Bina yapılırken alınan örneklerin raporları nerede?
Merhaba, İstanbul Maltepe'de oturduğum bina 10 yıllık. Bina yapılırken yapı denetim firmasının verdiği raporları nereden görebilirim? Belediye'nin hangi birimi ilgilenir bu işle, para isterler mi, bu kayıtlar elektronik ortamda bulunur mu bilen var mı arkadaşlar?
Clio 1.5 DCI vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı
|
Citroen C4 vs Clio 4
Arkadaşlar selamlar,
140bin civarında param var. Bu iki aracı beğeniyorum, moov vasıtasıyla clioyu sık sık kullanıyorum fakat C4'ü denemedim.
Araçlardan birinin C diğerinin B sınıfı olduğunun farkındayım. Fakat genel olarak yürütme maliyeti(yakıt tüketimi, sanayideki parça-işçilik fiyatları, servis bakımı vs) ve sorunsuz kullanım açısından baktığımızda 100bin km civarında 2015-2016 arası c4ler mi yoksa yine nispeten daha az kilometrelerde yine aynı senelerdeki clio'ları mı tavsiye edersiniz?
Dediğim gibi farklı sınıftaki araçlar fakat citroen'in parçaları, işçiliği pahalı diye kulağıma geldi . Yakıt tüketimi olarak da cliolar sanırım şehir içinde 6-7 arasında.
Yorumlarınızı alabilir miyim?
Yağ eksilten 2013 clio araç alınır mı ?
Merhabalar
Bir bayiden 2013 1.2 turbo EDC 120HPbenzinli otomatik için teklif aldım. Telefonda biraz sorguladığımda aracın yağ eksilttiğini söylediler. Kendi kontrollerinde(96 nokta kontrol diyorlar) bu sorun görülmüş sadece.
Sizce 8 yaşındaki benzinli bir araçta yağ eksiltme normal midir? Aile aracı olarak kullanacağım sorun yaşar mıyım?
Merhabalar,
Başlıkta belirttiğim fiyata uygun otomatik vitesli bir aile arabası bakıyorum. Clio, i20, C3, Rio, Corsa bunları araştırdım. Kriterler şunlar,
Her gün işe gidip gelinecek nispeten az yakması
Evde benim haricimde 1 acemi şöför var ve acemiliği bu arada çıkacak diyebiliriz, haliyle bakım masraflarının çok olmaması gerekiyor.
Benzin veya dizel tercihim yok fakat lpg'ye sıcak bakmıyorum.
Clio'ları moov aracılığıyla sık sık kullanıyorum, beğeniyorum fakat arka koltuklar gerçekten çok dar. Otomatik i20'lerin çok yaktığı sık sık söyleniyor forumda.
C3 ve Rio konusunda çok bilgim yok bu araçları daha önce kullanmadım
Bu fiyatlarda bi araba alırken başka ne kriterler olmalı?
100bin- 150bin km 2014,2015 model araçlar için yüksek km'ler midir?
Yorumlarınızı alabilir miyim?
Merhaba,
Dell vostro 5568 laptopum açıldıktan 2-3 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor. Laptop daha önce yere düştüğü için menteşeleri zarar görmüştü. Fakat aylardır masaüstünde sabit bir şekilde kullanıyorum. Sanırım menteşeler şarj aletininin soketine de zarar verdi ve soketin kablolardan birisi koptu. Bunu güzelce lehimledim. zaten tek kablo olduğu için kolay oldu.
Şimdi elimde şişmiş bir batarya ve power tuşuna bastıktan 2-3 saniye kapanan bir laptop var. Şunları denedim
- 8GB Ram'in soketini değiştirerek denedim. RAM'siz açılmıyor zaten.
- BIOS pilini ve bataryayı çıkarıp 30 sn power tuşuna basarak statik elektrik ihtimalini eledim.
- HDD'yi çıkarıp, SSD'yi takıp, tam tersi durumu ve her ikisi de olmadan denedim.
Pc hala açılmıyor. Batarya şişmiş dahi olsa pcnin açılması gerekmez mi ?
Deneyebileceğim başka bir şey var mıdır?
Merhabalar,
Okuldaki akıllı tahtanın 3.5 mm kulaklık girişi var, mikrofonlu headset bir kulaklık ile kullanıyoruz. Kablosu kısa olduğundan tahtaya çok yakın oluyorum yarım saat sonra başım ağrıyor. Slaytları pc'den değiştirirken akıllı tahtaya uzak olmak istiyorum. Vacoom çizim tabletlerinden edindim, akıllı tahtayı o şekilde kontrol ediyorum.
Şimdi sorum şu: JBL 500BT Kulaklığımı kullanmak istiyorum. Tahtanın özelliği yok, 3.5mm çıkışı var. Araya nasıl bir aparat almalıyım ki Bluetooth kulaklığın mikrofonunu akıllı tahtada kullanabileyim? Arabalarda kullanılan 20-30 Liralık AUX-Bluetooth dönüştürücü aparatları işimi görür mü?
Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler
3000-3500 tl arası telefon tavsiyesi
|
Samsung UE55JU7000 Ekrandaki parlak nokta sorunu
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 53
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 13.975 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar