Merhaba daha önce Turktelekom / Turknet / Superonline kullanmış biri olarak evime internet bağlatmak istiyorum bulunduğum bölgede maalesef fiber altyapı yok adsl/vdsl bulunuyor ve maksimum 82 Mbps'e kadar hız alabiliyorum gönül isterdi ki fiber altyapı olsun ama maalesef..
Turktelekomu yaklaşık 10 yıl kullandım son bir kaç aya kadar bana hiç problem çıkartmadı (8-10 ping alıyordum)
Turknet'te ise bağlantı açısından bir sorun olmadı fakat ping değerlerim yüksek olduğu için iptal ettirdim (40-60ping çıkıyordu bu da online oyunlarda çok sorun çıkartıyordu bana)
Superonline da ise özellikle son zamanlarda felaket bir hız dalgalanması ve ping artışı olduğu için bugün iptal etme kararı aldım taahhüt bedelini ödemeyi göze alarak iptal edeceğim
Daha sağlıklı ve ping problemi yaşamayacağım internet bağlatmak istiyorum tavsiyeniz var mı? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Fiber altyapı olmayan bir yerde Turk Telekom harici bir Servis sağlayacısı kullanmak mantıklı mı? Aydınlatabilirseniz sevinirim. Hayırlı forumlar
SUPERONLINE HAFTALARDIR OYALIYOR
Yaklaşık 1 aydır internetimde yüksek ping ve hız dalgalanması alıyorum sosyal medyadan/telefondan bir çok kez yardım istememe rağmen hala sorunun kaynağını bulamadılar.
- Modem değişmeli dediler, üst düzey modem kullanmama rağmen superonline'ın verdiği dandik modemi kullanmaya başladım sorun çözülmedi.
- Binanıza gelen kablolarda sorun var dediler gittim elektrikçi buldum kablolar da sorun olmadığını söylemesine rağmen bütün kabloları yenilettim.
- Problem hala devam ediyor fakat bir türlü çözüme kavuşmadı.
Şimdi sizlere farklı tarihlerdeki berbat hız ve ping testlerimi atıyorum
Ben artık bu döngüden çok sıkıldım iptal ettirmek istiyorum fakat 2000TL Taahhüt bedeli istiyorlar ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
SUPERONLINE PING SORUNU
Merhaba yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom'dan bağlantı kopma, hız düşümü vb problemlerimden ötürü Superonline'a geçiş yaptım fakat Ping değerlerim yüksek hız testlerinde 28-34 arası gözüken ping değerim maalesef online oyunlarda 90-100ms'i görüyor (Fifa,Warzone vb.) sorunun modem kaynaklı olduğunu düşünüp 2 modem değiştirdim kabloları yeniledim fakat yine de problemim çözülmedi bu problemi Turkcell'e söylediğimde Ping e müdahale edemediklerini söyledirler. PC üzerinden kullanılan programlara aldığım yüksek msleri en minimuma indirmeye çalışıyorum fakat PS'de Fifa atarken Ping olayı tam bir zulüm haline geliyor. Ekte tracert ve hız testimi bırakıyorum sizce bu değerler normal mi sorun bende mi superonline da mı? TTNET'ten 9-10 ping alabilirken Superonline'da neden bu kadar yüksek ping alıyorum? Cevaplarınızı bekliyorum.
TÜRKNET PING SORUNU
Merhaba internetimde sürekli olarak hız kaybı ve bağlantı kopma sorunu yaşadığım için yaklaşık 10 yıldır abonesi olduğum Turktelekom'dan - Turknet'e geçiş yaptım. Turktelekomda ping değerlerim 9-10 arasıyken Turknet'te maalesef 38-40 arası ping alıyorum bu da oyun oynarken haliyle sıkıntı yaratıyor. Destek kaydı açtım fakat kalıplaşmış cevaplarla çözüm bulacaklarını düşünerek bana ''Sekmelerinizi kapatın, açık oyun varsa kapatın.'' tarzında saçma bir cevap verdiler. Sorunun benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum kullandığım modem: Kneetic Extra DSL bundan kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum. Aranızda daha önce bu tarz bir problem yaşan oldu mu?
Türknet'ten kontrol etmiş olduğum değerlerim;
Modem değerlerim;
Merhaba TTNet olan aboneliğimi sonladırıp Türknet'e geçiş yaptım fakat Turknet'in kendi vermiş olduğu modem stoklarda olmadığı için modem arayışındayım İnternet alt yapım maksimum 50mbps'e kadar destekliyor Fiber altyapım yok VDSL olarak geçiyor sanırım 1 Dizüstü 1 Masaüstü 1 PS4 olmak üzere min 3 port olacak şekilde sağlıklı maksimum verim alabileceğim modem arıyorum.
Bütçe: 600TL
Önerilerinizi bekliyorum, hayırlı forumlar :)
XBOX 360 E YENİ KASA KAÇ TL EDER ?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 46
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.284 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar