< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 23 Mayıs 2024; 13:5:54 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Grundig GPWM 104855, Arçelik 10140 PMF vb. Su Sarfiyatı
-
-
Emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş. Fakat ölçüm yaptığınız programlarda yüklediğiniz çamaşır kapasitesi miktarını belirtmemişsiniz. Çamaşır yükünü belirtseydiniz kg veya yüzdelik tahmini doluluk olarak daha iyi anlayabilirdik. Çünkü az doluluk ile çok doluluk aynı su tüketimi olmayacaktır kumaşlar ne kadar çok su emerse su tüketimi ve elektrik tüketimi ona göre oranla artacaktır.
Eğer tüketim verileri doğruysa su konusunda epey tasarruflu görünüyor. Çünkü eski Arçelik Beko cihazları ezbere bir seviyeye kadar su alır o ezbere olan su seviyesini koruyarak yıkama işlemini yaparlardı. Çok şükür ne mutlu ki şimdi bu mantıktan vazgeçmiş görünüyorlar yazılımı da geliştirmişler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam onu tam olarak ölçmek çok zor. Fakat bazı programlar var içinde 1 tane çamaşır koysanızda aşırı derecede su alıyor. Devamlı kullandığım programlar da 1 kaç deneme yaptım farklı yük lerde çok fazla değişmedi su sarfiyatı. Özellikle eco da hiç değişmedi desem yeridir. Hatta okadar az su alıyorki aqua touch çok çamaşırsa suyu çektiğinden suyu pompa kayacak su kalmıyor makina da bütün su çamaşırın üzerinde. Hatta suyu boşalttığı vakit okadar az su çıkıyorki 1 litre civarında. Ana yıkamadan sonra ve her durulamadan sonra belli bir süre sıkma yapıyor ozaman su çıkıyor. Bu güzel bir özellik bu sayede köpükler çamaşırdan uzaklaşmış oluyor. Çok emin olmamakla birlikte durulama suyundaki köpüğü algılayan bir sensör olma ihtimali var. Ama sanmıyorum. Kesin anlamam için içini açmam lazım. Eco mod hariç diğer programlar da su sarfiyatı yüke göre değişebilir ama aşırı değişeceğini sanmam. Çünkü çok fazla test yaptım. Biriken suyu boşaltırken bile içim acıyor. Ama tam yükte 10 kg yükte pamuklu yıkamada sizin için deneyeceğim. Bunun için tartı aldım. Arçelik güzel fkat pahalı ben grundig tercih ediyorum aynı kalite çok daha ucuz.
Tek bir sorun var sentetik türü yıkamalarda çok kısa ön Yıkama yapıyor sanki çamaşır ıslak ve Tozunu almak için. 1 dak sürmüyor 7 litre suharcıyor. Bitiminde istisnasız çok az su alıp buhar yapıyor ama buhar aktif değil. Buda çamaşırlarrın sıcak ve nemli çıkmasına sebep oluyor. Bunu neden yaptığını anlamıyorum. Kaç sefer aradım, kaç yerden yazdım. Argeden mühendis bir arkadaşı bağlayın dedim. Yok servis gelip bakacak dediler. Dedim servis lik bir durım yok servis gelsede anlayamaz. Video dahi çektim. Ama ar-ge mühendisine ulaşamadım. Servis gelse arıza koduna bakacak. Yok arıza kodu. Test yaptıracak hepsini yapıyor. Arıza yok deyip 400 tl ücret alacak. Oysa ben iyiliklerini istiyorum makinalarında yazılımsal hata varsa düzeltsin ler dıyerek. Ben kendi mantığımla anlamaya çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 23 Mayıs 2024; 19:27:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
O su seviyesini anlama sistemi aynı muhtemelen. Kazandan bir boyuyla seviye algılayan bir sensör var. O muhtemwlwn elektronik olmuştur eskiden mekanik idi. Yük miktarını ilk önce boş kazan ile belli bir miktar su alarak kalibre ediyor. Bunu baz alarak içine konan çamaşıra göre su ve süre ayarlaması yapıyor. Ama bunu hiçbir servisin yaptığını sanmıyorum. Kitapçığın ilk sayfasında yazıyor kalibre yapın diye.
Yükünasıl algılıyor derseniz. Motor kalibre esnasında boşta çektiği akım var. Sonrasında yüklendiğinde çektiği akıma göre süre ayarlaması yapıyor. Çok yüklendiğinde süre uzuyor az yüklü iken süre kısalıyor. Ama bunu pamuklu ve eco modda yapıyor tahminim. Zaten diğer hiç programın yükü 10 kg değil 2-5 arası değişiyor.
Dengesiz yükü ise motorun tepeye çıkış akımıyla tepeden aşağı iniş akımı nı kıyaslayarak yapıyor. Sesinden anlıyorsun zaten yükü dengelediğini. Sürenin uzamasına tek sebep yük dengelemesi.
Elektrik harcaması çok kayda değer değil dinamik rezistans var şimdikiler de hızlı ısıtıyor. Aylık kurutma ve çamaşır makinası 20-30 tl ya var ya yok. Akıllı priz takılı ordan takip edebiliyorum. Su önemli benim için ekomod fazlasıyla güzel ve tasarruflu yıkıyor.
Yurt dışında kullanıcılatın çok fazla videosu var bu çamaşır makinasıyla ilgili. Özellikle Beko meşhur ve fan sayfaları bile denk geldim. Canlı yayın yapan bile var -:)
-
Çünkü eco program enerji ölçümlerinin yapılıp test edildiği program. Şimdiki güncel Avrupa birliği enerji normları enerji konusunda çok titiz davranıyor makineler de belirli tüketimin altında olmak zorunda yoksa modeller satışa sunulamaz. Yıllık elektrik, su tüketimi, ses gürültü seviye sınıfı, sıkma performansı sıkma sınıfına kadar daha detaylı değerlendiriliyor. Hatta enerji etiketleri değişti eski A++ enerji verimliliğinde bir cihaz yeni etiketle D sınıfına kadar geriledi.
Ama çamaşır makinelerindeki eco programları ben sevmiyorum. Düşük ısı düşük su seviyesi ne kadar iyi verim elde edilebilir. Veya iyi yıkansalar bile az suyla ne kadar iyi durulama olabilir orası şüpheli.
Normal Programlarda tama yakın doldurup çalıştırıp kullanmak daha mantıklı.
Dediğiniz sensör olduğunu bende zannetmiyorum. O dediğiniz sensör Aqua Sensör olur. Suyun içine kızılötesi ışınlar tutarak suyun bulanıklığına bakar durulama ekler veya durulama suyu temizse azaltır. Kirlilik durumuna göre durulama su seviyesini bile arttırabilir. O dediğiniz şey Bosch Siemens grubunun eski üst modellerinde vardı.
Evet ara sıkma yapması durulama performansını artırır yeni bir şey değil otomatik makinelerde 30 senedir var.
Tartı ile makineye attığınız kuru çamaşır miktarını ölçüp ona göre su tüketimini kontrol ederseniz çok daha aydınlatıcı olacaktır. En azından kılavuzda belirtilen tüketim değerleri ile gerçek kullanımdaki tüketim değerleri ne derece örtüşüyor görmüş oluruz.
Dediğiniz sorun yazılımsal olabilir muhtemelen yazılım kodlaması ile alakalı. Saçma mantıkla düşünülmüş.
Evet zaten Grundig Arçelik aynı. Hangisi uygun fiyatlıysa onu almak daha mantıklı.
Zaten temel olarak mantık aynı. Eski serilerde mekanikti. Şimdi artık sayaçlı flowmetreli olmuştur. Mesela Bosch Siemens in makineleri de belirli su alarak yıkamaya başlar suyu yedirme aşamasında ne kadar su aldığını flowmetre sayar çok su emdiyse çamaşırlar ona bağlı süreyi uzatır az çamaşır varsa zaten az su emdiğini algılayarak süreyi düşürür.
Electrolux de ise durum biraz daha farklı. Onda da ilk 30 saniye içinde kuru kuru çevirerek motora binen yükü saptıyor tahmini süre veriyor. Ama 15-20 dk lık ıslatma evresi bittikten sonra kumaşın emdiği su miktarına göre tekrar süreyi güncelleme yapıyor.
Motora binen yüke göre süreyi ayarlaması güzel ama electrolux gibi su emme oranına göre de süreyi güncellemesi daha iyi olur. Eğer öyleyse de çok iyi.
Siz memnunsanız tüketim ekonomiklik performans olarak sevindim. İnşallah memnuniyetiniz uzun yıllar boyu devam eder.
Yabancı kanalların ilgi alanı bu abone ve izlenme beğeni sayısına göre de hatta YouTube üzerinden para kazanıyorlar. Biz ilgilenenler olarak da videolarını izliyoruz makinelerin çalışma prensibi yazılım algoritması her şeyine daha detaylı bakıyor ilgileniyoruz :).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kuru yükte 30 saniye döndürüp kilo algılamasını eco modda yapıyor. Az yükte direk süreyi kısaltıyor. Üzerinde kurutma makinası var o olmasa içini çoktan açmıştım. Sensörler hakkında emin olabilirdim. İnternette bir videoda üstten videosu var içinin. Orda su miktarı ölçmek yine eskisi gibi flowmetre görünmüyor. Köpük algılama sistemi var ki köpük sönümleyici devreye girmiştir diyır klavuzu nda. Onasıl tespit ediyor bilemedim. Kitapçığında kullandığı su değerlerini yazıyor. O rakamları görünce zaten dedim nasıl makina alfık. Ama diyorki eco mod hariç diğer su sarfiyatları referans olarak verilmiştir diyor. Öğle olunca bir öleyim dedim. Mesela pamuklu için 98 litreyazıyor kitapçılta. Hızlı yıkamaya 75 yazıyor. Ben yine okadar incelemezdim bunu. İndirilen karma programda çamaşırlar ıslak çıktı, tekrar sıktırdım değince makina radara girdi bende. Dediği gibi tekrar test ettim karma programda en son sıkmadan sonra ki 800 devirden fazla sıktırmıyor birde buhar akif olmasa dahi buhar uyguluyor. Hal böyle oluncada zaten çamaşır nemli buharla daha da nemleniyor. Hadi dedim adı üzerinde karma program belki hepsine uysun diye böyle bir şey yapmışlardır dedim. Sonrasında sentetik denedim baktım onda da aynı durum olunca servisi aradım. Servis yollamaya çok meraklı bir marka hemen gelsin dedi. Ya dedim servislik bir durum değil bu bana argeden birini bağlayın değince ilk önce servis bakacak. Dedim gelmesin boşuna. Birde arıza yoksa 400 tl para ödeyeceğiz. Bende dedim servis 1.5 saat ptogramın başında beklesin vereceğim dedim eğer arıza yoksa. Bana göre hatalı bir döngü var. Veya%100 sentetik ürünlerde bu son aşamada ki buhar iş yapıyor. Biz muhtemelen karışık koyuyoruz.birde fiber yakalayıcı filitre var o daha çamaşır yıkama bitmeden doluyır ve hata veriyır doldu deyip sonrasında fiber devre dışı kalıyor. Onu iptal ettim filitreyi söktüm. Bu sefer nemli fakat çok da nemli çıkmadı.(onu gözlrmleyeceğim) en gereksiz özellik bu fiber yakalayıcı. Normalde her yıkamada değişmesi lazım biz Türkler yıkıyor tekrra kullanıyoruz ve suya karışıyor havlar. Ayrıca kurutma makinasından çok daha fazla yıpratıyor çamaşır makinası çıkan havalara bakınca. Uğraşmamak için servisle iptal ettim randevuyu.
Eco mod az suyla yıkıyor fakat zor leke olmadığı zaman hiçbir şekilde temizliğinden şüphe duymadım. Ölçüm esnasında bir çamaşırın rengi öğle atmış ki suyun rengi bildiğin mavi olmuş. Dedim renkler karıştı hanıma ne diyeceğiz. Soğuk su ile yıkafığından birşey olmamamış çamaşırlara. Her zamanda eco kullanılmaz. Makina sağlığı acısından arada 50-60 derece pamuklu kullanılıyor.
Yabancı sitelerde bekonun servis kitapçıkları var. Orda çok ayrıntılı anlatıyor herşeyi. Servis ona baksa olayı çözer ama nerde. Düşün NTc nin kaç sıcaklıkta kaç Ohm olduğu programın işleyişi grafiksel. Dengesiz yükün ve çamaşır yükünü nasıl ölçtüğünü referans değerlerine kadar.
Bosch Alman üretimleri iyi Kale gibi, ama türkiye üretimi standart. Samsung a101 de yapay zekalı olanı vardı çok fazla şikayet vardı cesaret edemedim. Riske girip Tam alacaktım Stok bitmiş. Bosch ıdos Alman üretimi vardı tipini beğenmedim. Birde parçasını bulamayız dedim ve servis çok aman aman değil.Arçelik servis olarak gerçekten iyi. Vestel de klima montajına taşeron gelmişti.Arçelikte bu makina 36 civarında ve hayatta o parayı etmez. Daha düşük versiyonu vardı grundig ama fiyatına göre 10 numaraydı 1000 devir yok diye iptal ettim. Bunun ekranında ve demo progfamına bakarak 1000 devire ayarlanır dedim. Sağolsun ar-ge ekibi 800 den 1200 atlamış 1000 devir yok.
En kısa sürede 10 kg pamuklu testi yapacağım. Çamaşır birikmesi lazım -:)
-
10 kg çamaşır birikmesi. 5kg ile pamuklu normal yıkama. Ama kazan 4 de 3 dolu vaziyette. 3 tane el havlusu 1 tane banyo havlusu 3 adet kot gerisi karışık çamaşır yıkama su sarfiyatı
Ana Yıkama 14 litre
1. Durulanma 20 litre
2. Durulanma 20 litre
Bir önceki testte çamaşır buna göre az ve su tutan çamaşır yoktu. 15 litre fazlası var.
10 kg bu makina, 10 kg çamaşır kazan nasıl alır bilemiyorum. Servis kg bakma camdan bskınca yarıyı fazla gecmesin diyor. 10 kg den kasıt kuru mu yoksa ıslak çamaşır mı. İlave su özelliği var. Onu açınca yarısı kadar yükleyin diyor.
Arkasından eco mod ile beyaz gömlek yıkadım. Hatta bir gömlek te çıkmayan yaka kiri vardı . 60 derecede iki kez yıkanmasına rağmen ve güçlü leke çılarıcılara rağmen çok hafif kalmıştı.
Damol leke cıkarıcıyı yakaya sıkıp 15 dak bekledim ve toz detarjana ek bingo oxygen çamaşır suyu ile. Soğuk suda eco modda çıktı. Diğer çamaşırlarınkide çıkmamıştı onlarda çıktı.
Benzer içerikler
- vestel bulaşık makinesi 19h hatası çözümü
- beyaz eşya depoda bekletme süresi
- kurutma makinesi üçlü prize takılır mı
- hotpoint ariston çamaşır makinesi kırmızı kilit işareti
- çamaşır makinesinin altından su gelmesi
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi çamaşır makinesi
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi bulaşık makinesi
- roborock qrevo curv fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X