i9 9900KS işlemcide voltaj düşürme
Herkese Azerbaycan'dan selamlar. Sistemim i9 9900KS işlemci soğutma olarak Noctua NH-D15 chromax kullaniyorum. Ekran kartı olarak RTX 2080 Ti anakart Gigabyte Aorus Master Z390. 1 yıldır kullaniyorum. İşlemci özel üretim oluğu için overclock konuları pek yok. Ben overclock bir kenara voltaj düşürmek istiyorum çünkü default ayarlarda 90-100 derece oluyor normel değil. Çok denemeler yaptım i9 9900K işlemcilere yapılan ama kafam çok karıştı çok fazla ayar kurcaliyorlar. 1-2 defa stabil oldu 70 derecelere indi stres test yaptım ama sorunlar olmaya başladı en sonunda güc kaynağın değişerek 1000 Watt güc kaynağına geçtim. Çünkü default ayarlarda bile sorun yaşadım 850W 6 yıllık güc kaynağıydı. Şimdi her şey default ayarlarda her şey normal çalışıyor ama ısı çok, onun için voltaj düşürmek istiyorum. Kendim denemek istiyorum stabil bulana kadar amma hangi ayarlar yapmalıyım? Nereden başlayayım bilmiyorum. Anakart farklılıkları var. Bana bir konuya ya da neleri yapmalıyım yardım etseniz sevinirim. Tek Vcore düşürmekle olmuyor
|
|
i7 7700k işlemci fazla ısınma problemi
|
Samsung Galaxy Note 7 Snapdragon 820 Duos Varmı?
|
|
Xperia Z1 Güncelleme Sorunu
|
Farklı Ram Takma
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 82
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 5.717 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware