Ryzen 7 3700x KIRIK PIN
Arkadaslar Merhaba yasadigim bi deneyimi paylasmak istiyorum.
Bilgisayar parcalarini tamamini topladiktan sonra kuruluma basladim. Tum kurulumlar bittikten sonra sistemi tek sefer de calistirdim.
Bilgisayar Sistemim asagidaki gibidir.
Anakart : Asus Rog Strix X570-E
Ekran Karti : MSI Gefore GTX 1660 TI
Islemci : Ryzen 7 3700X
PSU : CoolerMaster 850 w Platinium
Ram : 16 GB Corsair
Makina calisirken Islemci icin Wraith Prizimi ters taktigimi fark ettim Logo asagida kalmisti (Ters assagi) Bende Sistemi kapatip basit bi islem olan Islemci sogutucusunu cikarttim yavasca.
Fark etmedim fakat Islemciyi kilitlemem ragmen Macuna yapismis ve Sogutucuyu sokerken altina yapistigini PIN leri yamuttugum da fark ettim. buyuk bi sabir ile tek tek tum pinleri duzelttim fakat cok kotu durumdaydilar
1 Pin kirildi. Ok ile isaretledigim pin koptu. 1 hafta oldu sistemi zorladim da hicbir sorun yok. Sansli miyim ? Teknik bi aciklamasi olan var mi ?
Hicbir sorun yasamadan OC yaptim. Hersey stabil.
Daha da zamlanmadan toplamali...
Merhaba arkadaslar, Sistem toplamaya karar verdim cunku abi bakiyorum surekli fiyatlar yukseliyor 4 5 ay once kurdugum sistemin uzerine 2 bin lira daha ekledim yani boyle bisey yok o yuzden fiyatlar daha fazla yukselmeden taksitle satin alip taksit taksit odemeye karar verdim, Butcem cok kisitli ve gercekten uzun zamandir biriktirdigim bi para durumum cok iyi degil sistemimi cok iyi yapmak istedim cunku 5 yil kullanmayi dusunuyorum. Sizden tek ricam assagidaki sistem calisir mi calismazsa dogru degilse en dogrusu hangisi ise bana yardimci olur musunuz ? Simdiden Tesekkur ederim.
Sira ile gidecegim aldiklarimi yazacagim almadiklarimin karsilarina da soru isareti koyucam merak edenler icin fiyatlarini yazacagim.
Kasa : Sharkoon TG6 Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower - 580 TL
Anakart : Ekran karti almadim ama yuksek ihtimal MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 4400MHz Alacagim 1850 TL
Islemci : Ryzen 7 3700X AM4 + Wraith Prism(RGB) 3.6 GHz 32MB 65W 2.850 TL
PSU : ? ? ? ? ? ? ? ? ? max limit 1500 1600 TL
Ram Daha almadim ?? max fiyatim 900 TL
Ve en buyuk soru bunlara yakisicak ama ucuk olmayacak maximum 3500 - 4000 tl Arasi EKRAN KARTI ONERISI
Tekrar Tesekkur ederim. iyi calismalar.
Kendim Ses Yaptim bi bakin
|
Alfa Romeo 159 2007 Ses ve Goruntu
|
Meslek: Bilgisayar Muhendisi
Ultima Online |
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.626 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware