Merhabalar, başlıkta belirttiğim bilgisayarı geçen sene mart ayında(11 ay önce) 0 olarak direkt casperdan aldım. FreeDOS olarak aldım ve windows kurup kullanmaya başladım. Başta lol gibi oyunları oynarken bir sıkıntı çıkarmadı. Sonralarda Warzone oynamaya başlayınca bilgisayar sürekli hata verip oyundan atmaya başladı. Defalarca sorunu aradım ama sorunun warzonela alakalı olduğunu düşünerek çok da bir müdahelede bulunmadım. Sonralarında god of war, sons of forest ve hatta ranch simulator gibi daha küçük çaplı oyunlarda bile atmaya başlayınca bütün güncellemelerini de deneyip garantiye yolladım.
Isınma sorunu olduğunu, bakım yaptıklarını sorunun çözüldüğünü söyleyip yolladılar. Hemen denedim ve aynı sorunlar devam ediyordu.
Bir kez daha yolladım. Döndüğünde artık LoLde bile atmaya başladı.
3.kez yolladım. En sonunda ders çalışmak için slayt bakarken kapandı.
4.kez yolladım ve bugün teslim aldım. İlk olarak warzone indirip denemek istedim. 3.dkda ana menüdeyken attı
Verdiği çeşitli hataları ekleyeceğim. En azından nasıl bir yol izlememi ya da sorunun direkt bir çözümü varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden. İyi forumlar
Başlangıç Menüsü ve Görev Yöneticisi çalışmıyor
Eczanedeki bilgisayarımda böyle bir sorun oluştu. Normal altta standart duran windows çubuğu hiçbir şekilde çalışmıyor. Görev yöneticisinden şunu çalıştır bunu kapat tarzı yorumlar okumuştum ama girdiğimde görev yöneticisinde de hiçbir uygulamanın gözükmediğini gördüm. Bunun basit bir çözümü var mı? Yoksa formatla yeniden kurulum mu gerekli. İş bilgisayarı olduğu için format büyük sıkıntı yaratır. Çünkü ana bilgisayar bu aynı zamanda. Paint bile açamıyorum arama yeri çalışmadığı için.
İki sorunu da belirtmek istedim çünkü belki aralarında ilişki vardır diye. Format dışında bir öneriniz olursa çok memnun olurum. İnternette cevabımı bulamadım.
Eczanem için ofis bilgisayarı toplamam gerekiyor
İyi günler. Eczanem için 2 adet masaüstü bilgisayar almam gerekiyor. Masaüstü daha uygun olur diye düşündüm. Bilgisayarlarda hiçbir şey kullanılmayacak. Sadece reçete kayıt programı açılacak. En ucuz yollu nasık halledebilirim. Öneriniz var mıdır? Nasıl yapmam gerektiğini bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar. İşyerime fastfood dükkanlarındaki menülerin olduğu ekranlar gibi bir ekran kuracağım. Onu da kendi bilgisayarıma bağlayacağım. HDMI ya da internet üstünden. Basit bir slayt gösterisi yapmak istemiyorum çünkü zaman zaman ürünler çıkarken zaman zaman hava durumu(örnek) gibi farklı ekranlar çıkacak. Bunu nasıl yapmalıyım. TV'yi 2.ekran olarak mı göstereyim? Aslında istediğim şey twitch yayıncılarının yaptığı gibi istediğim ekran gözüksün ve kendi bilgisayarımdan da rahatça kontrol edebileyim. Kolay bir yolu vardır ama aklıma gelmediği için size danışayım dedim. Teşekkür ederim şimdiden.
Google sonuç bulması uzun sürüyor
Merhabalar, videoda görüldüğü gibi googleda (sadece googleda) sonuç çıkması uzun sürüyor.
Masaüstü pc - kablolu bağlantı - 100mbps türknet ve 50 mbps vodafone internet ile denedim. Aynı sorun devam ediyor. Yani internet hızıyla ya da sağlayıcısıyla ilgili bir sıkıntı yok
Ağ ayarlarını sıfırladım işe yaramadı.
Google dışında hiçbir sitede sıkıntı yok.
Başka tarayıcı denedim ve uzantıları komple sildim. İşe yaramadı
Basit gibi gözükse de bazen hızlı hızlı birçok arama yapmam gerekiyor ve çok zarar veriyor.
Google sonuç bulması uzun sürüyor
Saçma gelecek ama sorunumu nasıl araştıracağımı da bulamadım. Uzun süredir yaşadığım için katlanamaz oldu artık. Sorunum şu;
google.com a giriyorum bir sıkıntı yok ama arama yaptığımda önce beyaz bir sayfa kalıyor 4-5 saniye sürüyor. Sonra sonuçlar çıkıyor. Sanki internetim zayıfmış gibi ama sadece google aramalarında oluyor. internetim 100mbps. hızda sıkıntı yok. Başka bir örnek daha vereyim, google görsel aramada bir görselden diğerine geçince takılıyor ve sayfa yüklemiyor ya da çeviri bazen bağlantı yok sonucu çıkartıyor. Ard ardına bir şeyler aramam gerektiğinde çok büyük sıkıntılar yaşıyorum. Başka hiçbir sayfada yüklenme sorunu yaşamıyorum. Sanki ip ya da dns lerle ilgili sıkıntı var gibi ama tam bilgim yok ve emin değilim, nasıl sıfırlayacağımı da bulamadım. Tüm ağ bağlantılarını sıfırladım lakin düzelmedi. Bu arada kablolu bağlantı yapıyorum masaüstü olduğu için. Bilginiz olsun diye yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Bilgisayarımın arama çubuğu çalışmıyor. Bunu çözmek için 2 gün boyunca bütün yöntemleri denedim neredeyse. (Yeni aldığım bir pc, muhtemelen windows yanlış kuruldu) Format atmak da istemedim. Bir komut dizinini Çalıştır'a yazınca arama çubuğu çalışıyor. Ama her bilgisayarı açtığımda yazmam gerekiyor. Ben de kendiliğinde bu komutu çalıştırsın istiyorum bilgisayarı açınca. Sorunu böyle çözeyim bari dedim.
C:\Windows\System32\ctfmon.exe
Komut da bu bu arada. Başka bir öneriniz varsa da denerim ama yoksa eğer bu komutu nasıl otomatik çalıştırabileceğimi anlatır mısınız? Teşekkür ederim
Laptopumun Ederi Nedir Sizce?
Merhabalar 2015 yazıydı galiba Lenovo Z7080 ya da Lenovo 80fg diyeyim modeli laptopu aldım. Çok memnunum her şeyinden. Ama artık yeni oyunlar konusunda yetersiz kalıyor her şeyi. Bir kez arıza bile çıkarmadığını da söyleyeyim. Bu arada ilan değil bu :) Sadece bu laptopu ne kadara satabilirim sizce. Üretimi olmayan bir model olduğu için fiyat bulamıyorum. Gidip de kendi semtimdeki bilgisayarcının beni kazıklamasını istemiyorum. Bunun için internetten satmak istiyorum. Aşağı yukarı bir şeyler söyleyebilirseniz sevinirim.
Laptopuma SSD ya da RAM ekleyebilir miyim? Bunun yolu nedir?
Merhabalar, geçen sene okul için hp laptpp 15-dw0xxx modelini aldım. Oyun oynamayı planlamıyordum ama sonradan karar değiştirdim. Hafızası 120 GB mış ve RAM de 4 GB. Bunlara ekleme yapılabiliyor mu? Yoksa satıp yenisini mi almam gerekiyor. Hiç eskitmedim ama yine de fiyat düşeceği için ekleme yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz, yardımcı olursanız sevinirim :)
Twitter video oynatma sorunu mobil
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 73
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.810 (Bu ay: 152)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware