Bildiğiniz üzere 7 Temmuz 2024’te yürürlüğe giren GSR2 kapsamında tüm sıfır araçlarda belli güvenlik donanımlarının olması şart koşuldu. Bakanlık, bayilere GSR 2 sertifikası olmayan ama GSR 1’e uyumlu ve ellerinde kalan araçları geçen yılki satış sayısının max %10’u olacak şekilde muaf tutacağını söyleyerek tüm markalardan şase numaralarını bildirmelerini istedi. Bu bağlamda ARTES üzerinden tescil işlemi yapılabilecekti.
Fakat işler öyle gitmedi. Şu an ARTES sisteminde bu araçların ekranları açılamadığı için tescil işlemleri yapılamıyor. Geçen hafta opsiyonladığım peugeot 408 gt aracımı parasını ödememe rağmen teslim alamıyorum. Bakanlığın bu araçları ne zaman onaylayıp sisteme sokacağı ve durumun ne zaman düzeleceği de meçhul. Tatil planımız filan yalan olacak gibi, arabasız kalmak da cabası.
O nedenle bu aralar araç alacaksanız ya arabanın gsr2 uyumlu olduğuna emin olun (bayiye ısrarla sorun ve proforma faturada da yazması lazım), ya da planlarınızı ona göre yapın. Ben mağdur oldum siz olmayın.
İlgili haberler:
1.7m civarına suv önerisi
Selamlar.
1.7m bütçem var. Tercihen sıfır bir suv almak istiyorum. Kriterlerim:
- Elektrikli ve hibrit istemiyorum
- 2.el piyasası güçlü olsun satarken sorun yaşamayayım
- 360 derece kamera, ön ve arka park sensörleri gibi sürüşü ve park etmeyi kolaylaştırıcı donanımların olması gerekiyor
Ne önerirsiniz?
Ek olarak kendi araştırmalarım ile şu 3 araç arasında kaldım. citroen 1.4m civarı, 408 ve cupra ise 1.9m. Aradaki 500m'i sadece görünüş, elektrikli koltuk ve matrix ledler için vermek de çok mantıklı gelmiyor. Örn. 408 ile c4x'in motorları da aynı.
- Peugeot 408
- Cupra Formentor
- Citroen C4X
Selamlar.
Önümüzdeki ay nasipse arabayı değiştireceğim. Cherry tiggo 8 pro, cupra formentor ve 408 arasında kaldım.
- Cupra formentor'a genel olarak daha yakınım daha premium hissiyatı veriyor. Ek olarak sunroof kronik sorunlu diyorlar. Amortisör'ler sert geldi. Bir de ses ve klima kontrol düğmelerini beğenmedim.
- Kağıt üzerinde cherry çok daha f/p görünüyor, cupra ve 408'e göre daha üst segment ve birçok özelliği de 408 ve cupra da yok. Fakat işte cherry. Bir de şu an bayilerde araç yok ötv zammı ile fiyatlar ne olur bilmiyorum. Servis ve yazılım/donanım kalitesi düşündürtüyor özellikle uzun kullanım sonrasında ne olur bilinmez.
- Peugot bayileri semt pazarı gibi. Hatta bayiye bilgi almak için gittiğimde kimse ilgilenmedi bile. Güya randevu filan da almıştım. Yoldan torunuyla geçen teyzem bile girip domatesin kilosunu sorar gibi araç hakkında bilgi alıyor filan. Bu çok büyük sorun değil ama sonuçta marka algısını zedeliyor kendi neznimde.
Bu araçları kullanan arkadaşların deneyimlerini almak isterim.
LG OLED TV Yanma Garantisi
Merhaba. LG'nin 42 inch FLEX OLED modeli TV'sini MediaMarkt'tan satın aldım. Bilgisayar monitoru olarak kullanıyorum. Görüntü kalitesine diyecek yok. Fakat evden çalışan biri olarak haliyle işim gereği (yazılım) de kullanmaktayım. OLED TV'lerde uzun süre statik elementler ekranda gözükünce burn-in diye tabir edilen olay oluşuyormuş. Elimden geldiğinde önlemler aldım.
Fakat LG'nin bu durumda garantisi nasıldır? Daha önce bu sorundan garantiye giden oldu mu? LG Türkiye whatsapp hattı ile görüştüğümde, OLED'teki yanma sorunundan bir haberler. "Servis evinize gelir eğer sorun sizden kaynaklanmıyorsa garanti kapsamında işlem yapılır" diye genel bir cevap verdiler. Yorumlarınızı bekliyorum.
Fon ve Borsa İşlemleri İçin Aracı Kurum Tavsiyesi
Selamlar. Fon ve borsa işlemleri için web ve mobil arayüzünden işlem yapabileceğimiz aracı kurum arıyorum. Özellikle mobil tarafın arayüzü iyi olması gerekiyor. Kriterlerim aşağıda:
- Hızlı ve ulaşılır müşteri hizmetleri.
- Arayüzü güzel (web & mobil) ve teknik açıdan sıkıntısı olmayan
- Güvenilir
- Düşük komisyon ve hesap işletim ücreti
Bankaların kendi uygulamalarından yapmak istemiyorum. Örn. yapı kredi ile çalışıyorum ama yatırım kısmından bir haberler. Müşteri hizmetlerini aradığımda sanki duvara konuşuyormuşum gibi. Araştırmalarım sonunda isteklerime en uygun qnb finans invest olduğunu gördüm fakat hesap işletim ücreti ve komisyonları fazla geldi. O nedenle önerilere açığım.
HP Deskjet 2630 Silik Basma Sorumu
Merhaba. Kartuş seviyelerini dolu göstermesine rağmen aşağıdaki gibi çıktı alıyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
İstanbul Tuzla Nasıldır?
Merhaba. İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. ev bakıyoruz satın almak için. İnternette araştırdığım kadarıyla koku sorunu varmış. Hali hazırda oturanlar ya da bilgisi olanlar bölge ile alakalı bilgi verebilir mi?
Ps5 DualSense Sol Dpad Sorunu
Selamlar. Bugün days gone ve god of war oynarken fark ettim eğer sol dpada basılı tutarsanız aynı zamanda üste basmışınız gibi algılıyor. Sizde de öyle mi dualsense’i olanlar bir test edebilir mi? Yoksa benimki mi arızalı? Oyunla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Turknet Abonelik Başlamadan İptal Edilmesi
|
Acer Predator XB271HUAbmiprz Ölü Pixel?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 234
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 22.203 (Bu ay: 766)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware