MSI B450M M2 PRO MAX VE SERVISPOINT PROBLEMİ
Merhaba anakartımda yaşadığım garip bir problem nedeniyle anakartımı servispoint adlı servise göndermiştim (yetkili servisi MSI destek talebinden de teyit ettirdim ve gönderdim). Göndermeden önce benden istedikleri şekilde kutu içinde kutu ve gerekli bilgilerin yer aldığı belge ile birlikte kargoladım (İncehesap kutusunda).
Ürün az önce yurtiçi kargo tarafından gönderildi anakartın kendi kutusu dışında ekstra bir kutuya konulmamış. Ayrıca belirttiğim sorunun aksine sadece AÇILMIYOR etiketiyle ele alınmış oysa ki problem açılmaması değildi. Anakart ilk açılışta görüntüyü vermiyor aç kapa aç kapa yaptıktan sonra görüntü veriyordu bu sorun yaklaşık 1 ay önce başladı. Sorun olarak ise işlemci soketi yazılmış ancak 2 yıldır anakartını ve işlemciyi sökmediğim bilgisayarın nasıl işlemci soketinde hasar olduğunu merak ediyorum. Anakartım ilk açılış dışında sorunsuz şekilde görüntü veriyordu 'açılmıyor' aksine detaylı problemini hem mail üzerinden hem de kutu üstünde ki belge ile iletmiştim. Garanti kapsamı dışında problem olduğu ve 180 TL istenince tamir ettirmekten vazgeçtim ve geri kargolanmasını istedim.
Ürünüme hiçbir müdahalede bulunmadığım halde kullanıcı hatası denildi ve ekstra ücret talep edildi. Tamir ettirmek istemedim ve güvenliksiz bir şekilde ürünüm bana geri gönderildi. Üstüne garanti dışı olarak işlemsiz iadesi sağlanmıştır yazıyor
İlgili servis hakkında şikayetçiyim. Ürünümü uygun olmayan koşullarda yetkili servisten bana gönderilmiştir, yazdığım problemden farklı bir problem yazılmıştır.
Konu hakkında bilgi verilmesini istiyorum. Ekteki fotoğraflarda nasıl kargoladığımı ve bana nasıl geri geldiğini görebilirsiniz. MSI gibi bir firmanın servisinin tutumu böyle olmamalı.
MSI Türkiye ve MSI destek talebine durumu az önce ilettim.
B450M PRO-M2 MAX
Seri kodu: 601-7B84-060B1909006841
Merhaba 512 GB M2 SSD ve 2 TB HDD olan bir bilgisayar kullanıyorum. Yaklaşık 10 gün önce ekran kartı problemi nedeniyle tüm parçaları test ederken m2 diski de söküp geri taktım o güne kadar hiçbir problem yoktu. Ardından ekran kartımın muadili gelince yine görüntü gelmeme problemi olmaya başladı ben de sorun halen ekran kartında zannederken (vga cpu memory ışığı yanmıyor anakartta) bazen 20 saniye de bazen çok daha uzun süre de bilgisayarda görüntü yoktu. Sonradan fark ettim görüntü geldiği sırada M2 SSD nin ışığı yanıyor. Aklıma söküp taktığım ve bundan kaynaklı problem olabileceği geldi SSD'siz de bilgisayarı çalıştırdım çünkü.
Bu problemi nasıl çözebilirim biostan ssd yi boot 1 yaptım (bu arada ssd hdd boot 1 olarak gözüküyor) formatta attım ancak halen disk 0 hdd ve bilgisayar geç açılıyor bazen bu süre çok uzuyor. HDD AHCI olarak gözüküyor.
Anakart: MSI B450M PRO M2 MAX
Güncelleme: Hard diski söküp sadece M2 ile bilgisayarı açmaya çalıştım yine aynı şekilde geç görüntü geldi (bazen gelmiyor) anladığım kadarıyla başta boot etmiyor bilgisayar ardından dram vga ışıkları sırayla yanıp sönüyor ve ssd ışığı yanıyor normalde böyle bir olay olmuyordu biosu en son sürüme yükselttim belki de ondan sonra olmaya başladı. Emin olduğum şey ekran kartı sıfır geldi ve sorunsuz çalışıyor. Ramleri söküp taktım 16 olarak gözüküyor.
silinebilir
Silinebilir
Asus Laptop garip wifi problemi
|
Xbox One S WIFI bağlantı problemi
|
|
Ankara Xiaomi telefon tamir öneri
|
.
|
Laptopun ekran kartını yükseltebilirmiyim?
Kurban bağışı
|
İlgi Alanları: Futbol Bilgisayar Oyun
İstikbal Göklerdedir . |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 349
İkinci El Bölümü Mesajları: 53
Konularının görüntülenme sayısı: 6.942 (Bu ay: 97)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 188 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar