Şimdi Ara

Cherry mi Cupra Formentor mu Peugot 408 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önümüzdeki ay nasipse arabayı değiştireceğim. Cherry tiggo 8 pro, cupra formentor ve 408 arasında kaldım.

- Cupra formentor'a genel olarak daha yakınım daha premium hissiyatı veriyor. Ek olarak sunroof kronik sorunlu diyorlar. Amortisör'ler sert geldi. Bir de ses ve klima kontrol düğmelerini beğenmedim.

- Kağıt üzerinde cherry çok daha f/p görünüyor, cupra ve 408'e göre daha üst segment ve birçok özelliği de 408 ve cupra da yok. Fakat işte cherry. Bir de şu an bayilerde araç yok ötv zammı ile fiyatlar ne olur bilmiyorum. Servis ve yazılım/donanım kalitesi düşündürtüyor özellikle uzun kullanım sonrasında ne olur bilinmez.

- Peugot bayileri semt pazarı gibi. Hatta bayiye bilgi almak için gittiğimde kimse ilgilenmedi bile. Güya randevu filan da almıştım. Yoldan torunuyla geçen teyzem bile girip domatesin kilosunu sorar gibi araç hakkında bilgi alıyor filan. Bu çok büyük sorun değil ama sonuçta marka algısını zedeliyor kendi neznimde.

Bu araçları kullanan arkadaşların deneyimlerini almak isterim.

• Çinli premium 7 koltuklu dev gibi araba istersen chery yok sportif olsun uzun yol yaparım kalkışı uzaması iyi olsun dersen cupra ya herkes bunu alıyor vardır bir bilfikleri yılların markası pejo al satı kolay olur dersen pejo al bence de cupra.

• Chery çok güzel bir araba ama son zamlardan sonra asla tercih edeceğim bir araba değil. 1.5TSI, DSG, DQ381, ıslak kavramalı bir Formentor tercihim olurdu bu adaylar arasında. Cam tavan sorunları falan büyük şeyler değil.

• formentorun yeni kasası çıkacak. mevcut kasa eskidi artık almayın. alacaksanız sağlam indirim yaparlarsa alın.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Formentor öyle ahım şahım uzayamıyor ki. Muharrem Gökçe'nin var youtube da rolling videoları çekiyor, gelen tokatlıyor giden tokatlıyor.

• Araç ne sıklıkla şehir
    İçi mi şehir dışı mı kullanılacak bu da çok önemli uzun yol vs olacaksa chery çok mantıklı formentor kasa değişiyor eski kasa kesinlikle almayın
  • formentor'un sorunu çok :(

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Chery ve 408 den daha iyi uzar diye tahmin ediyorum ama yeni kasa çıkacaksa beklenebilir ben olsam bu fiyat bandında corolla cross hybrit de dahil ederdim hybrit olması da gayet iyi.
    Omoda ile kıyaslaması var muharremin. Omodanın plaka bile okunmuyor. Formentorda racechip olmasına rağmen bayağı geri kalıyor.
  • Full şehir içi kullanıyorsanız 408 iyi bir seçenek, bende MG HS var arkadaşım 408 almış araç HS'den daha atik ve daha az yakıyor

Ama ben HS'yi 1540 a alırken o 1760 a almış arada fiyat farkı var ve en can alıcı tarafı MG HS daha kaliteli ve oturaklı ama 408 e binince şirket aracının süslü haline bindim gibi bir hissiyat oluştu bende.

Ama yukarıda saydığın üç araç içinden kıyaslama yapacak olursak şehir içi için 408 en başarılısı olur bence, direksiyon çok yumuşak vites geçişleri çok seri ve hissettirmiyor ufak motor sayesinde çok az yakıt sarfiyatı var ve görünüşüne göre içi-bagajı daha geniş.

Cupra Formentor da kullandım 408'den daha kaliteli duruyor ama 408 deki atiklik Cupra'da da yok, ama tip olarak 408'den daha güzel ve kaliteli :)

Chery Tiggo 8 kocaman tank gibi araba eğer geniş bir aileniz yoksa bence o araçtan uzak durun, ama geniş büyük araba seviyorsanız Çin olmasına bakmayın güzel bir araç (Avangarde modeli)

• 408 daha bir şekilli semalli duruyor dışardan.
    Yalnız chery formentoru da geçiyor kalkış uzamada
  • Bütçe nedir,kaç km yıllık yol yapıyorsunuz?

• Uzuycam diye kimse Formentor almasın ara hızlanmaları berbat, araç kaldıramıyor kendini vınlayıp duruyor. Ben 408 i tek geçerim bunların arasında. Gerçekten klass bir duruşu var aracın. Hızlanmasıda gidişide gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 10 Temmuz 2024; 11:7:27 >
  • Cupra şamar oğlanı, Muhammer'in kanalda gelen giden vuruyor, hızlanma için aklından bile geçirme

• 1 hafta sonraki izlenimlerim:

408:

Peugot bayileri o kadar ilgisizler ki, test sürüşü yaptırmayı geçtim arabanın anahtarı getirip elektronik aksamını test etmemize bile müsade etmediler. Yok test aracımız dışarıda diyenler oldu, anahtar başka bayide v.s. bir ton yalan. İstanbulda en az 4 tane bayi ile görüştüm. Aksine cupra kadıköydeki şubesine gittim. Adam en az 2 saat bizle ilgilendi. Kahvesinden test sürüşüne, detaylı fiyat çıkarttı her sorumuzu yanıtladı telefon numarasını verdi whatsapptan sorum oldukça yazıyorum.

408, cupra'dan iyidir hızlıdır bilemem ama bir tık soğuttu peugot markasından bayiler sağolsun. Sonuçta aracı aldığımda bir sorun yaşasam yine muhatap olacağım bu adamlar.

Cupra:

İnternetteki her yazıyı, videoyu, forumu yerli yabancı hatim ettim diyebilirim. Genelde insanların yakındığı konular:

- Araba konforsuz. Trim ve rolling sesini içeriye çok alıyor. Hatta boss ses sistemi anlamsız kalıyor diyenler olmuş.

- Süspansiyonlar çok sert.

- Klima ve ses paneli dokunmatik ve ışıklandırmasının olmaması kullanımı zorlaştırıyor. (benim için önemli, özellikle eşim biraz acemi olduğundan sürerken ekrandan açacak cesareti bulamayabilir, elinin altında kolay ulaşılabilir olması lazım)

- Dediğim gibi sunroof arızası çok yaşanıyormuş.

- Bir de yukarıda da belirtilmiş, yeni kasası çıkacağın şu an alınır mı konusunu muallak.

- Servis ağı, daha bilindik firmalar kadar geniş mi ve etkili mi sorusu aklıma geliyor.

- En önemlisi de 2.el piyasası. 1 sene sonra satmak istediğimde zarar eder miyim ya da alıcısını bulabilir miyim konuları muallak. Bu durum cherry için de geçerli.

Cherry:

2 bayi ile görüştüm. Eylül'e kadar araç yok dediler. Yeni gelecekler de ekstra gümrük vergisine tabi olacaklarmış. Zaten cupra, 408 fiyatına gelecek omada filan. O nedenle benim için albenisini kaybetti.

Bu 3 opsiyon'a yenileri ekledim. Bunlarla alakalı da bilgisi olanlar varsa ve verirlerse çok sevinirim. Ya da farklı önerileriniz varsa açığım. Bütçe max 2m. ve genelde şehir için kullanımı yapıyorum senelik 15 - 20k km kullanırım. Yılda 2 ya da 3 defa da uzun yola çıkarım.

İç donanım açısından en çok önem verdiklerim:

- Özellike eşim için 360 derece kamera, park asistanı, şerit takip, kör nokta, çarpışma önleyici v.s. olması çok önemli.

- Cam tavan ve sunroof.

- Elektrikli ve hafızalı koltuk

- Citroen c4x, fiyat 1.6 bandında. Kalite olarkak cupra ve 408'den hem daha kötü hem daha çirkin. Fakat 1 sene kullandıktan sonra d segementine geçmeyi düşünüyorum. O nedenle daha kolay satılabilirliği açısından düşük de olsa bir seçenek.

- Tiguan, vw'ye sövenler de var arşa çıkaranlar da. Benzer donanımı çok pahalıya geliyor. 2.el alma bir seçenek ama arabanın bir albenisi yok yani düz araba.

- Hyundai tuscon, şu anki aracım i20. Motor fena olmasada hyundai donanım ve yazılım kalitesinden hiç memnun değilim. 2022 model sıfır aldığım bu araç 2 kere yolda bıraktı beni. O nedenle hyundai'ye biraz temkinli yaklaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrblithe -- 14 Temmuz 2024; 12:32:20 >

• mrblithe kullanıcısına yanıt

Bir de bu araca bakın....Cherry mi Cupra Formentor mu Peugot 408 mi? 

Hibrit araç, Ağustosta yeni araçlar geliyor, şuan gemide....

Cherry mi Cupra Formentor mu Peugot 408 mi?

Cherry mi Cupra Formentor mu Peugot 408 mi?www.bydauto.com.tr
    BYD SEAL U DM-i
    https://www.bydauto.com.tr/sealu-dmi

• quote:

Orijinalden alıntı: mrblithe

1 hafta sonraki izlenimlerim:

408:

Peugot bayileri o kadar ilgisizler ki, test sürüşü yaptırmayı geçtim arabanın anahtarı getirip elektronik aksamını test etmemize bile müsade etmediler. Yok test aracımız dışarıda diyenler oldu, anahtar başka bayide v.s. bir ton yalan. İstanbulda en az 4 tane bayi ile görüştüm. Aksine cupra kadıköydeki şubesine gittim. Adam en az 2 saat bizle ilgilendi. Kahvesinden test sürüşüne, detaylı fiyat çıkarttı her sorumuzu yanıtladı telefon numarasını verdi whatsapptan sorum oldukça yazıyorum.

408, cupra'dan iyidir hızlıdır bilemem ama bir tık soğuttu peugot markasından bayiler sağolsun. Sonuçta aracı aldığımda bir sorun yaşasam yine muhatap olacağım bu adamlar.

Cupra:

İnternetteki her yazıyı, videoyu, forumu yerli yabancı hatim ettim diyebilirim. Genelde insanların yakındığı konular:

- Araba konforsuz. Trim ve rolling sesini içeriye çok alıyor. Hatta boss ses sistemi anlamsız kalıyor diyenler olmuş.

- Süspansiyonlar çok sert.

- Klima ve ses paneli dokunmatik ve ışıklandırmasının olmaması kullanımı zorlaştırıyor. (benim için önemli, özellikle eşim biraz acemi olduğundan sürerken ekrandan açacak cesareti bulamayabilir, elinin altında kolay ulaşılabilir olması lazım)

- Dediğim gibi sunroof arızası çok yaşanıyormuş.

- Bir de yukarıda da belirtilmiş, yeni kasası çıkacağın şu an alınır mı konusunu muallak.

- Servis ağı, daha bilindik firmalar kadar geniş mi ve etkili mi sorusu aklıma geliyor.

- En önemlisi de 2.el piyasası. 1 sene sonra satmak istediğimde zarar eder miyim ya da alıcısını bulabilir miyim konuları muallak. Bu durum cherry için de geçerli.

Cherry:

2 bayi ile görüştüm. Eylül'e kadar araç yok dediler. Yeni gelecekler de ekstra gümrük vergisine tabi olacaklarmış. Zaten cupra, 408 fiyatına gelecek omada filan. O nedenle benim için albenisini kaybetti.

Bu 3 opsiyon'a yenileri ekledim. Bunlarla alakalı da bilgisi olanlar varsa ve verirlerse çok sevinirim. Ya da farklı önerileriniz varsa açığım. Bütçe max 2m. ve genelde şehir için kullanımı yapıyorum senelik 15 - 20k km kullanırım. Yılda 2 ya da 3 defa da uzun yola çıkarım.

İç donanım açısından en çok önem verdiklerim:

- Özellike eşim için 360 derece kamera, park asistanı, şerit takip, kör nokta, çarpışma önleyici v.s. olması çok önemli.

- Cam tavan ve sunroof.

- Elektrikli ve hafızalı koltuk

- Citroen c4x, fiyat 1.6 bandında. Kalite olarkak cupra ve 408'den hem daha kötü hem daha çirkin. Fakat 1 sene kullandıktan sonra d segementine geçmeyi düşünüyorum. O nedenle daha kolay satılabilirliği açısından düşük de olsa bir seçenek.

- Tiguan, vw'ye sövenler de var arşa çıkaranlar da. Benzer donanımı çok pahalıya geliyor. 2.el alma bir seçenek ama arabanın bir albenisi yok yani düz araba.

- Hyundai tuscon, şu anki aracım i20. Motor fena olmasada hyundai donanım ve yazılım kalitesinden hiç memnun değilim. 2022 model sıfır aldığım bu araç 2 kere yolda bıraktı beni. O nedenle hyundai'ye biraz temkinli yaklaşıyorum.

Kesinlikle byd'nin D segment suv'u senin ilaçın

• @kocaballi @Moueson teşekkür ederim önerileriniz için. Fakat hibrit de olsa elektrikli düşünmüyorum. Çevremde sarj edebileceğim hiç bir yer yok. Bir de elektrikli araç kullanacak kadar düzenli ve planlı birisi değilim ne yazık ki. Cherry ve cupra için yazdığım yetkili servis ve 2.el piyasa sorunu byd için de geçerli değil mi?

• mrblithe kullanıcısına yanıt

Lütfen en azından bayiye gidin bir aracı inceleyip test sürüşü yapın . Çok memnun kalacağınıza eminim . Bu arada byd ülkemize yatırım yapacak bu kesinleşti . Yani yakın da ülkemiz de çok daha popüler bir marka olacak . En çok satan 5 markanın arasına girmek hedefleri . Global de zaten en çok satış yapan elektrikli otomobil markası , Çin'in en büyük markası . O yüzden 2. el veya yetkili servis sorunu olacağını hiç sanmıyorum . Ayrıca hibrit araç ile yapacağınız yakıt ekonomisini de hesaba katın lütfen .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.