Klimaya R410 Gaz Nasıl Basılır
|
|
Su Arıtma, Atık Sorunu Çözümü
Burada, su arıtma cihazlarında atık su miktarını nasıl azaltabiliriz onu paylaşacağım...
Su vazgeçilmez bir yaşam kaynağımız olduğu için, bunun tek damlasını ziyan etmemek için elimden geleni yapmak istedim yoksa atık suyu gördükten sonra kullanamazdım. Bunun araştırmasına girdim ve en son min atık oranına ulaştım.
Size tavsiyem kesinlikle kaçak önleyici aparat ve manometre kesinlikle olsun sisteminizde.
Tank doldugunda düğmeden veya vanadan kapatın ve tanktaki su bosalana dek açmayın. bardak bardak su almak ile tankın boşaltmak arasında atık oranında çok fark olur
Mevcut sistemim şu şekilde.
Şebeke basınc degerim 6.4-7.2 Bar
Şebeke TDS degerim 250
3 Adet Ön sediment filitre
1 Adet Vontron Membran filitre
1 Adet Filimtec Membran filitre
1 Adet Biocera Filitre
1 Adet Omnipure Tadlandırıcı filitre
1 Adet 10 Bar Pakkens yaglı manometre
1 Adet Kacak önleyici Aparat
1 Adet Ayarçlı basınç düsürücü
1 Adet Yuksek basınc sivici
1 Adet Alçak Basınç sivici
1 Adet 10 bar verebilecek pompa
1 adet 24 V an az 2-3 A adaptör
1 Adet Pae Tank
1 adet KRCL 72 Çift zamanlı Ayarlı flaşör
2 Adet 24v normalde kapalı selonoid valf
1 Adet Açma kapama düymesi
Kapalı kasa sistem olması güvenlik acısından tavsiye edilir.
Kaçak Önleyici aparat: Sisteme ilk şebeke suyu burdan girmelidir. Bu aparata 1 damla su bile gelse anında içindeki ped şişer ve sisteme suyu keser. Evi kaç kez su basmaktan kurtardı. Kullandıgınız Pasolu baglantlar zamanla kırılabiliyor, quick baglantılar ise cok fazla oynamaya gelmiyor kırımasada kacırabiliyor her iki baglantınında avantajı ve dez avantajı var.
Ayarlı Basınç düşürücü: Kaçak aparatından sonra buna giriş yapıyoruz ve 4 bar çıkış olacak şekilde ayarlıyoruz. Benim evde 7 bardan 4.5 bar a düşürdüm. Burdaki amaç olurda yuksek basınç gelirse sedimentlerin patlamasını onlemek ve pompa cıkısında sabıt basınç elde etmek yoksa evde herhangi bir su kullanımı oldugunda veya şebekede basınç dustugunde pompada basınç dalgalanır. veya tam tersı pompaya yuksek basınçlı su gırer ve diyafram zarar görür
Alçak Basınç Sivici : Bu sivici ilk sediment filitreden sonra yani ilk totrtu filitrenin çıkışına takıyoruz. Amaç olurda filitre tıkanırsa pompa devreye girmesin diye. Basına takarsak sebekede su oldugu sürece pompa calısır ve tıkandıgı zaman ilk filitre pompa aşırı zorlanır.
Birinci Selenoid Valf : Bunun giriş ucuna 3. sediment filitrenin çıkışı girer. Çıkışıda pompanın girişine girer. pompanın elektrik sistemine paralel bağlıdır. pompa çalışınca buda çalışır ve su geçişini açar. pompa duruncada su geçişini kapar ve dolayısıyla membrana su girişi durmuş olur.
Pompa : Birinci selonoidden çıkan supompa su girişine girer ve pompa su çıkışından 4 yollu vananın su girişine girer. Burda bir T baglantıyla Manometre baglanır. Pompa olması avantaj sağlar basınç yüksekte olsa
Çift Membran : İki membran birbirine seri baglanır. 4 Yollu vananın cıkışı birinci vontron membranın girişinwe, birinci vontron membranın atık çıkışı ikinci filimtec membranın girişine ve her iki membranın temiz su çıkışı bir Y bağlantıyla birleştirilip 4 yollu vananınarıtılmış su girişine baglanır. İkinci membranın atık çıkışı İkinci selonoidin girişine baglanacak. Birincisi vontron ikincisi neden filimtec derseniz ikinci membrana daha yuksek tds degerinde su girdiği için daha yuksek tds basarısı olan filmtec kullandım. siz ikisinide aynı marka kullanabilirsiniz. Asıl büyük oranda tasarrufu bu sistem saglıyor
İkinci Selenoid : İkinci selenoidin girişine ikinci membranın atık çıkışı bağlanacak. Elektrik baglantısı Pompayla ve birinci selenoidle paralel olacak yani üçü aynı anda devreye girip ve çıkacak. amac pompa durdugunda yuksek basınçtaki su iki membranda hapis olup membranda arta kalan basıçlı suyun tanka dolmasını sağlamak. yani pompa durdugunda zerre atıktan su akıtmaz ve bu sekıilde ciddi oranda atıktan tasarruf saglandı. ikinci selenoidin çıkışı 300 lük atık kısıcıya girip ordanda dısarı atılacak
Yüksek Basınç Sivici : Bu siviç 4 yollu vananın temiz su cıkışıyla tanka ve musluga giden hattın arasına bağlanacak ve üzerindeki ayar vidasıyla 4 yollu vananın kesime gitmesini engelleyecek bir basınca ayarlanacak (burası önemli)
KFLR 72 Ayarlanabilir Flaşör : Bunu kullanmamızdaki amaç pompayı belli süre calıştrıp durdurmak. bu sekilde membran giriş ve çıkışları selonoidle kapanır ve içindeki su basınç düsene kadar atık su vermeden arıtılmış su üretir. 7 saniye dur 12 calışacak şekilde ayarlı şuan. bu şekilde tank biraz geç dolacak ama atık önemli ölçüde azalacak.
Yukarıdaki sistemle tanksız kullanımda 1 e 0,25/0,30 atık yani 1 litreye 250/00 cc atık oranına ulaştım.
Tanklı olarakda elimde oranlar var buna cok yakın kesin netleşsin onu da yazarım
sadece 7 bar şebeke ve çifft membranda tanklı 1 e 1.1 oran,
çift selenoid takviyesiyle 1 e 0,8 orana,
pompa takviyesiyle 9.2 bar da 1 e 0.58 oran(1 kerede 8 litre su alırsan)
KFLR 72 baglandıktan sonra tanklı 8 litre su alınca oluşacak atık oranı heaplanmadı tahmini 1 e 0.35/0.4 gibi olacak.
çift membran sayesinde tank çok daha hızlı doluyor ve atık azalıyor hızlı dolduğu için. 8 litre tank tam 8 litre su alıyor. 13.5 dak doluyor
Vestel 12000btu Wi-fi Klima Almayı Düşünenler.
|
|
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.743
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 27.678 (Bu ay: 946)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 811 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri