Şimdi Ara

200bin+ Km araç alınır mı?Motor sıfırmı,anlaşılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaç km üstündeki araçlara temkinli yaklaşmak lazım?
    Hem Kullanım hemde birkaç yıl sonra satabilmek açısından.

Motor sıfır toplanmışsa bu iyi birşey mi?
    Bunu motor ustaları anlayabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• normalde iyi bakılmış bir benzinli motor 400-500 bin km lerde rektefiyeye giriyor. 200 bin km veya öncesinde rektefiyeye girmiş olan motor kötü kullanılmış anlamına gelir. Motoru kötü kullanılan aracın genel kullanımının da ihmal edildiğini tahmin etmek zor değil. O yüzden 200 binlerde rektefiyeye girmiş bir aracı ben almazdım. Ancak şöyle bir durum var. benzinli araçlara LPG tüpü takılıyor.LPG yüzünden motor zarar görüyor ve araç marka modeline göre 50 ile 200 bin km arası motor açılıp tamir ediliyor. Bu bakım tam rektefiye olmayıp buna rektefiye yapılmıştır diyenler var. siz araç sahibine sorun, rektefiye neden oldu diye? tüpten dolayı siboplar eridi filan derse o araç alınabilir ancak genel rektefiye ise kötü kullanılmış bir araç ile karşı karşıyayız.
  • 250 bin de araba alsan 2 sene sonra satmaya kalksan olacak 300 bin. Alması sorun değil de nasıl satacaksin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avia

250 bin de araba alsan 2 sene sonra satmaya kalksan olacak 300 bin. Alması sorun değil de nasıl satacaksin?
    mercedes motorları çok sağlam, 200 bin km mercedes için bir şey değil.. dayımda 2004 e200 kompressor var 280 binde rutin bakımları dışında bir sıkıntısı yok canavar gibi makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

mercedes motorları çok sağlam, 200 bin km mercedes için bir şey değil.. dayımda 2004 e200 kompressor var 280 binde rutin bakımları dışında bir sıkıntısı yok canavar gibi makine

Alıntıları Göster
    Ben 204 bindeki octiimi 1 haftada sattım. Alan bir polisti, şehir dışından geldi araca baktırmadı bile. Ama ben Allah var araca çok iyi bakmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 6 Haziran 2016; 13:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

Ben 204 bindeki octiimi 1 haftada sattım. Alan bir polisti, şehir dışından geldi araca baktırmadı bile. Ama ben Allah var araca çok iyi bakmıştım.

Alıntıları Göster
    Temiz bakımlıysa alınır da. Ben dizel 326.000 deki aracımı satamıyorum şuan.
  • hocam şöyle düşünün. araç fabrika çıkışı : 100 hp
    100 bin km sonunda ortalama 92 beygire
    200 bin km sonunda ortalama 85 beygire düşer gücü. 200 bin üstünde bakım, rektefiye filan yapılmamışta 75-80 beygire düşecektir gücü. Bu da aracın daha fazla yakmasına, kasayı kaldıramamasına, çekişten düşmesine yol açacaktır. Yani bunlar sorun değil derseniz gayet tabi alınabilir. rektefiyeden sonra motor % 100 olmasa da % 90 gücüne geri döner. 200 bin km de rektefiyeye girmiş araca da güven olmaz zaten , o ayrı konu.
  • Baba yadigarı Passat var onuda 200 bin üstü km ye kadar kullanmak istiyorum bakalım hayirlisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel araç hala alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazdıklarınızdan reftefiye iyi birşey diye anlama aşamasında iken son cümlede bir anda kötü birşey algısına kapıldım.
    200binde reftefiyeye girmiş araca güven olmaz demişsiniz ama peki normalde kaçta giriyorki bu araçlar reftefiyeye. Ya güzel bilgiler vermişsin ama kafam karıştı :)

• ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    normalde iyi bakılmış bir benzinli motor 400-500 bin km lerde rektefiyeye giriyor. 200 bin km veya öncesinde rektefiyeye girmiş olan motor kötü kullanılmış anlamına gelir. Motoru kötü kullanılan aracın genel kullanımının da ihmal edildiğini tahmin etmek zor değil. O yüzden 200 binlerde rektefiyeye girmiş bir aracı ben almazdım. Ancak şöyle bir durum var. benzinli araçlara LPG tüpü takılıyor.LPG yüzünden motor zarar görüyor ve araç marka modeline göre 50 ile 200 bin km arası motor açılıp tamir ediliyor. Bu bakım tam rektefiye olmayıp buna rektefiye yapılmıştır diyenler var. siz araç sahibine sorun, rektefiye neden oldu diye? tüpten dolayı siboplar eridi filan derse o araç alınabilir ancak genel rektefiye ise kötü kullanılmış bir araç ile karşı karşıyayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

Yazdıklarınızdan reftefiye iyi birşey diye anlama aşamasında iken son cümlede bir anda kötü birşey algısına kapıldım.
    200binde reftefiyeye girmiş araca güven olmaz demişsiniz ama peki normalde kaçta giriyorki bu araçlar reftefiyeye. Ya güzel bilgiler vermişsin ama kafam karıştı :)
    Büyük problem, büyük tehlike. Bi turbo cırtlasa, bi enjektör, bi mazot pompası gitse bittiniz. Ona göre. Bakmayın millet atıp tutuyor, bi kara duman gelse egsozdan çözene kadar adamın ocağına incir ağacı dikiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Baba yadigarı Passat var onuda 200 bin üstü km ye kadar kullanmak istiyorum bakalım hayirlisi
    Km yerine aracın durumuna bakmak daha doğru olur. Nice 200 bindeki araç, 100 bindeki araçtan iyi durumdadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

normalde iyi bakılmış bir benzinli motor 400-500 bin km lerde rektefiyeye giriyor. 200 bin km veya öncesinde rektefiyeye girmiş olan motor kötü kullanılmış anlamına gelir. Motoru kötü kullanılan aracın genel kullanımının da ihmal edildiğini tahmin etmek zor değil. O yüzden 200 binlerde rektefiyeye girmiş bir aracı ben almazdım. Ancak şöyle bir durum var. benzinli araçlara LPG tüpü takılıyor.LPG yüzünden motor zarar görüyor ve araç marka modeline göre 50 ile 200 bin km arası motor açılıp tamir ediliyor. Bu bakım tam rektefiye olmayıp buna rektefiye yapılmıştır diyenler var. siz araç sahibine sorun, rektefiye neden oldu diye? tüpten dolayı siboplar eridi filan derse o araç alınabilir ancak genel rektefiye ise kötü kullanılmış bir araç ile karşı karşıyayız.

Ben bilmediğim için eksik bilgi paylaştığımı sayenizde anladım. Esasında benim sorum dizel araçlar için.
    Ben bütçem dahilinde dizel bir araç bakıyorum ama bunu kapsayan neredeyse tüm modellerde 150-200bin km civarında. 200bin üstünede hiç bakmıyorum zaten.

Birde motor sıfırlandı yazanlar var böyle iftihar ederek.Sizce nasıl hareket etmeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hug

Büyük problem, büyük tehlike. Bi turbo cırtlasa, bi enjektör, bi mazot pompası gitse bittiniz. Ona göre. Bakmayın millet atıp tutuyor, bi kara duman gelse egsozdan çözene kadar adamın ocağına incir ağacı dikiyor.

Çok doğru.Ama servise götürüp 50-100 tl versek anlık durumu söylerler. Ama sonrası için yine sorun çıkabilir mi acaba böyle km yüksek motorlarda diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Km yerine aracın durumuna bakmak daha doğru olur. Nice 200 bindeki araç, 100 bindeki araçtan iyi durumdadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Yani tabiki haklısınız ama km'de öncelikli kriterler içindedir diye düşünüyorum nihayetinde motorla alakalı olduğu için.Örneğin 4-5 yıllık araç görüyorum yaklaşık 200bin km. Yani yılda 40-50bin km yapmış. Aylık 4000km.eder.
    Ben pazarlama yöneticisi olarak sabahtan akşama kadar bayileri dolaşıyorum da aylık 3000 km oluyor.
    Demekki söz konusu araç iş amaçlı kullanılmış olabilir ve haşat olma ihtimali yüksek. Analiz tabi bunlar.

Her araca hemen gidip bakamayacağımız için bu şekilde ön eleme yapmak durumundayız;:)

• Bu markaya ve kimin nasıl kullandığına göre değişir.
    1. Mercedes, bmw, Toyota, Honda gibi markalar için 200 bin km hiç bir şey değil dır. Ama bir Reno için bu km lerde değeri kadar masraf heran açabilir demektir.
    2. Si yani kullanım tarzı, bakım periyodu ve iklim cooooook önemli.
    3. Sü dostlar, herkes motor ömrünü düşünüyor ama, yan akşamlar da bir o kadar masraf açabilir. Örneğin 4 cam düğmesi bozuldu Kia ceed de, 1600 tl. Buyur burdan yak. Kıytırık bir düğme 400 tl idi. İşçilik hariç hemde. Bu aracın 90 bin bakımı da 2000 tl idi.
    Uzun lafın kısası arkadaşlar motor dışı parçalarda sizi üzebilir.
    Son olarak, Alman ve japondan sasmayin, gerisi boş macera.

• quote:

Ben bilmediğim için eksik bilgi paylaştığımı sayenizde anladım. Esasında benim sorum dizel araçlar için.
    Ben bütçem dahilinde dizel bir araç bakıyorum ama bunu kapsayan neredeyse tüm modellerde 150-200bin km civarında. 200bin üstünede hiç bakmıyorum zaten.

Birde motor sıfırlandı yazanlar var böyle iftihar ederek.Sizce nasıl hareket etmeliyim.

Çünkü psikolojik sınır 200 bin. Aslında o araçların %80 i orjinal kilometresinde değildir illaki oynamışlardır. Satış konusunda ise 220 bin üstü araç gerçekten bakımlı ve temiz değilse satması zor olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

quote:

Çünkü psikolojik sınır 200 bin. Aslında o araçların %80 i orjinal kilometresinde değildir illaki oynamışlardır. Satış konusunda ise 220 bin üstü araç gerçekten bakımlı ve temiz değilse satması zor olur.

Alıntıları Göster
    3 yaşında daha 5500 kmde :Dhttps://img.donanimhaber.com/upfiles/2291138/7ca7f762-dfc9-4630-97a9-c0c7912c2a58.jpg

• 200 k üstü her araç haşat olacak diye bir şart yok. Sadece motor olarak bakmayın diyen forumdaşım doğru söylemiş. Lakin bakımlı bir araç her halinden belli olur. Bakım sadece motora yürüyene yapılmaz her yere yapılır yapılması gerekir.
    Alaburus galeri işi toplanan motorlar 40 bin de olsa sorun çıkartmaya meyillidir. Motor yapılırken üst kapak piston gömlek ve hatta krankın çok iyi yapılması gerekliyse değişmesi gerekir. Sekman atılarak yağ yakmasının önüne geçen kullanıcı al satçı ve galericiler nedeniyle motoru iyi değerlendirmek lazımdır. Dizel için dyno testi yerine kompresör testi çok daha mantıklıdır. Meşakatli bir yoldur ama kesin sonuç verir. Üst kapak sökülerek pistonların uyguladığı basınca bakılır

• ben aldim ilk aracim bu acemiligi atmak icin 624.000 km de su an araba sorunlari oldu elbette ama arac taksiden cikma albea 15bin verdim 2009 dizel albea disardan bakildigi zaman kasa diri duruyor motor saglam mumkun oldugunca az km yapmis temiz arac almak daha mantikli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.