Amazon Türkiye’nin yaşattığı mağduriyet.
Merhaba,
Son birkaç gündür Amazon’dan sistem toplama niyeti ile ürün sipariş etmeye çalışıyorum. İlk siparişimde bir hata olduğu için siparişi iptal etmek zorunda kaldım. Ertesi gün sipariş ettiğimde sistem siparişi otomatik olarak bir evin ihtiyacından fazla satın alınmıştır diyerek saçma bir sebeple iptal etti. Ardından defalarca denedim ama hep aynı şekilde iptal edildi. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçip durumu izah ettim. Sorunun düzeldiğini söylediler ve sipariş vermeme söylediler fakat yine iptal oldu. Yine müşteri hizmetleri ile sert bir dil ile iletişime geçince bu sefer kararlarından vazgeçmediklerini bir evin ihtiyacından fazla sipariş verilemeyeceğini yazdılar. Yıllardır online alışveriş yaparım bu kadar absürt bir olay yaşamadım. Adamlar Türkiye’de mottolarından tamamen şaşmış durumda. Ürünler indirimde olduğu için almak istedim ama ısrarla izin vermediler. Aynı ürünü daha önce teslim alsam ve tekrar sipariş versem yapılan işlemin mantığını anlarım ama bu anlaşılır gibi değil. Amazon Türkiye çalışanları aşırı burnu havada ve iş bilmez kişiler. Daha önce benzer bir konuda mağdur edilmiştim ve bu yine yaşandı.
Son zamanlarda yaşanan sorunları okuyordum fakat bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum. Alışveriş yapacakların başka mecraları kullanmasını akıl ve ruh sağlığı için tavsiye ederim.
Selamlar dostlar,
Uzun oldu ama lütfen okuyun..
Aşama:1
3 yıldır turknet müşterisiydim. Geçen sene temmuz ayında başlayan internet problemleri artık bıktırmak üzereyken 3 hafta önce internetim tamamen gitti. Türknet ile defalarca iletişime geçtim internet çok kısa süre geldi ve yine gitti. Yoğun baskılarım sonucu en son müşteri hizmetleri mart 15 tarihine kadar internet gelmeyecek dedi. Geçtiğimiz yıl kopma sorunları başlayınca farklı firmalardan altyapı sorguladığımda port/alt yapı yok görünüyordu bu saçma durum inanılmaz derecede sinir ediyordu.
Aşama:2
En son internet tamamen kopunca turktelekomu aradım ve 100mps sözde fiber başvurusu yaptım. Evrak onayı için kurye geldi onay verdim. 2 hafta boyunca altyapı çalışması bitti ekipler kuruluma gelecek diye her gün mesaj aldım ama ne gelen ne giden oldu. Defalarca Türk Telekom’u aradım ekipler ha geldi ha gelecek diye beni oyaladılar.
Ve yakın zamanda Türk Telekom Bornova müdürlüğüne gidince ekiplerin gelmeyeceğini 20 yıldır internet kullandığım evim port/alt yapı yok denildi. İyice sinirim bozuldu. Orada başvuruyu iptal edip magnet için başvurmamı önerdiler. Bunu yaptım ama 250tl+50 TL ile 300gb magnet anlaşması yaptım. Bu işlemden sonra görevli kadına 20 yıldır internet kullanırken nasıl benim portum veya altyapım olamaz dedim kadın açıklama yapamadı. Orada yetkili kim ise aradı ve yetkili adam saha dolabında geçen yıldan beri arıza olduğu ve arızayı bulamadıklarını açıkladı. Ben de 300metre uzaktaki saha dolabından hattımın evimin 50 metre uzağındaki saha dolanına taşınmasını istedim ama yine sonuç yok.Defalarca cimer, btk twitter gibi yerlerden sesimi duyurmaya çalıştım ama nafile. Kimse çözüm için uğraşmıyor. Şuan evde internet yok. Komik olan şey alt katımızda internet varken benim internetim yok. Her servis sağlayıcı firma ile görüşme sağlıyorum fakat kimse hizmet veremiyor.
Şimdi size bir sorum olacak? Evimin yan sokağına Türkcell ve Vodafone fiber kablo çekti. Ben örneğin Türkcell ile nasıl bir iletişim kurup oradan evime fiber çektirebilirim bu mümkün mü ?
Durum inanılmaz derece can sıkıcı ve beraber bir hal aldı . Bilgili, tecrübeli ve bu tip rezilliği yaşanış dostlardan yardım rica ediyorum. Teknoloji çağında berbat firmalar sebebiyle internet hizmetinden mahrum bırakıldım ne yapabilirim? Lütfen bir yol gösterin..
merhabalar. Yeni bir oyuncu Laptop alma arefesindeyim. Asus rog serisi donanım doluluğu ile ilgilimi çekti. Bu model özellikle 3060 ekran kartı olan modeller ile aynı fiyat. ASUS ROG STRIX G15 G513RW-HF208 veya 207 ve 206 model kodlu 3070ti olan bu modelde bir kaç kişi çok ısınıyor yazmış. Belki bir ayar yanlış yapılmıştır bilmiyorum. Bu modellerden birini kullanan var mı ? İnternette bu saydığım 3 model hakkında çok bilgi bulamadım. Lütfen aydınlatırsanız çok sevinirim.
Dostlar iki PC arasında kararsız kaldım. G17 modeli DDR4 RAM RTX3070 ve 17.3" 2K ekran var. Yurt dışı 19 ay garantili fiyat: 37.000.
/G15 modeli DDR5 RAM, RTX3060 ve 15.6" 2K ekran var. Yurt içi cihaz 18ay garanti var. Fiyat 29.000
Sizce hangisi daha iyi olur? Amacım genelde oyun oynamak.
G17 modeli;
Ryzen9 5900HX 3.3GHz işlemci.
16 GB DDR4 RAM.
1TB M.2 NVMe SSD!
8 GB NVIDIA RTX3070 ekran kartı!
RGB LED'li klavye.
17.3" 2K 165Hz ekran 2560*1440 çözünürlük.
Lisanlı Windows 10 işletim sistemi.
G15 modeli;
ASUS ROG STRIX G15 G513RM-HQ163W
Ryzen 7 6800H
16 GB DDR5.
1 TB SSD
15.6"/wqhd (2560 X 1440) 16:9 165Hz, 3ms, 300nits.
RTX3060
Windows 11 Home.
Bütcem 30.000 +/- ufak para daha eklerim.
Amd veya intel olabilir bu laptopa göre değişir.
3060,3070 veya amd ekran kartı olabilir.
Hem iş hemde oyun için kullanacağım.
Garanti servis ağı iyi olmasını istiyorum ve tasarımıda güzel olsun istiyorum.
Isınma sorunu yaşamak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim..
İpad air 4 dokunmatik sorunu
Selamlar,
İpad air 4 cihazımda tuş kilidi şifresini girmek istediğimde dokunmatik çalışmıyor fakat ekran fotoğrafı çektiğimde dokunmatik çalışıyor fotoğraf üzerinde çizim yapıp denedim. Yazılımsal bir sorun sanırım ? Ne yapabilirim ? Daha önce başına benzer bir durum gelen oldumu ?
Hp omen laptop bios pilini bulamıyorum.. Acil yardım..
Hp omen bios şifresini bulamıyorum...Lütfen yardım...
|
|
Rx 580 Fan %100 de çalışıyor ve durmuyor.
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 233
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 9.297 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 110 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar