli ama basslari yetersiz geliyor, müstakil evde oturduğum için hazır yüksek ses sorunum yokken Bluetooth özellikli ama ses ve bass seviyesi çok yüksek olan bir çözüm arıyorum, TV de LG nin toplam 1000w lık kablolu ses sistemi var bunun üzerine çıkılabilir bir seçenek olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.
Merhabalar müstakil evime bahçeyi görecek şekilde 4 kameradan oluşan bir sistem kurmayı düşünüyorum, kablo kalabalığı duvar delme ve montaj zorluğundan ötürü kablosuz bataryalı kameralı sistem araştırdım fakat kullanıcı yorumu maalesef bulamadım , günümüzde neden kablosuz sistemler yaygın kullanılmıyor merak ettim, rycon markalı ürünün 2. versiyonu çıkmış ve üzerinde led ışık ile gece renkli görüntü alabilmesi, çift yönlü sesli konuşma imkanı, alarm sesi verebilmesi ve kayıt cihazının kablosuz wifi üzerinden internete bağlanması gibi çok güzel özellikleri barındırıyor, forumda konusunun bile geçmemesi beni şaşırttı ,gözden kaçırdığım batarya ve şarj süresi handikabından başka bir risk varmıdır? ve aşağıda linkini paylaştığım ürünü almayı düşünüyorum, fikirleriniz ne olur? sağlıcakla kalın.
Burada da detaylı inceleme videosu var , direk satıcı tarafından yapıldığı için eksik yanları yada objektif yorum yapmamış olabilirler , tecrübeli arkadaşların yorumunu bekliyorum
|
Xigmatek Vector S 1050w 80Plus silver power
|
Yeni Eve Kombi Tavsiyesi (ACİL)
|
Sigorta Attı Pc hiç açılmıyor (ÇÖZÜLDÜ)
|
Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver??
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 109
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 14.317 (Bu ay: 234)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware