Şimdi Ara

Ryzen 7 3700x KIRIK PIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Merhaba yasadigim bi deneyimi paylasmak istiyorum.

Bilgisayar parcalarini tamamini topladiktan sonra kuruluma basladim. Tum kurulumlar bittikten sonra sistemi tek sefer de calistirdim.

Bilgisayar Sistemim asagidaki gibidir.

Anakart : Asus Rog Strix X570-E

Ekran Karti : MSI Gefore GTX 1660 TI

Islemci : Ryzen 7 3700X

PSU : CoolerMaster 850 w Platinium

Ram : 16 GB Corsair  

Makina calisirken Islemci icin Wraith Prizimi ters taktigimi fark ettim Logo asagida kalmisti (Ters assagi) Bende Sistemi kapatip basit bi islem olan Islemci sogutucusunu cikarttim yavasca.

Fark etmedim fakat Islemciyi kilitlemem ragmen Macuna yapismis ve Sogutucuyu sokerken altina yapistigini PIN leri yamuttugum da fark ettim. buyuk bi sabir ile tek tek tum pinleri duzelttim fakat cok kotu durumdaydilar

1 Pin kirildi. Ok ile isaretledigim pin koptu. 1 hafta oldu sistemi zorladim da hicbir sorun yok. Sansli miyim ? Teknik bi aciklamasi olan var mi ?

Hicbir sorun yasamadan OC yaptim. Hersey stabil.

Ryzen 7 3700x KIRIK PIN

• Sıkıntı olmayabilir fakat o pin illaki bir işe yarıyor. Ama aklında bulunsun en basit yöntem kırılan pini boarddaki deliğine sokup üstüne işlemciyi monte etmektir böyle durumlarda.Fiziksel tamir ettireceğim diyorsan bazı kuyumcular yapabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.Umarım bu pin olayı am5 sokette değişir.Bu arada işlemci sökmeden önce

tavsiyem prime 95 vb programlar belli bir müddet çalıştırılmalı ve işlemci çok soğumadan söküm yapılmalı..

• o pin senin kullanmadığın firewire raid vs gibi bir özellik içinse yıllarca kullansan farketmezsin eksikliğini.kuyumcunun 2 pin lehimlediği phenom 980 gönderdi bana arkadaş kargoyla ama ikisi de düşmüş yolda yani o iş de çok sağlam olmuyor mavi ekran vs almıyorsan kullan gitsin bu şekilde.

• Forumda bunun tamirini yapan bir uye vardi ismi tarik abak ama kullanici ismi tam olarak nasildi hatirlamiyorum. cuzi fiyata kusursuz sekilde tamir ediyor islemciyi, ona urun tamir ettiren birisi olarak tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd neden intel gibi anakarta baglamiyorlar pinleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 3 Mart 2021; 11:52:57 >
  • Patren kullanıcısına yanıt

İşlemcide pin olsunda anakarta bari bir kilit mekanizması koyun bunu yapmamaları ilginç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 1800x için anakart
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartda pin olması en iyisi çünkü tamiri çok kolay anakartda ve ikinci elde satmasida kolay olur.

Pin yamuk diye takıntı yapan çok olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.