Şimdi Ara

Yağ eksilten 2013 clio araç alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir bayiden 2013 1.2 turbo EDC 120HPbenzinli otomatik için teklif aldım. Telefonda biraz sorguladığımda aracın yağ eksilttiğini söylediler. Kendi kontrollerinde(96 nokta kontrol diyorlar) bu sorun görülmüş sadece.

Sizce 8 yaşındaki benzinli bir araçta yağ eksiltme normal midir? Aile aracı olarak kullanacağım sorun yaşar mıyım?

• ben bulaşmazdım. nissan qashqaide aynı problem vardı, kafam hiç rahat olmadı.

• Araç kaç kmde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt

40000km'de araç. Telefonda bu araçlarda sık sık karşılayoruz normal bi olay dediler. Biraz araştırdığımda ben de bu problemle karşılaşan çok kişi gördüm.

• genel olarak bütün araçlar için "devamı gelmeyen motorlardan uzak durun" hocam. 1.2 motor sorunsuz olsa şuan hala olurdu ama artık yok.

• 96 nokta şeysinde yağ eksilttiğini nasıl anlamışlar? bence 3 kağıt tam olarak burada başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erondem

40000km'de araç. Telefonda bu araçlarda sık sık karşılayoruz normal bi olay dediler. Biraz araştırdığımda ben de bu problemle karşılaşan çok kişi gördüm.

2016 öncesindeki serilerde var maalesef ama bende 2016 var bı gram yağ eksiltme yok motor blok ve segmanda güncelleme yapıldı .Bu arada motorların devam edip etmemesi sadece sorunla alakalı değil emisyonu tutturmakla alakalı .Adamların derdi emisyon .Bu yanlış ifadeyi düzelteyim dedim yorumlardan birine istinaden 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sonofisiris2 kullanıcısına yanıt

Renault bayinin verdiği bilgi servisteki arkadaşlar kontrollerde görmüşler. Artık kartelde yağ mı gördüler bilmiyorum. Mavi duman atıp, yağ yakacak kadar kötü durumda arabayı servis almaz diye düşündüm ama yanlış mı sizce?

• Arkadaş yazmış 2016 dan sonra yok gibi. Öncesinde kronik sorun diyebiliriz.

3 4 ay önce sorduğumda bu sorun 5/6 bin TL maliyet ile çözülür denmişti.

Fiyat uygunsa olabilir. Sonuçta çözümsüz değil. (Ama extra maliyet var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 15 Mart 2021; 18:29:42 >
  • 10 yaşında, parçası ucuz/bol, 1.6 atmosferik ve pazarlıkla fiyattan motor yenileme parasını düşülmüşler hariç yağ eksilten araba alınmaz. hele hele yağı eksilten yeni nesil yüksek sıkıştırmalı turbo benzinliyse hiç alınmaz. çoğunu tamirciler bile açmıyor 1.0 1.2 fındıkgillerin, sandık motorla hallediyorlar.

• erondem E kullanıcısına yanıt
    Davayla degistirdigim eski 0 km deki aracımın motoru.Kullanma kilavuzunda bile 1000 km de max 0,5 litre yag yakar yazar ama Benim arac 2,1 litre yag yakti 1000 km de.Bu motor yapisi geregi yag yakiyor ama yakmiyor diyende var Benim gibi 2,1 litre yakanda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fuji

Davayla degistirdigim eski 0 km deki aracımın motoru.Kullanma kilavuzunda bile 1000 km de max 0,5 litre yag yakar yazar ama Benim arac 2,1 litre yag yakti 1000 km de.Bu motor yapisi geregi yag yakiyor ama yakmiyor diyende var Benim gibi 2,1 litre yakanda...

O neymiş maşallah, pompada benzin alırken yağda almak lazım ikisini karışık yakıyormuş  

• caspento kullanıcısına yanıt
    Eski mobiletler gibi ortak yakiyorlar yagla benzini 😂
  • Çok teşekkürler bilgiler için, şimdilik bu arabadan vazgeçtik.

• 2013 Clio4 1.2 120hp EDC aracı 50.000-80.000 km arası arkadaşım 80.000-100.000km arası da ben kullandım. Bu süre boyunca yağ seviyesinde farkedilir bir azalma görmedik. Tüm bakımlarını Renault yetkili servisinde 5W40 RN0710 yağ ile yaptırdık
  • yağ eksiltme olayı sıkıntı. 2 sene önce benim araçta yağ ve su eksiltirdi. her hafta baştan yağ koyardık ve 2 günde 1 su eklerdik.

yani bezdirir bi süre sonra

• yağı nereden eksilttiği önemli

turbo mu ?

segman mı ?

yoksa conta kaçağı mı?

• yağ eksilten sorunlu bir motor bence alınmamalı . aldınız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 15 Temmuz 2021; 13:9:24 >
  • 20 yıllık araba bile yağ eksiltmiyor,düşün artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.