![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
A2 vs A :ilk kez motor ehliyeti alacak biri için
Motor tecrübem hiç yok, A ehliyet için yılbaşına kadar 24 olmayı beklemek zorundayım 4 ay var.
Amacım şuanlık ehliyet alıp motokuryelik yapmak ama ilerisi için kademe kademe ilerleyip 1000cc gibi büyük bir motor alma hayalim de var. Ama bu hayal şu an çok uzak, para ve tecrübe istiyor
Bekleyip A ehliyete yazılmak veya hemen A2 almak konusunda kararsızım. A ehliyeti beklersem yılbaşında muhtemelen yeni bir fiyat zammı olacak. A2 alırsam 1 ay sonra para kazanmaya başlayabilirim. Şu an öğrenci olduğum için en kârli ve günü kurtaralık iş part time motokuryelik.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Karşılıklı hızlı okuma yarışı nasıl yapılır?
Bir arkadaşımla kitap okuma hızı konusunda iddiaya tutuştuk. Okuduğunu anlayarak hızlı okuma yarışı yapacağız ama bunu nasıl yapacağımız hakkında benim fikrim yok. Fikri olan var mı nasıl yaparız?
Arkadaşlar, ev interneti den 0.5 mbps hız alıyorum. Haliyle gezinti için çok düşük bu hız. Telekom ekipleri geldi ve dışarıdan binaya kadar gelen tesisatı kontrol etti. Sorunun iç tesisatta olduğunu söylediler ve sorumluluğun bende olduğunu söylediler
Telefon kutusundan daireye kadar bütün kabloları multimetreyle kontrol ettim;
- + - kablolarını bir uçtan kısa devre ettim ve diğer uçtan multimetreyle 8 ohm olarak ölçtüm.
- + - kabloları tamamen serbestken ölçüm yaptım aralarında 2 megaohmluk bir direnç ölçtüm yani aralarında kısa devre var.
Sonuç olarak bu değerlerin veriyi etkileyip etkilemedigini bilmiyorum. Bu sorunu bir türlü çözemedik. Bu kadar ihmal edilebilir değerler sinyali etkiliyor mu?
3 ay önce sokagimizda darıca belediyesi tarafından çalışma yapıldı (ne gerek varsa her sene yapıyorlar). Çalışma başladıktan sonra ev internetimin bağlantısı kesildi ve hala da kapalı. Telekom altyapısını kullanan sağlayıcımıza arıza kaydı bıraktık. 3 aydır hattınızda büyük bir arıza var ve ekiplerimiz çalışıyor diye mesaj atıyorlar.
Arkadaşlar, ne sınava calisabildik ne başka bir şey yapabiliyoruz normalde aylık 512GB İnternet kullanıyorduk. Ekonomi sağ olsun tek eğlencemiz İnternet malesef. Onu da artık kullanamıyoruz.
Saglayiciya durumu soruyoruz aynı yanıtı veriyor sürekli. Belediyenin de Allah belasını versin zaten ilçeyi şantiyeye çevirdiler. İnternetin düzelmesi için yeniden kazı yapılması lazım gibi şeyler duydum. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Süreci hızlandırmak için öneriniz var mı arkadaşlar?
Turknet'in on ödemeli fatura kesmesi ve kötü hizmet vermesi
Arkadaşlar, 1 ay önce turknet'e geçtim. Hattım 60 mbps hızı destekliyor. Geçiş yaptığım zaman sokağımda kazı çalışması yapıldı ve İnternet bağlantısı 2. Gün kesildi. Bundan sonra her gün 4mbps hız almaya başladım ve bağzı günler hiç girememem de cabası. Telekoma gittiğimde arızanın 6 7 ayda giderilemeyeceğini söylüyorlar.
Bundan sonra Turknet'e mağdur olduğumu faturayı ödemeden önce indirim yapılması gerektiğini söylüyorum ama yapamayacaklarını söylüyorlar. 2'inci faturayı da o ayı mağdur olacağımı bile bile kestiler. Aradığımda, sözleşmemiz 60 mbit'e kadar yani 1mbit alsanız da o faturayı ödemeniz gerekir diyorlar. Hepsini ödeyip iptal etsem arıza caliışmasının durdurulacağını söylüyorlar. Ne yapmam gerekiyor?
Sonuç olarak 2 aylık fatura çıkarıldı ve ben 1 ayı çat pat kullanabildim.
E ticaret nasıl yaparım?
Arkadaşlar ;n11, hepsiburada gibi sitelerde ürün satmak istiyorum. Şu an hazırda var depom var. Benimle çalışacak birkaç genç, vergi levham, şahıs şirketim var. Ürün tedarigini de hallederiz varsayalım. Daha önce kargo firmasında çalıştığım için kargo bilgim de var
Şimdiki sorunum ise bu ürünü nasıl satacağım. Reklamını nasıl yaparım veya reklam yapmaya ihtiyacım var mı, bu sitelerin satıcı arayüzleri kolay mı, bunun eğitimi var mı. Hiçbiri hakkında fikrim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ederim.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.984 (Bu ay: 42)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)