Merhaba, Dell vostro 5568 laptopum açıldıktan 2-3 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor. Laptop daha önce yere düştüğü için menteşeleri zarar görmüştü. Fakat aylardır masaüstünde sabit bir şekilde kullanıyorum. Sanırım menteşeler şarj aletininin soketine de zarar verdi ve soketin kablolardan birisi koptu. Bunu güzelce lehimledim. zaten tek kablo olduğu için kolay oldu. Şimdi elimde şişmiş bir batarya ve power tuşuna bastıktan 2-3 saniye kapanan bir laptop var. Şunları denedim
Pc hala açılmıyor. Batarya şişmiş dahi olsa pcnin açılması gerekmez mi ? Deneyebileceğim başka bir şey var mıdır? |
Dell Vostro 5568 Laptop açıldıktan 2-3 saniye sonra kapanıyor.
-
-
kabloyu lehimledikten sonra bu kapanma sorunu oluştuysa bi yerde kısa devre yapmış olabilirsin ki eğer öyle bir durum varsa pc kendini korumaya alıyordur
-
fan hatası veriyor mu siyah ekranda hiç yazı geliyor mu
-
Kablodan önce kapanma(hiç açılmama) durumu vardı. Jack soketinin 5 tane kablosu var. Sarı, kırmızı ve siyah kablolar.
Siyah kablolar şase amaçlıdır diye düşünüp zaten kopan lehim yerlerine beraber lehimledim.
Herhangi bir hata yok, daha ekran gelemeden kapanıyor. Şu videodakine benzer şekilde davranıyor aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erondem -- 26 Aralık 2020; 13:18:56 >
-
evet videoda ramden demiş. biryerden ram bulup deneyebilirsin yada bataryasız dene
-
birde bios pilini çıkartıp beklettir bakalım
-
Bataryasız hiç açılmıyor pc. Sanırım şarj soketi çalışmıyor şu an. Eğer dahili bataryalı laptoplar batarya takılı değilken sadece şarja takılıyken açılıyorsa buradan şarj soketinin arızalı olduğu anlamını çıkarıyorum.
Bir de batarya şişmiş olduğu için deneme yaparken biraz tedirgin ediyor. Malum bunlar patlayabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erondem -- 26 Aralık 2020; 13:21:54 > -
Sadece prize takılı olarak start almaması direkt şarj soketinin sorunlu olduğunu göstermez. Olabilir de olmayabilir de.quote:
Orijinalden alıntı: erondemBataryasız hiç açılmıyor pc. Sanırım şarj soketi çalışmıyor şu an. Eğer dahili bataryalı laptoplar batarya takılı değilken sadece şarja takılıyken açılıyorsa buradan şarj soketinin arızalı olduğu anlamını çıkarıyorum.
Bir de batarya şişmiş olduğu için deneme yaparken biraz tedirgin ediyor. Malum bunlar patlayabiliyor.
İşlemci arızası da benzer sıkıntıya yol açabiliyor. -
Power soketindeki lehimleri tekrar kontrol ettim. Kılıf içerisindeki kırmızı kablolardan birisi de kopukmuş, onu da tamir edince pilsiz olarak açıldı. Kırık parçaları çıkmacılardan veya aliexpress'ten bulmaya çalışacağım. Tavsiye edebileceğiniz dükkan var mıdır ?
-
Çözmenize sevindim, ucuz atlatmışsınız. Tavsiye edebileceğim yer yok maalesef ama letgo üzerinden bir şeyler bulabilirsiniz belki.
Benzer içerikler
- the system has posted in safe mode
- bilgisayar açılırken kapanıyor tekrar açılıyor
- amd yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti
- laptop statik elektrik boşaltma
- modem tamiri
- biosa nasıl girilir windows 10
- ekran videosu alma
- telefon şarj olmuyor
- komut istemi
- laptop ses gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X