RGB'siz RENDER AĞIRLIKLI PC
Merhabalar, ben 2d animasyon ve grafik tasarımcısıyım. Önümüzde ki yıl 3d animasyona da yönelmeyi düşünüyorum. Render ağırlıklı ve güncel oyunları minimum 60 fps 1080 p yüksek kalitede oynatabilecek bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Topladığım sistemi görselden inceleyebilirsiniz. Şu an (27.10.2022) BenQ GW2480T monitörle beraber 42.000 TL tutmakta. Almak için kasım sonu indirimlerini bekliyorum. Dikkatimi dağıttığı için RGB ışıklandırma olmasını istemiyorum ve bazı parçaların aynı performansı verecek RGB'siz düşük fiyatlı muadilleri olup olmadığını öğrenmek için bu konuyu açmak istedim.
Yardımcı olabilirseniz çok sevirim. Herkese iyi forumlar.
T-shirt Tasarımında Muhtemel Telif Sorunu ?
Merhabalar, yeni mezun bir tasarımcı olarak; iş aradığım bu dönemde evde boş durmamak için sürekli bir şeyler üretmeye(animasyon, illüstrasyon, vfx vs.) ve öğrenmeye çalışıyorum. Ama bu yaptıklarımın portfolyomu geliştirmek dışında maddi bir getirisi yok maalesef ve bu da ister istemez motivasyonumu düşürüyor. Bu yüzden t shirt tasarımına girişmeyi düşünüyorum ama kafama takılan bazı sorular var. Popüler film ve dizilerle alakalı tasarımlar yapıp bunları satmayı düşünüyorum. Lisans satın alma gibi bir durumum yok haliyle. Bu tarz tasarımlar yapıp satmam telif sorunu yaratır mı ? Online mağazalarda bu tarz lisanssız tasarımlarla satış yapan bir sürü firma var. Bu mağazaların yaptığı satış yasal mı? Telif sorunuyla karşılaşmamam için ne yapmalıyım ? Aydınlatırsanız sevinirim. İyi günler.
Başlıkta belirttiğim sorunu discord üzerinden arkaşımla konuşurken keşfettim, dinlediğim müzik vesaire karşıya mikrofondan net bir şekilde sanki ses karıştırıcısını açmışım gibi gidiyor. Sorunum discordla alakalıda değil mikrofondan kayıt almayı denedim aynı zamanda youtube dan şarkı açtım şarkıyı nerdeyse birebir mikrofona aktarıyor. Önceden belirteyim yaşadığım durum kulaklıktan dışarıya giden sesi mikrofonun algılaması değil. Baştan öyle sandım ama öyle bir durum yok. Kısaca bilgisayarda oynattığım herhangi bir ses mikrofonuma yansıyor. Lakin usb bağlantılı bir kulaklık taktığımda bu sorun kalkıyor. Yani mikrofonu jak, kulaklığı usb den taktığımda böyle bir sorun olmuyor. Ama ikisini de jak girişinden taktığımda bu sorunu tekrar yaşıyorum. Bunun çözümü nedir beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Herkese iyi günler, iyi forumlar.
|
|
|
|
|
|
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.609 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware