Şimdi Ara

i7 7700k işlemci fazla ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. İlk önce Azerbaycandan selamalar.(yalnış sözler söylesem şimdiden üzgünüm)
    Biliyorum bu konudan çok var farkı şu benim sistemim Asus formula ıx i7 7700k önceleri GTX 780 di ve işlemci overclock yapmıştım 4.5ghz her şey çok güzeldi sogutmam Corsair H80i yük altında bile sesini duymuyordum sonra ekran kartı aldim RTX 2080Tİ sonrası cehemmnem sıcaklıgı başladı tam devirde çalışıyor oyunda. işlemci boşta 45-50 derce oyunda 100 derece. BİOS`dan default yaptım. Boşta 40-45 oldu oyunda maksimim 90 derece ama bu normel değil. Malum havalar çok sıcak odamı öyle bi ıstıyor ki durmak mümkün değil. Bu kadar sıcaklıkda ekran kartı yük altında bile 60 derece.

Biliyorum ekran kartı değiştikden sonra oyunlarda her şey ultura yapınca işlemci çok yükleniyor. Buna çözüm olacak bios da ayar bilen varmı? voltaj ayarı filan. O kadar konu varki hangisi dogru yalnış bilmiyorum. Böyle sistemlede güc kısmak istemiyorum.

İşlemci: İntel İ7 7700K
    Ana kart: Asus formula IX
    Ekran kartı: RTX 2080Tİ
    Ram: hyperx ddr4 ram 16gb 3000mhz
    PSU: corsair rm850 80 plus gold
    Hafıza: Samsung 860 pro + 10TB hdd
    CPU Sogutma: Corsair H80i v2 sıvı soğutma
    Ekranlar: 1: Asus MX34VQ Designo Curved 34 inch. 2: LG sıradan 22 inc mönitörü.

Ek olarak: Kasa ter temiz termal macunu değiştiyiorum. Macun 2019 ARCTİC MX-4

• İntel açıklama yapıp 7700k sıcaklık sorunu olduğunu overclock yapilmamasini önermişti. Delid yaptirirsaniz sorununuz büyük oranda düzelir.

https://www.pcgamer.com/intels-tells-core-i7-7700k-owners-to-stop-overclocking-to-avoid-high-temps/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür edrim. İntel berbat macun kullanmış diyorlar. Sökmek için 3D printerim var malzemeleri basarım ama garip bi macun önerliyorlar Thermal Grizzly Conductonaut ondan almalıyım.
  • Rafaello21 kullanıcısına yanıt
    Bendede 7700k var ısı sorunu yaşıyordum thermal grizzy sıvı metal ile bi abim saolsun delid işlemini yaptı sorunum çözüldü.
  • @irfanica Yanıtın için teşekkür ederim. Sipariş veridm macunu. Deniyeceğim.

@Timeguard Macun gelene kadar 90 dereceyle oyun oynasam sorun olur mu ?
    Oc siz oynayın biraz gene 90 derece ise sorun olmaz.

Zaten Rtx 2080ti ile 7700k pek iyibir ikili değil yeni oyunlar 6/12 cekirdek kullanıyor garanti olsun diye 3700x e gecseniz daha iyi delid melid ugrasmayin 4cekirdek sonuçta nekadar ht olsada rtx 2080ti nin kalemi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Ağustos 2019; 13:27:23 >
    Ekran kartından önce almıştım ve böyle olacağını bilsem almazdım. Yeni işlemci için anakart değişmeli anakartım cpu kadar bahalı öyle bir çıkmaza girdim ki. Delid deniyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz araştırdım voltajı 4.50ghz 1.150 yaptım oyunda 80 derece oldu. Macunu değiştirdikden sonra 70 derece olursa bence iyi.
  • Isınmasıyla nam salmış bir işlemcidir. 7700K çok iyi termal macun, sıvı soğutma ve minimum derecede O.C yapılmalı. İntel O.C yapmayın demişti zamanında kullanıcılara.

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt
    Evet duydum bu kadarda beklemiyordum. Kışta ısıtıcıya ihtiyac yok 1 saat BF 1 oynuyorum oda alev alev
    Heralde siz alali belli bir süre oldu yada çok kelepir düştü ki aldınız bu zamanda alınacak işlemci degil cok daha verimli islemciler var ama madem anakart hatrina kullanicaksiniz ozaman delid yapmasi için forumdan profesyonel bir yardim alin veya çok dikkat edin işlemci tamamen bozulabilir. (forumu biraz gezerseniz bu islemi yapanlar var)

Su soğutma pompası ve fanlarin devrini biraz yüksek tutun geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Ağustos 2019; 18:51:24 >
    Yorumun için teşekkürler delid yapıcam. fanlar ve pompa zaten son devirte çalışıyor yükde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rafaello21

Yorumun için teşekkürler delid yapıcam. fanlar ve pompa zaten son devirte çalışıyor yükde
    Sayın hocam boş yere yeni macuna para fln vermeyin hem delid için masraf da yapmayın
    https://forum.donanimhaber.com/i9-7900x-i7-8700k-7700k-6700k-4690k-3770k-lga-1150-1151-1155-islemci-delid-sivi-metal-ile--129316634#129316634

theVATANSEVER Hakan hocam bu konudan işinin ehlidir. Arkadasın 7700K'sını delid yaptırdık sonuclar muhteşem

90 TL verirsini hemen yapıp gonderir kafanız rahat eder 5 ghz de rahat kullanırsın.

hiç uğraşma ztn sıvı metal macun alsan 70 lira . 1 seferlik yaptır 4-5 sene rahat kullanırsın o zamana değiştirirsin zaten uğraşma hiç 3d yazıcı v.s.

• Hocam kasaya en az 2 tane güçlü fan ekleyip hava akışını hızlandırın, ön paneli mesh olan bir kasa kullanıyorsunuzdur umarım.
    Çözüm olmazsa Delid çok faydalı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.